DAG FÖR DAG

DAG 1: TORSDAG
[ STOCKHOLM – SAN JOSÉ ]
Avresa från Sverige ca kl. 06.00. Efter byte i Paris flyger vi vidare till huvudstaden San José där vi landar på eftermiddagen lokal tid. Vi blir välkomnade av vår lokalguide och körda till vårt hotell som ligger centralt beläget i huvudstaden. På kvällen äter vi en god första middag tillsammans och kryper till sängs. 

DAG 2: FREDAG
[ SAN JOSÉ – KAFFEPLANTAGE ]
Vi vaknar troligtvis tidigt denna morgon då våra kroppar ännu inte är omställda till Costaricansk tid. I Costa Rica börjar man vanligtvis dagarna tidigt så stadslivet är redan igång när vi har ätit klart vår frukost. Vi åker sedan vidare till en kaffeplantage där vi lär oss mer om kaffet, tar en rundtur i området och får en provsmakning där vi lär oss om hur man får fram alla smaker. På kvällen äter vi en trevlig middag och somnar gott i våra sängar. Costa Ricas kaffe är känt för att vara ett av de mest välsmakande och med bäst kvalité i världen! Att man dessutom firar ”kaffedagen” en gång per år visar vilken plats bönan har i invånarnas hjärtan.

DAG 3: LÖRDAG
[ MOT PACUARE ]
Efter en god natts sömn vaknar vi tidigt för att lämna San José och åka österut i riktning mot den karibiska sidan. På vägen åker vi igenom den fina nationalparken Braulio Carrillo och bjuds på fina vyer samt får vår första kontakt med en av landets många regnskogar och nationalparker. 

Vid ankomst till Rios Tropicales Operations Center bjuds vi på frukost innan vi byter om och gör oss redo för en flodfärd på Pacuare River genom den artrika regnskogen. Första dagen tar vi oss nerför floden i klass III strömmar samtidigt som vi njuter av de fantastiska omgivningarna. Medan lunchen dukas upp på flodbanken har vi tid att utforska området runtomkring och ta oss till en naturlig pool där vi kan ta ett skönt dopp innan vi äter en picnicklunch.

På eftermiddagen kommer vi fram till Rios Tropicales Lodge där vi kommer att bo i två nätter. Lodgen ligger mitt i regnskogen i Pacuareravinen och går bara att komma till via floden eller en vandring genom terrängen. Området tillhör ett 2 000 hektar privat reservat där det finns ca 40 mil med vandringsleder, många vattenfall, bäckar och naturliga pooler. Vi spenderar eftermiddagen med att utforska området och ta det lugnt innan vi slår oss till bords och skålar för en härlig dag.

DAG 4: SÖNDAG
[ BLÖTA & HISNANDE AKTIVITETER I PACUARE ]
Vi ser till att börja dagen med en god frukost och gör oss redo för en dag fylld med aktiviteter i Costa Ricas otroliga natur. Från lodgen börjar vi med att vandra genom regnskogen där vi håller utkik efter alla olika djur som finns i området. Vi går sakta, men säkert uppåt med utsikter över floden och kommer till slut fram till ”Wake-up” falls. Efter ombyte till klätterutrustning och säkerhetsgenomgång är det dags att repellera (fira oss ner) 60 meter för ett vattenfall i två olika sektioner. Den andra sektionen går inne i vattenfallet, vilket innebär ett blött men roligt äventyr.

Nu väntar ett mer fartfyllt äventyr! Nere vid vattenfallet startar en zipline bana som ger oss möjligheten att flyga genom regnskogen med en hisnande fågelvy över floden och ravinen. Zipline banan tar oss sedan över floden tillbaka mot vandringsleden som leder tillbaka till lodgen.

DAG 5: MÅNDAG
[ FLODFÄRD PÅ PACUARE FLODEN & SAN GERARDO DE DOTA ]
Efter en Costaricansk kaffe och frukost packar vi våra gummibåtar och gör oss redo för ännu en flodfärd på Pacuarefloden genom vattenfall, strömmar och naturliga pooler. VI äter ett lätt mellanmål på flodbanken och har tid att utforska områdena innan vi fortsätter längs floden. Nu väntar ett adrenalinfyllt äventyr på strömmar som Huacas, Cimarron och Dos Montanas.

