ÄVENTYR I ISBJÖRNENS RIKE

MED OLA SKINNARMO

MITT EMELLAN NORGE OCH NORDPOLEN LIGGER DEN MYTOMSPUNNA ÖGRUPPEN SVALBARD. ATT BESÖKA POLARTRAKTERNA MED SINA ORÖRDA VILDMARKER ÄR EN MAGISK UPPLEVELSE.

I SLUTET AV MAJ/BÖRJAN AV JUNI ÄR FÖRHÅLLANDENA MYCKET FINA FÖR ATT BESÖKA SVALBARD. MIDNATTSSOLEN STÅR HÖGT OCH DET FINNS FORTFARANDE GOTT OM IS KVAR. DETTA BIDRAR BÅDE TILL SJÄLVA UPPLEVELSEN AV ISEN MED SINA MÅNGA OCH VACKRA FORMATIONER SAMT EN ÖKAD CHANS ATT SE ARKTIS KONUNG, ISBJÖRNEN. DEN HÄR TIDEN PÅ ÅRET HAR ÄVEN FÅGELKOLONIERNA BÖRJAT VAKNA TILL LIV, BERGSKEDJORNA ÄR VACKERT SNÖGLASERADE OCH I VATTNET PÅGÅR FULL AKTIVITET BLAND DE MARINA DÄGGDJUREN SOM VAL, SÄL OCH VALROSS

GUIDE OCH CICERON UNDER DEN HÄR TUREN ÄR ÄVENTYRAREN OLA SKINNARMO SOM KOMMER ATT VISA ER SINA SMULTRONSTÄLLEN FRÅN SVALBARD. HAN KOMMER ÄVEN ATT BJUDA PÅ SPÄNNANDE ANEKDOTER OCH RÖVARHISTORIER FRÅN SVALBARD OCH RESTEN AV POLARHAVET.

MÅLET MED EXPEDITIONEN ÄR att under en vecka utforska djur- och naturlivet på Svalbard. Turen kommer att ge en unik möjlighet till nära möten med Arktis vilda invånare i deras egen miljö.

OMBORD PÅ DET CHARMIGA EXPEDITIONSFARTYGET bor vi bekvämt och en eller flera gånger om dagen lämnar vi fartyget för att göra landstigningar eller utflykter med gummibåt. Vi äter våra förstklassiga måltider ombord, lagade av fartygets svenska kockar.

NÄR VI INTE UTFORSKAR SVALBARDS NATUR utanför fartyget njuter vi på däck och spanar efter isbjörnar, valar, sälar och annat djurliv eller umgås i den mysiga loungen. Efter att ha utforskat den vackra ögruppen återkommer vi till Longyearbyen där vi avnjuter en fin avslutningsmiddag på restaurang Huset, en av Norges bästa krogar som har en vinkällare med över 20 000 flaskor.

SVALBARD LÄMNAR INGEN OBERÖRD. När vi flyger tillbaka till Sverige är det svårt att förstå hur mycket vackert vi upplevt på så kort tid.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!