DIN EXPEDITIONSRESA -
120% KLIMATKOMPENSERAD!

EXPEDITIONSRESOR ÄR ETT BOLAG SOM ÄLSKAR AKTIVA UPPLEVELSER OCH UTMANINGAR I NATUREN. VI HAR SEDAN STARTEN 2011 INSETT VIKTEN AV ATT TA HAND OM OCH VISA RESPEKT FÖR BÅDE NATUREN, DJUREN OCH MÄNNISKORNA SOM LEVER DÄR VI RESER. VI VILL VARA ETT HÅLLBART FÖRETAG SOM BIDRAR PÅ BÄSTA SÄTT FÖR ATT DET ÄVEN I FRAMTIDEN SKA FINNAS MÖJLIGHET FÖR OSS OCH NÄSTKOMMANDE GENERATIONER ATT UPPLEVA ALLT DETTA FINA TILLSAMMANS!

Alla resor avger ett avtryck på miljön. Expeditionsresor har genomfört en omfattande analys av vårt klimatavtryck och vi jobbar nu hårt och hållbart för att klimatkompensera alla våra resor fullt ut. Inte bara till 100%, utan hela 120%. I detta ingår givetvis helheten, såväl flygresan t/r till äventyret som själva upplevelsen på plats. Såväl för dig som för våra guider. Dessutom klimatkompenserar vi för hela Expeditionsresors avtryck hemmavid.

Vi är stolta över att gå i bräschen för en mer hållbar värld och inspirera andra att välja det självklara med att vara en större del av lösningen inför de utmaningar vår planet står inför. När du reser med oss gör du det med gott samvete och genomför en mer hållbar resa.

Som alltid är vi oerhört noga med att göra saker och ting på bästa sätt. Därför har vi valt att samarbeta med South Pole och deras klimatkompenseringsprojekt som är certifierade till högsta möjliga nivå genom Gold Standard. De utvalda projekt vi klimatkompenserar din resa genom till 120% är såväl skogsbevarande projekt som plantering av träd och förnybar energi.

Dessutom stödjer Expeditionsresor olika utvecklingsprojekt i de länder vi reser till. Dessa är noggrant utvalda och vi kan genom personligt engagemang med våra lokala samarbetspartners, säkerställa att de pengar vi skänker verkligen kommer projekten och människorna till nytta. För oss på Expeditionsresor känns det naturligt att dela med oss till de som behöver det bäst och göra det vi kan för att fler ska ha möjlighet att uppnå sina drömmar och mål i livet!

På Expeditionsresor är vi övertygade om att vi bidrar positivt på flera sätt där vi reser. Och vi jobbar även konsekvent för att minska vårt klimatavtryck genom att minska utsläppen och utvecklar våra resmål, även hemmavid. Sveriges högsta topp Kebnekaise har länge varit en favorit hos Expeditionsresor och nytt för 2020 är att vi kommer att utforska Europas sista vildmark - Sarek, som garanterar en svårslagen upplevelse.

Välkommen att förverkliga ditt livs äventyr med oss på Expeditionsresor. På bästa sätt för naturen, djuren och människorna som lever där vi reser.