CHIMBORAZO

BESTIG ECUADORS HÖGSTA TOPP

UPPLEV ANDERNAS STORSLAGNA LANDSKAP OCH FÖLJ MED PÅ ETT EXTRAORDINÄRT ÄVENTYR TILL ETT AV SYDAMERIKAS MEST SPÄNNANDE LÄNDER, ECUADOR. VI GENOMFÖR TUREN I LITEN GRUPP PÅ MAX 10 PERSONER, VILKET GÖR BESTIGNINGEN SÄKER, GIVANDE OCH ROLIG. TILLSAMMANS MED VÅR POPULÄRA GUIDE OCH LOKALA AUKTORISERADE BERGSGUIDER, BESTIGER VI ECUADORS HÖGSTA BERG CHIMBORAZO OCH TILLIKA VÄRLDENS HÖGSTA BERG, RÄKNAT FRÅN JORDENS MEDELPUNKT. 

FÖR ATT OPTIMERA FÖRUTSÄTTNINGARNA YTTERLIGARE HAR VI ÄVEN LAGT IN FLERA FINA ACKLIMATISERINGSVANDRINGAR, VILKET GÖR ATT EXPEDITIONEN BLIR BÅDE SÄKER OCH MED MAXIMALA MÖJLIGHETER ATT NÅ TOPPEN AV CHIMBORAZO.

DU KOMMER ATT FÅ UPPLEVA OTROLIGA BERGS- OCH NATURLANDSKAP SAMT BESÖKA LOKALA BYAR. DET HÄR ÄR DEN PERFEKTA UTMANINGEN FÖR DIG SOM TIDIGARE VARIT PÅ T.EX. KILIMANJARO ELLER LOBUCHE OCH VILL TA ÄVENTYRET VIDARE TILL NÄSTA NIVÅ.

RESAN BÖRJAR I QUITO och redan när vi landar på flygplatsen börjar acklimatiseringen då staden ligger 2 850 m ö.h. Vi utforskar staden bland koloniala kyrkor och livliga marknader, där allt från levande marsvin till färgglada ponchos byter ägare.

INNAN DET ÄR DAGS för den stora utmaningen, Chimborazo, kommer vi att göra flera fina acklimatiseringsvandringar. Om vädret och våra egna krafter tillåter kommer vi att bestiga Pasochoa (4 200 m ö.h.), Iliniza Norte (5 127 m ö.h.) och Cayambe (5 790 m ö.h.) där belöningen kommer vara storslagna vyer över det snöklädda vulkanlandskapet. Det viktigaste under dessa vandringar är inte att nå ända upp till toppen, utan att få en optimal acklimatisering inför toppbestigningen av Chimborazo.

MELLAN ACKLIMATISERINGSVANDRINGARNA besöker vi mysiga bergsbyar, njuter av områdets varma källor och vandrar till spektakulära vattenfall. Vi bor på charmiga haciendor där det bjuds på goda lokala delikatesser och mustiga soppor. En perfekt uppladdning inför det som komma skall!

SISTA KVÄLLEN FÖRE TOPPATTACKEN sover vi i High Camp för att ladda med energi och några timmars sömn. Vid midnatt packar vi ihop utrustningen och tänder pannlamporna i månskenet. Över ett mäktigt glaciärlandskap börjar vi vandringen uppåt tills vi trötta, men lyckliga når turens mål, toppen av Chimborazo, 6 263 meter över havet! Att se solen gå upp över de snöklädda Anderna är ett minne för livet. Vi befinner oss nu högre än alla berg i både Europa och Afrika!

TROTS ATT 6 263 M Ö.H. är en respektabel höjd kan du med rätt träning och bra förberedelser klara av ett berg som Chimborazo. Du behöver ha en god fysik, men inga kunskaper i alpinklättring då vi kommer att öva på detta tillsammans innan toppbestigningen i Ecuador.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!