GRÖNLAND - EN UNIK KRYSSNING MED OLA SKINNARMO

 

"Grönland är världens största ö och det är verkligen en av mina favoritplatser i polartrakterna. Sedan 1997 har jag genomfört en rad olika expeditioner över samt längs kusterna på Grönland och jag ser verkligen fram emot att visa dig denna underbart vackra plats! Följ med på en otrolig vildmarksupplevelse på ett tryggt och lyxigt sätt genom att mönstra på vårt fantastiska expeditionskryssningsfartyg M/S Freya.

M/S Freya är ett stabilt och tryggt fartyg som lämpar sig optimalt för denna kryssning. Med endast 12 resenärer ombord kommer jag och min goda vän, polarguiden Jens Abild samt besättningen ombord göra denna upplevelse till en personlig och oförglömlig upplevelse.

Detta är ett stort äventyr som du garanterat kommer minnas med glädje resten av livet!" 

                                                                                                     Ola Skinnarmo
                                                                                                     VD samt grundare av Expeditionsresor


SOMMAREN 2024 HAR DU MÖJLIGHET ATT TILLSAMMANS MED OLA SKINNARMO OCH EXPEDITIONSRESOR GENOMFÖRA EN UNIK EXPEDITIONSKRYSSNING PÅ GRÖNLAND. FÖR ATT GÖRA UPPLEVELSEN ÄN MER EXKLUSIV KOMMER VI STARTA RESAN PÅ SVALBARD. EFTER ATT VI LANDAT I LONGYEARBYEN MED FLYGET FRÅN OSLO TAR VI OSS OMBORD PÅ VÅRT FARTYG M/S FREYA SOM KOMMER VARA VÅRT HEM DE NÄRMASTE DAGARNA. ÄVEN OM DU HAR UPPLEVT SVALBARD MED BÅT TIDIGARE PASSAR VI VÄL DÄR PÅ ATT UPPLEVA NÅGRA FANTASTISKA PLATSER INNAN VI GÖR OSS REDO ATT TA OSS SYDVÄST ÖVER MOT GRÖNLAND.

VATTNEN MELLAN SVALBARD OCH GRÖNLAND ÄR ENORMT RIKA PÅ VAL OCH CHANSERNA ATT SE BÅDE BLÅVAL OCH KNÖLVAL ÄR MYCKET STORA! UNDER ÖVERFARTEN KOMMER ÄVEN OLA BJUDA PÅ BERÄTTELSER FRÅN SINA TIDIGARE UPPLEVELSER I DE ARKTISKA POLARTRAKTERNA.

ATT ANGÖRA GRÖNLAND MED BÅT ÄR EN OTROLIG UPPLEVELSE. DEN NORDOSTLIGA DELEN AV GRÖNLAND HAR BESÖKTS AV EXTREMT FÅ MÄNNISKOR OCH BJUDER PÅ EN UNIK ARKTISK NATUR. VÅRT MÅL ÄR SCORESBYSUND PÅ NORDOSTKUSTEN, DETTA ÄR BÅDE GRÖNLANDS SOM EN AV VÄRLDENS STÖRSTA FJORDAR. VILDMARKEN HÄR ÄR ENORMT STORSLAGEN MED UNIK NATUR, GIGANTISKA ISBERG, FANTASTISK FLORA OCH FAUNA SAMT SPÄNNANDE SMÅ GRÖNLÄNDSKA INUITSAMHÄLLEN. MED OMBORD PÅ DENNA DEL AV TUREN ÄR ÄVEN VÅR INUITVÄN, OOCI, SOM KOMMER LÄRA OSS MER OM OMRÅDETS PÄRLOR. HAN KOMMER OCKSÅ BERÄTTA OCH GE OSS EN UNIK INBLICK I HUR DESSA URINVÅNARE LEVT OCH LEVER ÄN I DAG, I SAMKLANG MED NATUREN. OMRÅDET HÄR ÄR OCKSÅ KÄNT FÖR SITT VILDA DJURLIV MED BLAND ANNAT MYSKOXAR OCH SÄLAR. DETTA ÄR ÄVEN DEN BÄST TILLGÄNGLIGA REGIONEN PÅ GRÖNLAND FÖR ATT SE ISBJÖRNEN.

VI BOR BEKVÄMT OMBORD PÅ VÅRT EXPEDITIONSFARTYG. EN ELLER FLERA GÅNGER OM DAGEN LÄMNAR VI FARTYGET FÖR ATT GÖRA LANDSTIGNINGAR ELLER UTFLYKTER MED VÅRA STABILA GUMMIBÅTAR. VI ÄTER VÅRA FÖRSTKLASSIGA MÅLTIDER OMBORD, LAGADE AV FARTYGETS SVENSKA KOCKAR. VI SÄTTER ÄVEN GULDKANT PÅ TUREN OCH INKLUDERAR VIN OCH ÖL TILL MIDDAGARNA OMBORD.

NÄR VI INTE UTFORSKAR NATUREN UTANFÖR FARTYGET NJUTER VI PÅ DÄCK OCH SPANAR EFTER ISBJÖRNAR, MYSKOXAR, VALAR, SÄLAR OCH ANNAT DJURLIV ELLER UMGÅS I DEN MYSIGA LOUNGEN.

EFTER EN FIN VECKA PÅ GRÖNLAND MED OFÖRGLÖMLIGA MINNEN KLIVER VI PÅ VÅRT CHARTRADE FLYG FRÅN CONSTABLE POINT TILL ISLAND, DÄR VI FLYGER VIDARE MED REGULJÄRFLYG TILL SVERIGE, ETT STORT ÄVENTYR RIKARE!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!