DAG FÖR DAG

DAG 1: SÖNDAG
[ AVRESA FRÅN SVERIGE ]

Avresa från Sverige på kvällen för flyg till Chile med mellanlandning i Paris och Santiago de Chile.

DAG 2: MÅNDAG
[ ANKOMST  PUNTA ARENAS ]
Vid mellanlandning i Santiago de Chile byter vi till inrikesflyg och landar i Punta Arenas, en av världens sydligaste städer, vid 15-tiden. Vi blir välkomnade på flygplatsen av vår lokalguide och körda till vårt hotell i Puerto Natales där vi checkar in och äter en välkomstmiddag.

DAG 3: TISDAG
[ PUNTA ARENAS – TORRES DEL PAINE ]

Efter en skön sovmorgon har vi genomgång inför vandringen. Efter lunch kör vi upp till Torres del Paine nationalpark med fotostopp längs vägen. Bussresan tar ca 2,5 timmar innan vi kommer fram till Las Torres där vår bergshytta, Refugio Torre Central ligger. Bergshyttorna i parken är enkla, men trevliga och har flerbäddsrum med gemensam dusch och toalett. Under vandringsdagarna får vi med oss lunchmatsäck som vi njuter av ute i naturen. På kvällarna serveras enkel, men näringsrik mat i bergshyttorna.

DAG 4: ONSDAG
[ VANDRING I TORRES DEL PAINE ]

Med energirik frukost i magen vandrar vi äntligen ut i nationalparken. Första delen av leden är kuperad och bjuder på en fantastisk utsikt över Lago Nordenskjöld och Mount Almirate Nieto med sina hängande glaciärer. Framme vid bergshyttan Refugio el Chileno äter vi lunch och fortsätter genom sydbokskogen upp till en av de vackraste utkiksplatåerna i nationalparken, där vi ser de ikoniska topparna Torre Central, Torre Norte och Cerro Nido de Condor. Efter en rätt tuff vandringsdag väntar efterlängtad middag i Refugio El Chileno.

DAG 5: TORSDAG
[ VANDRING I TORRES DEL PAINE ]

Vi går upp tidigt, tidigt på morgonen för att se soluppgången vid de berömda granittopparna. Dagen fortsätter med vandring längs foten av berget Almirante Nieto, som är en del av Painemassivet och bjuder på fin utsikt över den turkosblåa Lago Nordenskjöld. Under den här perioden får vi skåda den färgsprakande floran i naturen, speciellt ”Ciruelillo” och ”Fire Bush” som fått sitt namn från blommans röda färg. På eftermiddagen når vi bergshyttan Refugio Los Cuernicos, som många anser vara den charmigaste i nationalparken. Här väntar middag och vila inför morgondagen.

DAG 6: FREDAG
[ VANDRING I TORRES DEL PAINE ]

Dagens mål är ”The French Valley”. Efter frukost vandrar vi uppåt och neråt med vyerna från Lago Nordenskjöld fram till Campamento Italiano. Här kan vi lämna en del av vår packning innan vi fortsätter vidare upp till utkiksplatsen French Glacier. Leden fortsätter sedan förbi Campamento Britanico för att till slut nå Mirador Britanico. Härfrån kan vi njuta av en panoramavy över bland annat Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Catedral och Cerro Mascara. Vi kommer fram till vandringens sista boende, bergshyttan Paine Grande där vi äter middag och somnar gott.

DAG 7: LÖRDAG
[ TORRES DEL PAINE – PUERTO NATALES ]

Idag vandrar vi längs den västra sidan av Painemassivet där vi ser ut över Lago Grey och de omgivande bergen. Målet är utkiksplatån vid Grey Glacier. Efter att ha njutit av de mäktiga glaciärerna och granittopparna, vandrar vi tillbaka till Lago Pehoé där en katamaran tar oss till Pudeto. Här väntar vår buss som kör oss tillbaka till Puerto Natales där åter checkar in på hotell och äter en sen middag.

DAG 8: SÖNDAG
[ MOT PUERTO MONTT OCH PUERTO VARAS ]

Tidig, tidigt på morgonen innan solen gått upp lämnar vi Puerto Natales och kör tillbaka till Punta Arenas för att ta det första flyget till Puerto Montt. Vid ankomst i Puerto Montt väntar vår buss på att ta oss till vårt hotell i den trevliga byn Puerto Varas, som även kallas för rosornas stad. Här har vi eftermiddagen på oss att strosa runt i byn och insupa atmosfären. Middag och övernattning på fint hotell i byn.

DAG 9: MÅNDAG
[ MOT BARILOCHE ]

Heldagstur över bergen och sjöarna med slutmål Argentina och Bariloche. Resan börjar med båtfärd över Lago Llanquihue. På vägen går vi i land för att göra en kort vandring till vattenfallen Petrohué i Vicente Péres Rosales nationalpark. Därefter beger vi oss ut på sjön Todos los Santos som bjuder på fantastiska vyer över vulkanerna Osorno och Puntiagudo. Lagom till lunch kommer vi fram till Peulla. Nöjda och glada åker vi efter lunch med vår buss rakt genom Andernas bergsmassiv fram till den argentinska gränsen. Sista biten sker med båt över Nahuel Huapi Lake innan vi slutligen kommer fram till bergsbyn Bariloche. Här tar vi in på mysigt hotell och äter en god middag.

DAG 10: TISDAG
[ BARILOCHE & LAGO NAHUEL HUAPI ]

Efter en god frukost väntar våra jeepar på att ta oss till 1 260 m ö.h. Här fortsätter vi ca 2 timmar till fots med utsikt över den vackra sjön Lago Nahuel Huapi. Vi stannar för vila, fotostopp och för att bara insupa miljön och atmosfären. Vi vandrar sedan neråt och stannar till vid en mysig hytta där vi äter lunch ute i det fria. Tillbaka på hotellet fräschar vi upp oss och byter om för att ta äta middag på en av byns restauranger.

DAG 11: ONSDAG
[ TILL ARGENTINA OCH BUENOS AIRES ]

Det är dags att säga hejdå till Chile och med morgonflyg tar vi oss till tangons och fotbollens stad Buenos Aires. Vid ankomst i Buenos Aires äter vi lunch på Museo del Jamón och upptäcker staden med vår lokala guide. Senare på eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt i stadsdelen Recoleta, som tack vare sin arkitektur kallas för Latinamerikas Paris. Det är även i det här området Argentinas nationalhelgon Evita Perón ligger begravd. På kvällen är det dags för avslutningsmiddag med eldig tangoshow.

DAG 12: TORSDAG
[ HEJDÅ SYDAMERIKA ]
Efter en skön sovmorgon finns det fortfarande tid att upptäcka Buenos Aires. Varför inte passa på att inhandla souvenirer till familj och vänner. Innan lunch beger vi oss ut till flygplatsen för hemresa till Sverige.


DAG 13: FREDAG
[ ANKOMST SVERIGE ]
Vid lunchtid landar vi åter i Sverige igen, fyllda av oförglömliga minnen från ett fantastiskt äventyr!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!