Vi kommer fram till staden Siquirres där vi njuter av en lunch, en dusch och ombyte. Vår transport tar oss vidare på Pan American Highway till San Gerardo de Dota. Vi bjuds på utsikter över de grönskande områdena och bergskedjan Cerro de la Muerte, som har en av Costa Ricas högsta toppar. Här får vi ännu en inblick i landets varierande natur och möts av en friskare luft än de andra delarna i landet. San Gerardo ses som en av landets vackraste områden och är framförallt känt för alla sina växt- och fågelarter. Där landets kändis, quetzalfågeln står i fokus. Området ger oss möjligheten att utforska de dimmiga molnskogarnas ljud och hemligheter.

På eftermiddagen får vi en rundtur i ett fint habitat där vi får lära oss om de olika växt- och fågelarterna som finns i regionen. Vi checkar in på Savegre Hotel Natural Reserve & Spa och äter en middag till djungels egen sång som bakgrundsmusik.

DAG 6: TISDAG
[ NAUYACA VATTENFALL ]
Att vandra till Nauyaca vattenfallet är ett måste när man är i regionen och vi snörar på oss vandringskängorna även idag. Vi går längs med en stig och efter ca 6 km på vacker men varierande terräng kommer vi fram till det spektakulära vattenfallet. Vi njuter av tillvaron och har tid att simma i vattenfallet, ta det lugnt och föreviga platsen med våra kameror. Tillbaka på hotellet äter vi lunch och har sedan eftermiddagen fri för att smälta alla intryck, vandra på de närliggande lederna och spana efter fåglar.

DAG 7: ONSDAG
[ MOT CORCOVADO ]
Vi njuter av en sista frukost och säger hejdå till fåglarna innan vi tar oss vidare mot Corcovado med buss. Vägen går genom bergskedjan Cerro de la Muerte och vi har grönklädda berg på båda sidorna om vägen när vi fortsätter på Pan American Highway, som sträcker sig från Alaska till Argentina och är världens längsta väg. När vi närmar oss Stilla Havssidan känner vi direkt hur temperaturen stiger. Väl framme vid Sierpe byter vi ut bussen mot båt och fortsätter färden mot halvön Corcovado. Under båtturen tar vi oss förbi mangroveträsk och njuter av tillvaron. Vi checkar in på Casa Corcovado Jungle Lodge, ett privat naturreservat som ligger i djungeln där Stilla Havsvindarna fläktar skönt. Det finns inga vägar hit utan det går endast att ta sig till lodgen med båt. Efter lunch finns det fritid för att njuta av stranden eller utforska vandringslederna i naturreservatet.

DAG 8: TORSDAG
[ VANDRING I CORCOVADO NATIONALPARK ]
Tidigt på morgonen lämnar vi hotellet för en heldagsutflykt till Corcovado nationalpark. Från stranden hoppar vi på vår båt, fullpackad med picknicklunch och förfriskningar, och åker söderut längs kusten. Vi tar oss till ”Sirena Ranger Station” som ligger i hjärtat av nationalparken där vår naturguide visar oss runt och berättar om artrikedomen. Lederna runt stationen erbjuder några av de bästa möjligheterna för att uppleva Costa Ricas djur och natur. När vi känner oss nöjda för dagen åker vi tillbaka till lodgen där vi spenderar resten av eftermiddagen.

DAG 9: FREDAG
[ CAÑO ISLAND ]
Dagen börjar i vanlig ordning med en god frukost. Med båt åker vi ut till Caño Island, ett biologiskt reservat utanför Costa Ricas Stilla Havs kust. Vi bjuds på fina utsikter när vi åker mot ön och gör oss redo för att se vad som finns under vattenytan. Vi har en halvdag med snorkling framför oss och utforskar livet som finns under ytan. Väl tillbaka på lodgen äter vi lunch och spenderar dagen som vi själva vill. Du kan koppla av vid poolen eller stranden eller varför inte unna dig en skön massage?

DAG 10: LÖRDAG
[ ADIOS COSTA RICA ]
Efter frukost lämnar vi Corcovado med båt i riktning mot Palmar Sur, där vi byter till inrikesflyg. Vi flyger sedan med häftiga utsikter tillbaka mot San José. Det är dags att säga hejdå till Costa Rica för den här gången och kliva på flyget tillbaka hem till Sverige på eftermiddagen.  

DAG 11: SÖNDAG
[ ANKOMST SVERIGE ]
När vi sedan landar i Sverige på kvällen har vi med oss ett många fina minnen och ett stort äventyr i bagaget.  


VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!