SVALBARD

SKOTERÄVENTYR I ARKTIS

MITTEMELLAN NORDNORGE OCH NORDPOLEN LIGGER DEN MYTOMSPUNNA ÖGRUPPEN SVALBARD. MED SKOTRAR UTFORSKAR VI DELAR AV SPETSBERGEN, SVALBARDS STÖRSTA Ö, FÖR ATT UPPLEVA DEN FANTASTISKA ARKTISKA NATUREN. SVALBARD SOM DESTINATION ÄR EXOTISKT OCH LOCKANDE. TROTS ATT  DET KÄNNS AVLÄGSET ÄR DET VÅR NÄRMSTA RIKTIGA VILDMARK.

DET HÄR ÄR EN RIKTIGT HÄFTIG OCH ANNORLUNDA TUR SOM TAR OSS FRÅN DE PLATSER DIT FOLK VANLIGTVIS ÅKER SKOTER. VI KOMMER ATT ÅKA UT PÅ STORA GLACIÄRER OCH MÄKTIGA VIDDER DÄR VI FÅR KÄNNA PÅ ORDENTLIG OCH REJÄL SKOTERÅKNING, NÄR DET ÄR SOM BÄST. HAR VI TUR KAN VI ÄVEN FÅ SE ARKTIS KONUNG, ISBJÖRNEN.

I BÖRJAN AV APRIL är vintern som finast på Svalbard. Midvinterns kyla och mörker har släppt sitt grepp och midnattssolen står för dörren. Med skotrarna har vi möjlighet att enkelt ta oss ut i den väglösa vildmarken. Du kan glömma allt vad du vet om sönderkörda svenska skoterleder. På Svalbard ges vi oss ut i riktig vildmark med oändliga vidder, vackra glaciärer och höga fjälltoppar.

UNDER TRE DAGAR kommer vi att få njuta av en oförglömlig skoter- och naturupplevelse. Ibland känns det som att vi åker bland molnen när den orörda pudersnön flyger vilt omkring oss. Utrustningen och det bränsle vi behöver packar vi på slädar som vi lämnar någon gång varje dag för att kunna utforska omgivningen i full fart.

ETT AV MÅLEN ÄR DEN RYSKA BYN Barentsburg. Precis som Longyearbyen är det ett kolgruvesamhälle, fast här har tiden stannat och mitt i byn står Lenin fortfarande som staty. Bor gör vi på byns hotell där vi äter god rysk mat som sköljs ner med rysk vodka. Barentsburg är en lika osannolik som trevlig plats och helt klart en av resans höjdpunkter.

SKOTERÄVENTYRET AVSLUTAS i Longyearbyen med en kulinarisk avslutningsmiddag på restaurang Huset, en av norra Europas bästa krogar som har en imponerande vinkällare med över 20 000 flaskor. När vi flyger tillbaka till fastlandet är det svårt att förstå hur mycket fint vi har upplevt.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!