VÅRA GUIDER

VI PÅ EXPEDITIONSRESOR ÄLSKAR VÅRA GUIDER OCH VÅRA GUIDER ÄLSKAR ATT TA MED ER UT PÅ ÄVENTYR!

OLA SKINNARMO
Äventyraren som numera har funnit utmaningen och glädjen i att äventyra med andra. Som förste svensk på skidor till både Syd- och Nordpolen gillar han snöiga äventyr, men med åren har han även lärt sig att älska varma platser. Ola startade Expeditionsresor tillsammans med Jonas Sundquist 2011 och han älskar att jobba såväl på kontoret som ute i vildmarken. Han är en sann livsnjutare som ser till att förgylla expeditionsresorna han leder med såväl sin smittande göteborgshumor som att sätta guldkant på mat och dryck.

 


JONAS SUNDQUIST

Medgrundare till Expeditionsresor och en extremt erfaren guide som har besökt världens alla kontinenter på diverse olika sätt. Han är uppskattad för sitt lugn och trygghet, kombinerat med glimten i ögat och ett glatt lynne. När Jonas inte är ute på äventyr håller han utbildningar i HLR och första hjälpen.

 


PETER VINTHAGEN SIMPSON

Svensk nomad som naturligtvis gifte sig i kilt eftersom han har skotskt påbrå. Med sin familj och nu även med Expeditionsresors glada resenärer har han upplevt många exotiska platser på vår jord - inte minst Tanzania, där han till allas glädje kan munhuggas med de lokala guiderna på flytande swahili.

 


NICOLE DONVY
Nicole är en stark kvinna med stor erfarenhet av såväl ryska som afrikanska berg. Med sin breda skånska dialekt håller hon alla glada och samtidigt trygga. När hon inte guidar för Expeditionsresor jobbar hon som professionell dykare. Nicole älskar vatten och spenderar därför fritiden med att surfa. Att hon dessutom gillar att träna hårt gör att hon bland de afrikanska guiderna omtalas som den svenska amazonen.

 


ALEXANDER STRANDELL
Med ett förflutet som såväl guide i bl.a. Egypten och Mexico samt som administratör inom resevärlden har denne crossfitälskande man efter gedigen turismutbildning äntligen hittat rätt hos oss. Alexander är logistiskt ansvarig och älskar kombinationen av att jobba hårt på kontoret och att guida ute i bergen.

 

DANIEL BÖRJESSON
Västkustbo som likt några av våra andra guider har gått Fjäll- och vildmarksledarutbildningen på Malungs folkhögskola. Han har genom åren bestigit bland annat Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus och Mt. Denali. Daniel älskar naturen och vildmarken till den grad att han valt att bosätta sig i skogen utanför Järpen mellan expeditionsresorna.

 


HELENA OLMÅS

Helena är en superatlet med flertalet maratonlopp på sitt CV. Hon har en gedigen bakgrund som PT, men har lyckligtvis med åren lärt sig att gilla naturen framför gymmet. Hon älskar uppförsbackar och med sin glädje får hon Expeditionsresors deltagare att göra detsamma.

 

FREDRIK HJORTH
Scoutledaren som glädjande nog inte enbart jobbar ideellt utan nu även med oss på Expeditionsresor. Fredrik är en passionerad friluftsmänniska som mellan sina egna äventyr och guidningar jobbar som managementkonsult inom bank och finans. Hans förkärlek till Gore-Tex-jackan är dock större än till kostymen och han sover gärna utomhus så fort tillfälle ges. 

 


RENATA CHLUMSKA
1999 Renata blev både första svenska och tjeckoslovakiska kvinna att bestiga Mount Everest samt första svenska och tjeckiska att genomföra Seven Summits 2014. Trots detta siktar hon nu ännu högre - mot rymden! De expeditionsdeltagare som får äran att resa med Renata älskar henne för kombinationen av hennes lugn och härliga torra humor.

 

MÅNS SALOMONSEN
I Marocko går Måns av förklarliga skäl under namnet Ali Baba. ”Millimeter-Måns” är den noggranne finsnickaren som älskar äventyr och utmaningar, och han har efter flera varv runt jorden utbildat sig till guide på Fjäll- och vildmarksledarutbildningen på Malungs folkhögskola. Han är numera en uppskattad sådan samt duktig fotograf på våra äventyr.

 

FARES ”BONGO” MOSHY
Bongo har varit med oss sedan starten och är vår lokala och mycket omtyckta huvudguide på Kilimanjaro. Han har snart bestigit berget över 350 gånger och med sin extremt gedigna erfarenhet och resten av vårt lokala gäng gör han underverk på Afrikas högsta berg! Han känner oss och berget mycket väl och är alltid lika angelägen om att ge oss toppkvalitet på våra expeditioner. Det Bongo inte vet om Kilimanjaro är inte värt att veta.

 

PEMBA SHERPA
Åttafaldig Everestbestigare som även numera kan titulera sig Hollywoodkändis efter sin medverkan i den stora amerikanska filmen ”Everest”. Pemba trivs allra bäst över 4 000 meter och har ett stort hjärta som bultar för sina nepalesiska vänner och inte minst för sin hemby Patle som han gett både en infartsväg och flertalet skolor.

 


MERCEDES LUNDSTRÖM
Mercedes är en energisk och varmhjärtad kvinna som ogillar att sitta still, om det inte sker i form av yoga eller meditation. Hon har alltid ett leende på läpparna och hennes expeditioner har alltid två sidor – en fysisk och en mental. Med en aldrig sinande kraft besitter hon en förmåga att alltid hjälpa till med båda dessa sidor.

 

LINNÉA GRAHN
Linnéa är den som under längst tid, till och från genom åren, har jobbat med Ola Skinnarmo. Hon har såväl besökt Nordpolen med prins Albert av Monaco samt utforskat flertalet av jordens kontinenter. Linnéa är för tillfället mammaledig med sitt andra barn.