VARFÖR BESTIGA KILIMANJARO MED EXPEDITIONSRESOR?

10 STARKA ANLEDNINGAR!

FÖRDELARNA MED ATT RESA MED EXPEDITIONSRESOR ÄR MÅNGA. HÄR FÅR DU 10 STARKA ANLEDNINGAR ATT VÄLJA OSS FÖR ATT FÖRVERKLIGA DIN DRÖM OM ATT BESTIGA AFRIKAS HÖGSTA BERG.

1. LÅNG OCH GEDIGEN ERFARENHET AV BERGSBESTIGNINGAR
Expeditionsresor ägs och drivs av Sveriges främsta äventyrare, Ola Skinnarmo som har lång erfarenhet av att arrangera och genomföra expeditioner. Alla våra guider har stor erfarenhet och har genomfört egna expeditioner till t.ex. Mt Everest samt Nord- och Sydpolen. Vi vet vikten av att dubbelkolla alla de hundratals detaljer som gör bestigningen optimerad, säker och rolig. Ingenting lämnas åt slumpen. Detta är verkligen av största vikt så att du har maximala förutsättningar för att nå toppen av Afrikas högsta berg.

Vi har under många år bestigit Kilimanjaro med svenska grupper. Redan från starten bestämde vi oss för att inte konkurrera med pris utan med bästa kvalitet. Våra Kilimanjarobestigningar är därför inte de billigaste, men mycket prisvärda med tanke på allt som ingår i resans pris.

2. ALLTID TVÅ ERFARNA SVENSKA GUIDER OCH SMÅ GRUPPER
Våra Kilimanjarobestigningar leds alltid av två erfarna svenska guider från Expeditionsresor samt åtta certifierade och erfarna lokala guider. Med både svenska och lokala guider blir din bestigning säker, givande och rolig. Fördelen med att ha två svenska guider är att även om en guide eventuellt måste gå ner med någon deltagare finns det alltid en svensk guide kvar att leda resten av gruppen. Det är också betydligt större chans att upptäcka om någon börjar få symptom på höjdsjuka när två guider kan hjälpas åt att vara uppmärksamma och när gruppen är liten.

Vi har alltid ett max antal på 16 personer på våra Kilimanjarobestigningar. Det gör både säkerheten och servicen bättre!

3. SÄKERHETEN ÄR PRIO ETT
Alla våra guider är utbildade i första hjälpen på hög höjd och har stor rutin i att upptäcka och behandla eventuell höjdsjuka samt i att förebygga och behandla eventuella skador. Varje morgon och kväll, och ibland ännu fler gånger, genomförs hälsokontroller på alla deltagare för att kontrollera hur acklimatiseringen fortskrider och för att förebygga problem.

På alla våra bestigningar har vi med oss mediciner och syrgas för medicinskt bruk samt så kallad ”tryckbag”, Gamow bag. Givetvis har vi med oss satellittelefon och vår läkare Johan Holmgren, som är Svenska Klätterförbundets sakkunnige i höghöjdsmedicin är anträffbar på telefon för konsultation 24/7.

Skulle du mot förmodan av någon anledning behöva avbryta din bestigning får du alltid professionell hjälp med att gå ner från berget på det snabbaste och säkraste sättet. Skulle du behöva uppsöka sjukvård blir du körd till en läkare där vi har VIP-behandling. Detta behövs mycket sällan, men är givetvis en extra säkerhet

4. BÄSTA RUTTEN OCH EXTRA ACKLIMATISERING
För att lyckas bestiga Kilimanjaro är det viktigt att du tar tid på dig. Därför har vi en extra acklimatiseringsdag där vi hinner landa i Afrika innan själva vandringen på  berget. Den har visat sig vara både uppskattad och nyttig. Dessutom har vi valt att vandra upp på toppen via antingen Machame- eller Lemosholeden samt inkluderat en extra acklimatiseringsdag längs leden. Detta gör vår bestigning lite mer kostsam, men fördelarna är enorma! Denna extra dag optimerar inte bara dina förutsättningar för att nå toppen, utan gör dessutom att du kan må bra när du väl står där uppe på Afrikas högsta topp och njuter av utsikten.

Konstigt nog beskrivs ibland normalrutten, Maranga eller som den i folkmun kallas ”Coca Cola rutten” som den lättaste. Den är visserligen det billigaste sättet att bestiga berget. Med få dagar på berget slipper du betala för dyra tillstånd och logistik. Men bristen på acklimatisering gör att chanserna att nå toppen minskar dramatiskt och skulle du väl nå dit är risken stor att du gör det i mycket dåligt skick.

5. FÖRBEREDANDE TRÄNINGSDAG OCH EXPERTHJÄLP
Goda förberedelser är A och O för att lyckas nå toppen. Innan varje Kilimanjarobestigning har vi en kostnadsfri informations- och träningsdag i Stockolm för alla deltagare i gruppen. Denna dag har visat sig vara både mycket uppskattad och viktig. Förutom att träffa och lära känna de svenska guiderna och de andra deltagarna har du även möjlighet att ställa alla frågor, gå igenom resan och hur dagarna på berget ser ut, utrustningen samt genomföra ett träningspass tillsammans i det fria.

