BESTIG TOUBKAL

& UPPLEV FÄRGSTARKA MARRAKECH

TOUBKAL ÄR I ANTAL DAGAR RÄKNAT EN LITEN KORTARE EXPEDITIONSRESA OCH PASSAR DIG SOM VILL HA ETT AVBROTT I VARDAGEN, MEN OCKSÅ FÖR DIG SOM HAR LITE HÖGRE AMBITIONER I FORM AV T.EX. KILIMANJARO ELLER EVEREST BASE CAMP. FÖR HÄR FÅR DU LÄRA DIG OCH VARA MED OM BERGSVANDRING, FRÅN BOTTEN TILL TOPPEN.

MITT BLAND ATLASBERGENS OCKRARÖDA BERGSMASSIV STRÄCKER SIG NORDAFRIKAS HÖGSTA TOPP UPP MOT DEN MAROCKANSKA HIMLEN. ATT BESTIGA DETTA BERG ÄR INTE BARA EN HÄRLIG UTMANING UTAN ÄVEN EN STOR NATURUPPLEVELSE MED MAKALÖSA VYER OCH EN MÖJLIGHET ATT KOMMA NÄRA DEN GÄSTVÄNLIGA BERBERKULTUREN.

I MAJ OCH OKTOBER ÄR DET skönt att möta sommaren i Marocko och Marrakech. Med sina 4 167 m ö.h. utgör bestigningen en fantastisk upplevelse av Atlasbergens natur. Vi går genom dalgångar med levande jordbrukslandskap upp till högalpin terräng med makalös utsikt.

EXPEDITIONSRESORS ERFARNA GUIDE och det lokala bergsteamet gör allt för att du ska kunna njuta av upplevelsen och ge dig en bra utgångspunkt för att klara av såväl Toubkal som högre toppar med ett leende på läpparna. Du bär endast din dagryggsäck medan mulåsnorna bär resten. Vår medföljande kock tillagar fantastiska måltider som fyller oss med kraft och mod. På kvällarna somnar vi gott omgivna av bergen och den stjärnklara himlen.

DAGEN FÖR TOPPATTACKEN börjar med alpin start före soluppgången. Med pannlamporna på gör vi oss redo för en bitvis tuff vandring där sista biten kräver stegjärn och isyxa. Väl uppe på toppen väntar belöningen; en makalös utsikt över såväl Höga Atlas som Saharaöknen. 7 timmar senare är vi nere vid Aroumd där vi tar in på ett familjeägt pensionat som bjuder på en god, väldoftande marockansk middag i stora lergrytor.

VI AVSLUTAR FLOTT med tjusigt hotell mitt inne i Marrakech. Här beger vi oss ut på upptäcktsfärd bland moskéer, mosaik och myllrande folkliv innan vi slår oss ned vid dukade bord för en festmåltid för att fira vårt äventyr.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!