DAG FÖR DAG

DAG 1: TISDAG 
[ AVRESA FRÅN SVERIGE ]
På kvällen lämnar vi Arlanda och flyger med nattflyg till Delhi.

DAG 2: ONSDAG
[ ANKOMST BHUTAN & PARO ]
Tidigt på morgonen landar vi i Delhi. Här byter vi till Druk Air som tar oss vidare till Paro i Bhutan. På eftermiddagen landar vi i Paro där våra bhutanesiska värdar möter upp och transporterar oss till vårt hotell. Efter incheckning på hotellet utforskar vi staden, den vackra Dzongen och den berömda bron som var med i filmen "Little Buddha" med Keanu Reeves. På kvällen äter vi en god gemensam välkomstmiddag i hotellets restaurang.

DAG 3: TORSDAG
[ TIGER’S NEST ]

Efter en tidig frukost är det dags att utforska en av Bhutans mest kända platser Taktsang, eller Tiger’s Nest som det är mera känt som. På 3 100 m ö.h. klamrar sig det vackra templet fast på den lodräta bergsväggen, en syn du sent glömmer. Vandringen upp till templet går längs snirkliga vandringsvägar och är samtidigt en skön acklimatiseringstur inför Drakleden.

På vägen ner från templet stannar vi till och äter lunch. Under eftermiddagen utforskar vi mer av Paro och stadens omgivningar. Det kommer även finnas tid för kompletterande inköp inför vandringen. På kvällen äter vi en god middag på hotellet och förbereder vår utrustning inför vandringen.

DAG 4: FREDAG
[ DRUK PATH ]
Efter frukost finns det möjlighet att besöka den lokala grönsaksmarknaden och uppleva en traditionell bågskyttetävling (Bhutans nationalsport) innan vi ger oss av till startpunkten för vår vandring. En kort bilfärd tar oss till nationalmuseet där vi möter våra kockar, assistenter och hästskötarna med sina hästar och mulor som ska bära vår utrustning. Vandringen till vårt första läger tar cirka 5 timmar och går relativt brant uppför genom tallskog, längs serpentinvägar och stigar. Utsikten över Parodalen är fantastiskt vacker och redan här kan vi börja se lite toppar vid horisonten. Vårt första läger är beläget cirka 3 450 m ö.h.

DAG 5 - 7: LÖRDAG - MÅNDAG
[ DRUK PATH ]
Den mycket varierade och kuperade vandringen går omväxlande mellan 3 500 och 4 200 m ö.h. När vi befinner oss på de öppna passen är utsikten över de himalaysiska bergen majestätisk och ramas in av de färgglada böneflaggorna som sitter uppsatta överallt.

När vi inte vandrar över de höga passen passerar vi genom John Bauer liknande skogar eller bergsplatåer med tusentals rhododendron. Vi passerar heliga sjöar och kloster, har vi tur möter vi en och annan lokal jakherde med sina jakar.

Vid varje höjdpass stannar vi till för att sätta upp en böneflagga eller offra en sten eller blomma till gudarna samtidigt som vi utbrister ”Hagelo” (må gudarna alltid vara framgångsrika). På kvällarna lagar vår egen kock en härlig middag som vi avnjuter tillsammans medan vi myser i mattältet eller kring brasan och ljuger om dagens händelser.

DAG 8: TISDAG
[ DRUK PATH & THIMPHU ]
Den sista dagens vandring går längs bergsluttningarna som leder ner mot huvudstaden Thimphu. När vi kommer fram till vandringens slutpunkt blir vi upphämtade med bil för vidare transport till vårt hotell i Thimphu. På vägen ner får vi också en chans att se Bhutans nationaldjur takin. Under eftermiddagen passar vi på att återhämta oss från vandringen, utforskar Thimphu och äter middag på hotellet.

DAG 9: ONSDAG
[ THIMPHU SIGHTSEEING ]
När vi har sovit ut och ätit frukost så är det dags att utforska Thimphu, en av världens minsta huvudstäder. Här får vi en smak av den modernaste staden i Bhutan och får se skillnaden mellan livet här och i andra delar av landet. På kvällen är vi hembjudna till vår bhutanesiske värd och hans familj på middag.

DAG 10: TORSDAG
[ MED MOUNTAINBIKE MOT PUNAKHA ]
Efter frukost tar vi en kort tur runt Thimphu innan vi med bil åker öster ut, upp i bergen mot Dochulapasset som ligger på 3 100 m ö.h. Här stannar vi till för att byta till mountainbikes för en fantastisk cykeltur till den före detta huvudstaden Punakha. Cykelturen tar cirka 4 timmar och går 1 800 höjdmeter nedför längs serpentinvägar i lugn takt. Under cykelturen, som är en av resans många höjdpunkter, passerar vi genom regnskog och risfält. Väl framme i Punakha besöker vi Bhutans näst äldsta dzong innan vi checkar in på vårt hotell.

DAG 11: FREDAG
[ PUNAKHA SIGHTSEEING & PARO ]
Vår sista dag i Bhutan börjar vi med att besöka fertilitetstemplet i Punakha innan vi beger oss västerut i riktning mot Paro. Vi stannar för lunch längs vägen. I Paro checkar vi in på vårt hotell för att senare på kvällen njuta av en avskedsmiddag med underhållning bestående av traditionell bhutanesisk sång och dans.

DAG 12: LÖRDAG 
[ HEJDÅ BHUTAN ]
Efter frukost gör vi oss i ordning för hemresa. Vi åker ut till flygplatsen för att flyga med Druk Air till Delhi. här byter vi flyg för att senare på kvällen flyga hemåt igen. Vi landar åter i Sverige på eftermiddagen med ett fantastiskt äventyr i ryggsäcken.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!