VANDRING PÅ INKALEDEN

TILL MACHU PICCHU

FÅ PLATSER PÅ JORDEN ÄR MER IKONISKA ÄN MACHU PICCHU. DET ÄR INTE SVÅRT ATT FÖRSTÅ ATT INKARIKETS HÄRSKARE VALDE JUST DENNA MAGISKA PLATS SOM TAR ANDAN UR EN. HÄR MÖTER ANDERNAS HÖGA SNÖKLÄDDA TOPPAR AMAZONAS TÄTA REGNSKOG. ATT VANDRA I INKAFOLKETS SPÅR PÅ VÄRLDENS MEST KÄNDA VANDRINGSLED GENOM DETTA DRAMATISKA LANDSKAP FRAM TILL SOLPORTEN OCH SE DEN HELIGA TEMPELSTADEN ÄR UTAN TVEKAN ETT MINNE FÖR LIVET.

FÖLJ MED PÅ ETT STORSLAGET VANDRINGSÄVENTYR TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESOR. VI SOVER I RYMLIGA TVÅMANNATÄLT PÅ MER AVSKILDA LÄGERPLATSER OCH HAR EN EGEN KOCK SOM LAGAR VÅR MAT. ATT VAKNA TILL UTSIKTEN AV VACKRA SNÖKLÄDDA BERG GENOM TÄLTÖPPNINGEN MED EN KOPP RYKANDE COCA-TE I HANDEN ÄR MAGISKT!

VI BÖRJAR ÄVENTYRET med flyg från Lima upp till inkarikets navel, Cusco, beläget 3 400 m ö.h. För att acklimatisera oss till den höga höjden kommer vi att tillbringa två dagar i inkarikets gamla huvudstad som med sina färgglada marknader, vackra koloniala byggnader och spännande historia utgör en naturlig medelpunkt i Anderna.

I HELIGA URUBAMBADALEN besöker vi det gamla inkafortet Ollantaytambo och den lilla byn vid dess fot. Härifrån tar vi oss sedan till startpunkten för en av världens mest kända vandringsleder, den som når fram till tempelstaden Machu Picchu. Genom att starta på eftermiddagen en dag före alla andra får vi en bättre start och undviker de stora massorna. Förutom Expeditionsresors guide och vår lokala vandringsguide har vi med oss ett helt team med bärare som bär vår packning och en kock som lagar våra måltider. Allt för att du ska kunna ägna dig åt att bara njuta av den storslagna vandringen.

INKALEDEN SLINGRAR SIG genom subtropisk molnskog upp till högalpin terräng och ner igen. I början av leden möter vi Quechuafolket vandrandes med lamadjur och längre fram passerar vi vackra inkaruiner från en svunnen tid. De snöklädda bergen Veronica och Salkantay hänför oss längs vägen liksom de låga molnens skuggspel längs bergssidorna. Sista dagen vandrar vi förväntansfulla fram till solporten Inti Punktu för att se den mäktiga tempelstaden Machu Picchu breda ut sig framför oss. Det här är utan tvekan ett minne för livet!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!