DAG FÖR DAG

DAG 1: MÅNDAG
[ AVRESA SVERIGE ]
Efter lunch flyger vi med direktflyg mot Spanien och landar på Malaga flygplats vid 17-tiden. Här möts vi av såväl det varma Medelhavsvädret som vår lokalguide och åker sedan med vår privata buss upp till den urgamla staden Ronda. Den ligger spektakulärt högst upp vid en imponerade bergsklyfta, här har både Orson Welles och Ernest Hemingway inspirerats.
Framme i Ronda checkar vi in på vårt anrika hotell och fräschar upp oss efter resan. Efter en utsökt spansk välkomstmiddag finns det tid för en genomgång och förberedelser av utrustningen inför de kommande vandringsdagarna. En perfekt start och uppladdning inför vårt kommande äventyr.


DAG 2: TISDAG
[ MOT MONTEJAQUE & GRAZALEMA ]
Efter en god frukost tar vi vår buss upp till bergsbyn Montejaque där vi börjar vandringen. Denna plats har sitt ursprung från berberna och betyder "montaña perdida" - förlorat berg. Vandringen går längs gamla stigar i korkskogarna som täcker kullarna och genom den vackra naturen kommer vi att ta oss ner till den vita byn Grazalema. Lunch avnjuter vi under vandringen och med kroppen fylld av lokala delikatesser vandrar vi den sista biten ner till Grazalema, som även är knutpunkten för vandringarna i området. Här bor vi bra, äter gott och bara njuter av att vara ute på äventyr.

Längd: ca 15 km. Beräknad tid: 4 - 5 timmar.

DAG 3: ONSDAG
[ GRAZALEMA - VILLALUENGA DEL ROSARIO ]
Idag blir det en rolig och upplevelserik vandringsdag genom Grazalemas naturpark - ett skyddat område som består av ett stort antal vackra kalkstenstoppar. Här finns en otrolig variation av klippor, frodiga dalar och gröna skogar. I området finns det över 1 300 arter av vildblommor och ett fågelliv som saknar motstycke. Dagens vandring tar oss till den vita bergsbyn Villaluenga del Rosario, som varit bebodd sedan stenåldern. Här får vi återigen uppleva Andalusiens matlagningskonst, mätta och belåtna somna vi gott i våra sköna sängar.

Längd: ca 14 km. Beräknad tid: 5 - 6 timmar.

DAG 4: TORSDAG
[ MOT CORTES DE LA FRONTERA ]
Dagens vandring tar oss genom riktig vildmark med vida vyer över Gibraltarsundet. Om vädret tillåter kommer vi kunna se över till Riffbergen i Nordafrika.
Väl framme i Cortes de la Frontera kan vi utforska byn som grundades redan på 1100-talet. Byns tjurfäktningsarena, Plaza de Toros byggdes 1894 och är en av de största i området. Innan kvällens middag finns det även tid att ta en uppfriskande dopp i hotellets pool för de som önskar.

Längd: ca 15 km. Beräknad tid: 5 - 6 timmar.

DAG 5: FREDAG
[ MOT COLMENAR ]
Efter en bastant frukost vandrar vi denna morgon vidare längs Guadiarofloden. Dagens vandring blir lugn och går i sakta mak, lunchen avnjuts vid flodbanken och vi passar även på att ta en traditionsenlig siesta. För den som vill finns det även möjlighet att ta ett uppfriskande dopp i floden. Framme i byn Colmenar går vi till den historiska tågstationen, Gaucin och där hoppar vi på tåget som kommer att ta oss tillbaka till Ronda. Under tågresan kommer vi kunna njuta av den vackra naturen och se delar av vandringsleden vi gått på.
I Ronda checkar vi återigen in på ”vårt” hotell. Efter lite tid för att fräscha upp oss tar vi oss till en av Rondas finare restauranger. Här firar vi veckan som gått med en härlig festmåltid som sköljs ned med goda viner.

Längd: ca 13 km. Beräknad tid: 5 timmar.

DAG 6: LÖRDAG
[ CAMINITO DEL REY & ADÍOS ESPAÑA ]
Efter en god natts sömn checkar vi ut från hotellet och åker med vår buss till Caminito del Rey (kungens lilla väg). Den spektakulära leden är drygt 8 km lång och går längs med ravinen El Chorros hissnande branta klippväggar. Här kommer vi att kunna upptäcka den vackra och dramatiska naturen i Paraje Natural del Desfiladero de los Gaitanes från ovan. Efter den spännande vandringen äter vi en sen lunch och fräschar upp oss. Därefter åker vi mot flygplatsen för att vid 20-tiden flyga tillbaka till Sverige, med flera oförglömliga upplevelser i bagaget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!