ÄVENTYR I ISBJÖRNENS RIKE

MED OLA SKINNARMO

MITT EMELLAN NORGE OCH NORDPOLEN LIGGER DEN MYTOMSPUNNA ÖGRUPPEN SVALBARD. ATT BESÖKA POLARTRAKTERNA MED SINA ORÖRDA VILDMARKER ÄR EN MAGISK UPPLEVELSE.
UNDER PERIODEN MAJ - JUNI ÄR FÖRHÅLLANDENA MYCKET FINA FÖR ATT BESÖKA SVALBARD.
VINTERN HAR SLÄPPT SITT GREPP OM ÖGRUPPEN OCH SOMMAREN GÖR SITT ANTÅGANDE.

VÅRA FARTYG ÄR DE PÅ SVALBARD SOM LÄMPAR SIG BÄST FÖR ATT UPPLEVA DE OMRÅDEN DÄR DET FINNS STÖRST MÖJLIGHET ATT SKÅDA ARKTIS KONUNG, ISBJÖRNEN. VI KOMMER ÄVEN ATT STÖTA PÅ VALROSS OCH FÖRHOPPNINGSVIS OLIKA ARTER AV VAL OCH SÄL. PÅ LAND FÅR VI SE  BÅDE FJÄLLRÄV OCH SVALBARDREN. DEN HÄR TIDEN PÅ ÅRET ANKOMMER DESSUTOM FÅGLARNA I MILJONTALS, PÅ DESSA NORDLIGA GRADER. 

TACK VARE MIDNATTSSOLEN KAN VI UPPLEVA SVALBARDS VACKRA NATUR OCH DJURLIV HELA DAGARNA (OCH ÄVEN NATTETID OM ISBJÖRNEN ELLER ANDRA DJUR SKULLE KOMMA PÅ BESÖK). 

VI BÖRJAR VÅRT ARKTISKA ÄVENTYR med rundtur i huvudbyn Longyearbyen där vi besöker museet och lär oss med om Svalbard samt Arktis förr och nu.

MÅLET MED EXPEDITIONEN ÄR att utforska djur- och naturlivet på Svalbard. Vi kommer att få unika möjligheter till nära möten med Arktis vilda invånare i deras egen miljö.

VÅRA ENORMT ERFARNA GUIDER kommer att visa dig sina smultronställen från Svalbard. De kommer även att bjuda på spännande anekdoter från Svalbard och resten av Polarhavet.

VI BOR BEKVÄMT OMBORD på vårt expeditionsfartyg. En eller flera gånger om dagen lämnar vi fartyget för att göra landstigningar eller utflykter med våra stabila gummibåtar. Vi äter våra förstklassiga måltider ombord, lagade av fartygets svenska kockar. Vi sätter även guldkant på turen och inkluderar vin och öl till middagarna ombord.

NÄR VI INTE UTFORSKAR SVALBARDS NATUR utanför fartyget njuter vi på däck och spanar efter isbjörnar, valar, sälar och annat djurliv eller umgås i den mysiga loungen. 

SVALBARD LÄMNAR INGEN OBERÖRD. När vi flyger tillbaka till Sverige är det svårt att förstå hur mycket vackert vi upplevt under dessa dagar.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!