Du är alltid välkommen att ringa eller komma förbi vårt kontor för att få information och svar på dina frågor från våra Kilimanjaroexperter. Givetvis får du en detaljerad utrustningslista, ett gediget informationsmaterial och träningsprogram när du reser med oss. Den utrustning du eventuellt behöver köpa får du bra rabatter på. Alla våra resenärer får 20% rabatt på allt i Haglöfs Brand Store i Stockholm & Göteborg, 15% hos Kängspecialisten i Stockholm och 20% på www.outnorth.se. Hos Alewalds kan du bli medlem i deras stamkundsklubb och när du reser med Expeditionsresor hamnar du automatiskt i den högsta bonusklassen (10%).

6. GOD MAT OCH HYGIEN
Våra deltagare blir alltid positivt överraskade över hur bra maten på våra Kilimanjarobestigningar är! Våra kockar jobbar stenhårt och är riktigt skickliga. Både till lunch och middag serveras trerätters med färska och läckra ingredienser. Vårt stora och rymliga mattält sätter vi upp både till lunch och middag så du får maximal chans till återhämtning. Soppa till förrätt, näringsrik och god varmrätt och färsk frukt till dessert. Maten är optimerad för att ge näring och fungera bra på hög höjd. De flesta av ingredienserna är lokala, men det som inte finns att uppbringa i Tanzania tar vi med hemifrån Sverige.

Har du någon typ av allergi eller är vegan/vegetarian löser vi givetvis även detta! Under Kilimanjarobestigningen har vi dessutom våra egna toalettält och toaletter så hygienen förblir optimal, vilket också är en viktig faktor för att lyckas nå toppen och må bra.

7. VI BRYR OSS OM VÅRT BERGSTEAM
En förutsättning för att man ska kunna bestiga Kilimanjaro är att man tar hjälp av bärare för att få upp utrustning, mat, tält, toaletter, m.m. på berget. Med stor sannolikhet kommer du bli god vän med dessa fantastiska människor som hjälper oss och som verkligen älskar och är stolta över sitt jobb. Tyvärr finns det en rad oseriösa arrangörer som utnyttjar den stora arbetslösheten som finns i Tanzania och betalar undermåliga löner och/eller låter bärarna bära otillåten tung utrustning.

Vår lokala samarbetspartner som vi under alla år har jobbat med är medlem i KIATO som garanterar att alla bärare får rätt lön och inte bär mer utrustning än vad som är bra. För oss är det självklart att alla som deltar i en expeditionsresa ska må bra och ha det bra!

8. BÄSTA UTRUSTNINGEN OCH GRATIS LÅN
Alla detaljer är viktiga, framförallt utrustningen på berget. När du bestiger Kilimanjaro med Expeditionsresor kan du känna dig trygg i att vi har den bästa utrustningen som går att uppbringa. Några exempel är: Rymligt mattält som är specialbeställt från Nepal. Samma som de som används i Everest Base Camp. Högkvalitativa tremannatält som ni sover två och två i samt ett vattensystem som alltid ger er tillgång till renat rinnande vatten.

Alla deltagare får dessutom låna de bästa sovsäckarna från Haglöfs, fantastiskt sköna 9 cm tjocka, liggunderlag från Exped, sovsäckslakan, 130 liters duffel bag, rejäl värmejacka och värmebyxa samt termos gratis från oss. På detta sätt slipper du investera i dyra prylar och sparar cirka 10 000 kronor.

9. VI ÄLSKAR ATT SKÄMMA BORT VÅRA KUNDER
Expeditionsresor älskar kräsna kunder och vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar. Under expeditionen älskar vi att ge våra kunder små, men mycket uppskattade överraskningar. En kanelgiffel, en bit Marabou mjölkchoklad, ett glas energirik och varm blåbärssoppa är bara några av de ”överraskningar” vi levererar på stigen.

En annan mycket uppskattad gåva är bilderna från bestigningen. Våra guider gillar att fotografera och de är bra på det! Bilderna från din tur får du digitalt från oss när du kommer hem. Dessutom sätter vi ihop de bästa bilderna och dagbokstexten till en stor och fin fotodagbok med hårdpärm i formatet 28 x 35 cm.

10. SAFARI INKLUDERAD
Vi vill gärna visa dig lite mer av fantastiska Tanzania innan vi flyger hem till Sverige. Därför inkluderar vi en spännande dagsafari sista dagen på vår expeditionsresa! Efter en skön sovmorgon och en god frukost ger vi oss ut på ännu ett äventyr. Med Kilimanjaro som majestätisk bakgrund besöker vi Arusha nationalpark i privat grupp tillsammans med kunnig safariguide. Denna park är känd för sitt rika djurliv och vackra natur. Under vår safari har du möjlighet att se bland annat; zebror, giraffer, apor, vattenbockar, bufflar och om vi har tur, elefanter. Parken är även känd för sin sodasjö där tusentals flamingos häckar. Utöver rosa flamingos har det skådats över 400 andra fågelarter här.

Detta är bara 10 av alla fördelar med att resa på en expeditionsresa till Kilimanjaro med oss. Låt dig utöver detta inspireras av all information på vår hemsida eller ring/besök oss för att prata mer med någon av våra Kilimanjaroexperter.

Givetvis hjälper vi dig att boka din flygbiljett tur och retur till Kilimanjaro. Önskar du dessutom förlänga ditt äventyr i Afrika med en längre safari i Tarangire nationalpark, Ngorongoro, Lake Manyara eller Serengeti? Varför inte avsluta med härliga dagar på sköna öar som Mafia Island eller Zanzibar med sol, bad och snorkling eller dykning? Vi har en uppsjö med härliga förslag av högsta kvalitet som vi gärna vill dela med oss av till dig.

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!