BESTIG LOBUCHE, 6 000+

BERGSBESTIGNINGSÄVENTYR I NEPAL

UNDER DEN HÄR EXPEDITIONEN KOMMER VI GÖRA EN ALPIN BERGSBESTIGNING AV LOBUCHE EAST. VI GENOMFÖR TUREN I LITEN GRUPP PÅ MAX 10 PERSONER, VILKET GÖR BESTIGNINGEN SÄKER, GIVANDE OCH ROLIG. MED UNDER EXPEDITIONEN ÄR BÅDE ERFAREN SVENSK GUIDE FRÅN EXPEDITIONSRESOR SAMT VÅR NEPALESISKE HUVUDGUIDE SOM BLAND ANNAT BESTIGIT MT. EVEREST.
VÅR GUIDERATIO UNDER BESTIGNINGEN ÄR 1 KLÄTTERSHERPA PER DELTAGARE. FÖR ATT OPTIMERA FÖRUTSÄTTNINGARNA YTTERLIGARE HAR VI ÄVEN LAGT IN EXTRA ACKLIMATISERINGSDAGAR, VILKET GÖR ATT EXPEDITIONEN BLIR BÅDE SÄKER OCH MED MAXIMALA MÖJLIGHETER ATT NÅ TOPPEN AV LOBUCHE EAST.

DET FINNS FLERA TOPPAR I LOBUCHEMASSIVET OCH LOBUCHE EAST ÄR INTE DEN HÖGSTA TOPPEN, MEN DEN SOM ÄR MÖJLIG ATT BESTIGA UTAN ATT VARA EN FULLFJÄDRAD ALPINIST. DÄREMOT ÄR UTSIKTEN HÄRIFRÅN SPEKTAKULÄR DÅ VI HAR PANORAMAUTSIKT ÖVER MT. EVEREST, MAKALU OCH LHOTSE - TRE AV VÄRLDENS HÖGSTA BERG.

DU KOMMER ATT FÅ UPPLEVA OTROLIGA BERGS- OCH NATURLANDSKAP SAMT MÖTEN MED DEN VÄNLIGA LOKALBEFOLKNINGEN, SHERPAS SOM DU SENT KOMMER ATT GLÖMMA. DET HÄR ÄR DEN PERFEKTA UTMANINGEN FÖR DIG SOM TIDIGARE VARIT PÅ T.EX. KILIMANJARO OCH VILL TA ÄVENTYRET VIDARE TILL NÄSTA NIVÅ.

VI GÅR I MÅNGA ÄVENTYRARES FOTSPÅR vackert inramat av några av världens ståtligaste och högsta berg. Området har en varierande natur och det är spännande att se de stora kontrasterna från dalarnas grönska till den alpina miljön med is och snö på högre höjd. Förutom toppbestigningen är en av höjdpunkterna under turen de vackra Gokyosjöarna. Sjöarnas klara turkosblå vatten med de höga bergen i bakgrunden bjuder på många fina fototillfällen. Trots den tunna luften tröttnar man aldrig på dessa vackra vyer. Längs vägen passerar vi också många små byar där vi möter den gästvänliga sherpabefolkningen.

TUREN BÖRJAR I DEN HÄRLIGT MYLLRANDE huvudstaden Kathmandu med sightseeing och förberedelser av vår utrustning. Vi tar oss sedan med spektakulärt flyg till bergsbyn Lukla där vandringen börjar. Via sherpas huvudby, Namche Bazaar tar vi oss till de turkosblå Gokyosjöarna och fortsätter sedan över Cho La-passet. Det här är en perfekt acklimatisering och förberedelse inför den kommande toppbestigningen av Lobuche. Detta berg på 6 119 m ö.h. är en häftig utmaning för dig som vill prova på att med hjälp av våra duktiga guider och sherpas för egen maskin ta dig över 6 000 meters höjd. Rutten upp till toppen kan se olika ut från år till år beroende på väderförhållandena på berget. Väl uppe på toppen har vi vid klart väder en oförglömlig utsikt över Himalayas bergsmassiv. Vi befinner oss nu högre än alla berg i både Europa och Afrika!

EFTER VÅRT ÄVENTYR I BERGEN tar vi oss med helikopter tillbaka till Lukla. Vi kommer att ha en fantastisk utsikt över några av världens högsta berg och även se vandringsleden vi vandrat på från ovan. Vi flyger sedan tillbaka till civilisationen i Kathmandu där vi åter checkar in på fint hotellet och firar med en härlig avslutningsmiddag och diplomutdelning.

TROTS ATT 6 119 M Ö.H. är en respektabel höjd kan du med rätt träning och bra förberedelser klara av ett berg som Lobuche. Du behöver ha en god fysik, men inga kunskaper i alpinklättring då vi kommer att öva på detta tillsammans innan toppbestigningen i Nepal.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!