DAG FÖR DAG

DAG 1
[ AVRESA SVERIGE ]

Vi flyger tidigt på morgonen med KLM via Amsterdam vidare till Perus huvudstad Lima där vi landar på kvällen. Vi checkar in på hotellet som ligger vid flygplatsen, här äter vi en lättare middag tillsammans innan vi sover av oss vår jetlag.

DAG 2
[ LIMA - CUSCO, 3 400 M Ö.H. ]

Efter frukost flyger vi vidare till Cusco, flygresan tar ca 1,5 timme. Efter att vi checkat in på vårt hotell äter vi lunch och utforskar staden till fots. Eftersom Cusco ligger på 3 400 m ö.h. och många känner av höjden använder vi resten av dagen för att anpassa oss till den höga höjden. På kvällen äter vi middag på någon av stadens restauranger innan vi kryper till sängs och vilar ut inför det kommande äventyret.

DAG 3
[ ACKLIMATISERING PIURAYSJÖN, 3 600 M Ö.H. ]

På morgonen åker vi till den vackra Piuraysjön där vi njuter av sol, bad och kajakpaddling. Till lunch bjuds det på något alldeles extra. Pachamanca är en lokal klassiker som tillagas i en grop i marken. Definitivt en upplevelse. Tillbaka i Cusco på eftermiddagen är resten av dagen fri för vila och förberedelser av packningen inför morgondagens vandring.

DAG 4
[ OLLANTAYTAMBO - LLACTAPATA, 2 788 M Ö.H. ]

Efter frukost lämnar vi Cusco för att åka till den lilla bergsbyn Ollantaytambo. Efter att ha vandrat omkring och ätit lunch i byn åker vi vidare till Piscacucho (km 82) där vandringen börjar. Framme vid startpunkten hälsar vi på bärarna och kocken som kommer att ta hand om oss under vandringen. Eftersom vi börjar vandra senare än alla andra så slipper vi den riktigt stora trängseln som ibland kan förekomma på Inkaleden. Vi vandrar på böljade leder ovanför Urubambafloden till kvällens läger vid Llactapataruinerna, som ligger avskilt från de stora lägerplatserna.

Längd: 11 km. Beräknad tid: ca 6 timmar.

DAG 5
[ LLACTAPATA - LLULLUCHAPAMPA, 3 680 M Ö.H. ]

Efter en stadig frukost vandrar vi sakta upp genom Cusichacadalen och indianbyn Huayllabamba, den sista bebodda byn på Inkaleden. Det börjar gå brant uppåt, men när vi gått genom molnskogen till ljudet av kolibriernas sång kan vi skymta kvällens lägerplats vid Llulluchapampa. Det grästäckta området har en fantastisk utsikt över omgivningarna och ibland kan man även skåda andinska rådjur som kommer till området för att beta.

Längd: 9 km. Beräknad tid: ca 6 timmar.

DAG 6
[ LLULLUCHAPAMPA - PHUYUPATAMARCA, 4 200 M Ö.H. ]
Det här kommer att vara vandringens mest krävande dag, men säkert också en av de mest minnesvärda. Vi lämnar den subtropiska molnskogens täta grönska bakom oss för att övergå i mer karg alpin terräng.

Vi fortsätter till Sayacmarca som upptäcktes av Hiram Bingham när han gick på Inkaleden från Machu Picchu. Efter några upp- och nedförsbackar kommer vi efter 3 timmars vandring fram till nattens läger vid Phuyupatamarca, ”platsen ovanför molnen”, 3 650 m ö.h. Från lägerplatsen kan vi skåda ett av de vackraste snötäckta bergen kring Inkaleden, Salkantay. Med sina 6 721 m ö.h. var det ett heligt och viktigt berg i Inkariket.

Längd: 14 km. Beräknad tid: ca 8 timmar.

DAG 7
[ PHUYUPATAMARCA - MACHU PICCHU ]

Dagen då vi kommer att nå Machu Picchu är kommen. När vi kliver ut ur våra tält på morgonen har vi en fantastisk utsikt över området. Har vi tur kanske vi till och med får se solen gå upp över de vackra snöklädda bergen Salkantay och Veronica. Eller så kommer vi få en annorlunda upplevelse när molnen fyller dalen medan vi börjar dagens vandring. På vägen ned genom bergen och molnskogen passerar vi inkaruinen Wiñay Wayna som är full av vackra orkidéer.

Till slut står vi vid bergssluttningen och är framme vid Solporten, Inti Punku. När vi går igenom den gamla stenporten kommer vi att se Machu Picchu träda fram bland molnen framför oss. Efter att vi fyllt minneskorten med otaliga kort på det här underverket hoppar vi in i bussen som kommer att ta oss ner till den livliga byn, Aguas Calientes. Här checkar vi in på vårt trevliga hotell där vi njuter av en välförtjänt dusch och äter middag.

Längd: 10 km. Beräknad tid: ca 6 timmar.

DAG 8
[ MACHU PICCHU - CUSCO ] 

Vi går upp tidigt på morgonen för att återigen besöka Machu Picchu. Det är många som ska upp till Machu Picchu så vi kommer försöka vara bland de första bussarna. Under vår guidade tur kommer vår lokalguide berätta med inlevelse om denna fantastiska plats. Nöjda med alla intryck åker vi tillbaka ner till Aguas Calientes där vi äter lunch på en av stadens restauranger.

Senare på eftermiddagen kliver vi på tåget som kommer ta oss till Ollanta. Under tågresan får vi njuta av otroliga bergsvyer och det börjar sakta sjunka in vad vi fått uppleva under dessa vandringsdagar. Vi kommer att äta middag på restaurang i Urubambadalen innan vår privata buss kör oss tillbaka till Cusco.

DAG 9
[ FRI DAG I CUSCO ]
 

Dagen är fri för egna upptäcktsfärder eller varför inte passa på att inhandla varma, sköna alpackamössor till nära och kära. På kvällen äter vi av en god avskedsmiddag för att fira ett lyckat äventyr.

DAG 10
[ HEJDÅ PERU OCH INKARIKET ]

Efter frukost på hotellet är det dags att säga hejdå till Cusco, Inkariket och Peru. Strax innan lunch flyger vi med inrikesflyg till Lima och vidare med KLM tillbaka till Amsterdam.

DAG 11
[ HEMKOMST SVERIGE ]

Efter flygplansbyte i Amsterdam landar vi i Sverige på kvällen med ett stort äventyr rikare i bagaget!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!