EN AKTIV KONFERENS I ISBJÖRNENS RIKE ÄR EN GARANTERAD SUCCÉ FÖR ATT BELÖNA GRUPPEN MED EXTRA ALLT!

MITT EMELLAN NORGE OCH NORDPOLEN LIGGER DEN MYTOMSPUNNA ÖGRUPPEN SVALBARD. ATT BESÖKA DEN ORÖRDA VILDMARKEN I POLARTRAKTERNA ÄR EN MAGISK UPPLEVELSE. SVALBARD SOM DESTINATION ÄR EXOTISKT, LOCKANDE OCH TROLIGTVIS EN PLATS SOM FÅ I PERSONALEN HADE BESÖKT PÅ EGEN HAND. TROTS ATT DET KÄNNS AVLÄGSET ÄR DET VÅR NÄRMSTA RIKTIGA VILDMARK.

MAN TAR SIG ENKELT HIT MED FLYG, ENDAST TRE TIMMAR FRÅN OSLO. HUVUDBYN, LONGYEARBYEN BJUDER PÅ BOENDE I TOPPKLASS, BRA KONFERENSMÖJLIGHETER OCH EN AV NORGES BÄSTA RESTAURANGER MED EN VINKÄLLARE PÅ CA 20 000 FLASKOR.

UPPLEVELSEN PÅ SVALBARD ÄR ANPASSAD FÖR ATT FYSISKT KUNNA PASSA HELA GRUPPEN. YTTERLIGARE EN STOR FÖRDEL MED SVALBARD SOM DESTINATION ÄR ATT GRUPPEN HÅLLER IHOP OCH INTE SPLITTRAS LIKA LÄTT SOM MAN GÖR I EN STÖRRE STAD.

ÄVENTYRET STARTAR I LONGYEARBYEN där vi landar vid lunchtid. Efter en kolhydratrik lunch och rundtur på byn byter vi om till varma sjökläder, hoppar i våra RIB-båtar för att åka vidare till den ryska byn Barentsburg. Precis som Longyearbyen är detta ett kolgruvesamhälle, men här har tiden stannat och mitt i byn står Lenin fortfarande som staty. Vi bor på byns hotell och äter traditionell rysk mat som vi sköljer ned med rysk vodka.

EFTER EN REJÄL FRUKOST tar vi oss med båt över på andra sidan Grönfjorden. Med vandringskängorna på fötterna börjar vår vandring genom den arktiska vildmarken ut till Kapp Linné och Isfjord Radio. Detta var tidigare Svalbards kommunikationslänk till civilisationen, men är numera omgjort till ett mysigt guesthouse med bekvämt boende och bra kök.

NÄR VI HOPPAR I RIB-BÅTARNA för att ta oss tillbaka till Longyearbyen stannar vi till vid Trygghamna där vi, om vi har tur få se den kalvande glaciären. Hela äventyret avslutas i Longyearbyen med en kulinarisk avslutningsmiddag på restaurang Huset, en av norra Europas bästa krogar som har en imponerande vin-källare med ca 20 000 flaskor. När vi flyger tillbaka till fastlandet är det svårt att förstå hur mycket fint vi har upplevt under dessa dagar.

 

MÅL: Upptäcka djur- och naturlivet på Svalbard
LÄMPLIG TID: juni, augusti - september
LÄNGD: från 3 dagar
GRUPPSTORLEK: 4 - 100 personer

HÖJDPUNKTER:
- Inflygningen till Longyearbyen 

- Naturen i Arktis
- Fartfylld RIB-tur
- Isbjörn!?
- Glaciärer som kalvar i havet
- Maten och drycken på restaurang Huset

 

ÖNSKAR DU ETT OFFERTFÖRSLAG?!
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!