MONGOLIET

UPPLEV LANDETS STORSLAGNA NATUR 

ÄR DU REDO FÖR ETT ÄVENTYR SOM DU ALLTID KOMMER ATT MINNAS MED GLÄDJE? FÖLJ MED EXPEDITIONSRESOR PÅ EN RESA TILL MONGOLIET, LANDET DÄR HIMLEN MÖTER JORDEN. MONGOLIET ÄR ETT AV VÄRLDENS MEST ORÖRDA OCH FASCINERANDE LÄNDER, HÄR KOMMER DU UPPLEVA STORSLAGEN NATUR, RIKT KULTURLIV OCH STOR GÄSTFRIHET.

MONGOLIET ÄR ETT AV DE MINST BEFOLKADE LÄNDERNA I VÄRLDEN MED FÄRRE ÄN 2 PERSONER PER KVADRATKILOMETER. DET FINNS MER ÄN 3 MILJONER HÄSTAR, VILKET ÄR NÄSTAN LIKA MÅNGA SOM DET FINNS MÄNNISKOR I LANDET. DET VAR I MONGOLIET SOM DEN LEGENDARISKE DJINGIS KHAN FÖDDES OCH SKAPADE ETT AV VÄRLDENS STÖRSTA IMPERIER PÅ 1200-TALET.

VÅR RESA ÄR EN PERFEKT KOMBINATION AV ÄVENTYR, KULTUR OCH AVKOPPLING. VI RESER I LITEN GRUPP MED ERFAREN SVENSK OCH MONGOLSKA GUIDER, SOM SER TILL ATT DU FÅR EN TRYGG OCH BEKVÄM RESA. DETTA ÄR EN AKTIV RESA SOM KOMMER ATT BERIKA DIG MED MINNEN, UPPLEVELSER OCH VÄNNER FÖR LIVET.

EFTER ATT HA UPPLEVT Ulaanbaatar fortsätter vi till Jalman Meadows, en ger camp som ligger i ett vackert område av stäppen. Här får vi bo i mysiga och bekväma gers, runda tält som är typiska för nomaderna. Vi får också njuta av god mongolisk mat och dryck samt lära oss lokala traditioner och sånger.

FRÅN JALMAN MEADOWS tar vi ett chartrat flyg till Arburd Sands, en 20 km lång sanddyn som ligger i närheten av Gobiöknen. Här får vi möjlighet att utforska det fascinerande sandlandskapet, antingen till fots eller på kamelryggen. Vi får också bo med lokalbefolkningen, som är vänliga och gästfria samt lära oss mer om deras sätt att leva i harmoni med naturen.

VÅR RESA I MONGOLIET är en unik chans att se och uppleva ett av världens mest orörda och spännande länder. Detta är en resa som kommer att utmana, inspirera och förtrolla dig. Mongoliet är ett unikt och speciellt land av många anledningar.

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!