DAG FÖR DAG

DAG 1: LÖRDAG
[ AVRESA SVERIGE ]

På morgonen lämnar vi Arlanda med SAS-flyget som tar oss över Atlanten och vidare till Chicago. Där byter vi till inrikesflyg som tar oss den sista biten till Las Vegas. Eftersom vi flyger västerut landar vi samma dag, tidig kväll, lokal tid. Efter en transfer till vårt hotell finns det möjlighet att fräscha upp sig efter flygresan. Vi äter en god middag innan vi somnar gott i hotellets sängar.

DAG 2: SÖNDAG
[ MOT MARBLE CANYON ]

Efter en lugn morgon och en god brunch är det dags att ge sig av till ”North Las Vegas Airport”. Härifrån flyger vi med ett chartrat plan till Marble Canyon där äventyret börjar på allvar. På kvällen äter vi middag på lodgen och möter vi våra amerikanska guider som informerar om äventyret på floden.

DAG 3 – 7: MÅNDAG – FREDAG
[ FORSRÄNNING I GRAND CANYON ]

Efter frukost på lodgen är det dags att ge sig av mot Lees Ferry, där gummiflottarna väntar. När packningen är lastad kan det stora äventyret börja. Under de följande fem dagarna kommer vi att uppleva snabba och spännande forsar så som Houserock, Hance, Sockdolager, Hermit, Granite Falls, Crystal och sist men absolut inte minst Lava Falls. I september är temperaturen i luften behagligt sommarvarm, men vattnet i floden är svalare, runt 15 grader, då det kommer från den stora dammen uppströms. Flottarna vi nyttjar är stora och stabila. Vill du ha en blöt adrenalinkick sitter du längst fram, vill du ta det lugnare och förbli torrare kan du sitta längst bak.

Titt som tätt stannar vi till och utforskar de många sidofloderna som mynnar ut i Grand Canyon. Förutom fantastiska vyer får vi kanske möjlighet att bada i otroliga vattenfall eller ta en simtur i Little Colorado, Deer Creek och Havasu Creek. Varje morgon kommer våra amerikanska guider att bjuda på nybryggt kaffe och en härlig ”hot breakfast” med juicer och färsk frukt.

Forsränningsflottarna är utrustade med utombordsmotorer som vi använder på de lugna vattnen mellan forsarna. Eftersom vi inte paddlar själva finns det massor av tillfällen att fotografera, njuta av fantastiska vyer eller svalka sig med en kall läsk eller öl. Efter dagens äventyr gör vi oss i ordning för natten medan guiderna förbereder en härlig middag. Efter middagen finns det tid för att upptäcka kanjonen, se på solnedgången eller lyssna till det rofyllda ljudet från floden. Det blir fort god kamratskap i gruppen, så reser du själv blir du snabbt en i gänget.

DAG 8: LÖRDAG
[ TILLBAKA TILL LAS VEGAS GLITTRIGA VÄRLD ]

Turen på floden börjar nu närma sig sitt slut och när vi anländer till Whitmore Wash under morgonen blir vi med helikopter flugna upp till ”Bar 10 Ranch”. Därifrån flyger vi tillbaka till Las Vegas med ett chartrat plan. Väl tillbaka i ”den galna staden” checkar vi in på vårt lyxhotell vid berömda ”The Strip”. Efter en dusch, några kalla öl och en god avslutningsmiddag besöker vi den spektakulära showen ”O” med Cirque du Soleil, som måste ses för att förstås. Därefter ligger Las Vegas beryktade nattliv åter för våra fötter. Du kanske vill testa spellyckan på något att stadens många kasinon

DAG 9: SÖNDAG
[ HEJDÅ LAS VEGAS ]

Efter en tidig frukost lämnar vi Las Vegas med flyg mot Chicago för att därefter flyga vidare mot Sverige med SAS.

DAG 10: MÅNDAG
[ ANKOMST SVERIGE ]

Tidig morgon landar vi åter på Arlanda, ett stort äventyr rikare!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!