KEBNEKAISE

BESTIG SVERIGES HÖGSTA BERG

AVSLUTA SOMMAREN MED HÄRLIGA DAGAR I VÅR VACKRA FJÄLLVÄRLD DÄR EN SPÄNNANDE TOPPTUR TILL KEBNEKAISES TOPP KOMBINERAS MED SKÖNA VANDRINGAR OCH GODA MIDDAGAR. TILLSAMMANS KOMMER VI ATT TILLBRINGA TVÅ AV RESANS FYRA DAGAR I OMRÅDET FÖR ATT TOPPBESTIGNINGEN AV KEBNEKAISE SKA SKE UNDER BRA FÖRHÅLLANDEN. DESSUTOM  NJUTER VI AV DEN FANTASTISKA NATUREN TILLSAMMANS.

ÄVENTYRET BÖRJAR MED VANDRING från Nikkaluokta till den vackra fjällsjön Láddjujávri. Vi kommer endast bära vår dagspackning eftersom bagaget flygs upp till fjällstationen. Här kliver vi ombord på båten som tar oss över sjön och fortsätter sedan vandringen fram till mysiga Kebnekaise fjällstation där bastubad väntar. Med trevlig personal och god ekologisk mat blir fjällstationen en perfekt bas för vårt fjälläventyr.

KEBNEKAISE BESTÅR EGENTLIGEN AV TVÅ BERG, nord- och sydtoppen. Målet med vårt äventyr är att nå den vanligtvis högsta punkten, sydtoppen, via den östra leden. Höjden på Kebnekaises sydtopp beror dock mycket på vädret. Under den varma sommaren 2018 smälte toppglaciären så pass mycket att nordtoppen blev Sveriges högsta punkt. Hur det ser ut under denna topptur vet vi inte i dagsläget, men målet kvarstår, att bestiga Sveriges högsta topp. Efter en bastant frukost med nybakat bröd börjar vi vår vandring längs bäckar, branter och glaciärer. Den sista delen är vi säkrade vid rep, men själva bestigningen är tekniskt sett enkel. När vi efter en lång, händelserik och bitvis tuff dag äntligen når Sveriges tak belönas vi, om vädrets makter är oss nådiga, med en enastående utsikt över det vackra fjällandskapet. Vi klarade det!

NÖJDA OCH STOLTA ÖVER VÅR PRESTATION njuter vi av den goda maten på fjällstationen i trevlig gemenskap.

FYLLDA AV STORSLAGNA UPPLEVELSER från vår sköna fjällvärld flyger vi med helikopter tillbaka till Nikkaluokta, en sista härlig upplevelse innan vi flyger hemåt igen.

DETTA ÄR ETT STORT ÄVENTYR, men också en bra förberedelse om du funderar på att bestiga andra höga berg som t.ex. Kilimanjaro eller Toubkal.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!