VANDRING PÅ INKALEDEN

TILL MACHU PICCHU

FÅ PLATSER PÅ JORDEN ÄR MER IKONISKA ÄN MACHU PICCHU. DET ÄR INTE SVÅRT ATT FÖRSTÅ ATT INKARIKETS HÄRSKARE VALDE JUST DENNA MAGISKA PLATS SOM TAR ANDAN UR EN. HÄR MÖTER ANDERNAS HÖGA SNÖKLÄDDA TOPPAR AMAZONAS TÄTA REGNSKOG. ATT VANDRA I INKAFOLKETS SPÅR PÅ VÄRLDENS MEST KÄNDA VANDRINGSLED GENOM DETTA DRAMATISKA LANDSKAP FRAM TILL SOLPORTEN OCH SE DEN HELIGA TEMPELSTADEN ÄR UTAN TVEKAN ETT MINNE FÖR LIVET.

FÖLJ MED PÅ ETT STORSLAGET VANDRINGSÄVENTYR TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESOR. VI GÅR DEN RIKTIGA INKALEDEN TILL MACHU PICCHU OCH DÅ VI GÅR I OTAKT MED DE ANDRA GRUPPERNA OCH BOR PÅ AVSKILDA LÄGERPLATSER UNDVIKER VI FOLKMASSORNA SOM KAN UPPSTÅ LÄNGS MED LEDEN. VI SOVER I RYMLIGA TVÅMANNATÄLT OCH HAR EGEN KOCK SOM LAGAR VÅR MAT. ATT VAKNA TILL UTSIKTEN AV VACKRA SNÖKLÄDDA BERG GENOM TÄLTÖPPNINGEN MED EN KOPP RYKANDE COCA-TE I HANDEN ÄR MAGISKT!

EXPEDITIONSRESOR ÄLSKAR ATT ERBJUDA NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA, NÅGOT SOM DU INTE HAR UPPLEVT TIDIGARE. ÄVEN OM MÅNGA UPPLÄGG FÖR VANDRING PÅ INKALEDEN KAN SE LIKADANA UT, VET VI ATT DET ÄR DE MÅNGA SMÅ DETALJERNA SOM GÖR DEN STORA SKILLNADEN!

VI BÖRJAR ÄVENTYRET med flyg från Lima upp till inkarikets navel, Cusco, beläget 3 400 m ö.h. För att acklimatisera oss till den höga höjden kommer vi att tillbringa två dagar i inkarikets gamla huvudstad som med sina färgglada marknader, vackra koloniala byggnader och spännande historia utgör en naturlig medelpunkt i Anderna.

I HELIGA URUBAMBADALEN besöker vi det gamla inkafortet Ollantaytambo och den lilla byn vid dess fot. Härifrån tar vi oss sedan till startpunkten för en av världens mest kända vandringsleder, den som når fram till tempelstaden Machu Picchu. Eftersom vi börjar vandra senare och går i otakt med de andra grupperna undviker vi trängseln som ibland kan förekomma på Inkaleden. Förutom Expeditionsresors guider och vår lokala vandringsguide har vi med oss ett helt team med bärare som bär vår packning och en kock som lagar våra måltider. Allt för att du ska kunna ägna dig åt att bara njuta av den storslagna vandringen.

INKALEDEN SLINGRAR SIG genom subtropisk molnskog upp till högalpin terräng och ner igen. I början av leden möter vi Quechuafolket vandrandes med lamadjur och längre fram passerar vi vackra inkaruiner från en svunnen tid. De snöklädda bergen Veronica och Salkantay hänför oss längs vägen liksom de låga molnens skuggspel längs bergssidorna. Sista dagen vandrar vi förväntansfulla fram till solporten Inti Punktu för att se den mäktiga tempelstaden Machu Picchu breda ut sig framför oss.

ÄVENTYRET AVSLUTAS I CUSCO där vi firar med härlig avslutningsmiddag. Det här är utan tvekan ett minne för livet!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!