GRÖNLAND - EN UNIK KRYSSNING MED OLA SKINNARMO

 

"Grönland är världens största ö och det är verkligen en av mina favoritplatser i polartrakterna. Sedan 1997 har jag genomfört en rad olika expeditioner över samt längs kusterna på Grönland och jag ser verkligen fram emot att visa dig denna underbart vackra plats! Följ med på en otrolig vildmarksupplevelse på ett tryggt och lyxigt sätt genom att mönstra på vårt fantastiska expeditionskryssningsfartyg M/S Balto. Det är ett stabilt och tryggt fartyg som lämpar sig optimalt för denna kryssning. Med endast 12 resenärer ombord kommer jag och besättningen ombord göra denna upplevelse till en personlig och oförglömlig upplevelse.

Detta är ett stort äventyr som du garanterat kommer minnas med glädje resten av livet!" 

                                                                                                     Ola Skinnarmo
                                                                                                     VD samt grundare av Expeditionsresor


SOMMAREN 2024 HAR DU MÖJLIGHET ATT TILLSAMMANS MED OLA SKINNARMO OCH EXPEDITIONSRESOR GENOMFÖRA EN UNIK EXPEDITIONSKRYSSNING PÅ GRÖNLAND. EN RESA TILL GRÖNLANDS OBEBYGGDA VILDMARK ÄR ETT OFÖRGLÖMLIGT ÄVENTYR. OMBORD PÅ DET ELEGANTA M/S BALTO, ETT FARTYG MED PLATS FÖR 12 PASSAGERARE, ERBJUDER VI UNIKA GRÖNLANDSRESOR. VI UTFORSKAR AVLÄGSNA FJORDSYSTEM, BESÖKER INUITSAMHÄLLEN OCH TAR DIG TILL HEMLIGA ANKRINGSPLATSER.

ATT UTFORSKA GRÖNLANDS IMPONERANDE KUSTLINJE ÄR EN HÄPNADSVÄCKANDE NATURUPPLEVELSE, MED DET ARKTISKA LANDSKAPET SOM DOMINERAS AV ISFYLLDA FJORDAR,
MAJESTÄTISKA BERGSTOPPAR OCH VIDSTRÄCKTA TUNDROR.

UNDER RESAN KAN DU NJUTA AV SPÄNNANDE GUMMIBÅTSÄVENTYR BLAND ISBERG I OLIKA FORMER OCH STORLEKAR, BEUNDRA IMPONERANDE GLACIÄRER, TA ETT DOPP I VARMA KÄLLOR ELLER GE DIG UT PÅ UPPFRISKANDE VANDRINGAR. VILDMARKEN ÄR OCKSÅ HEMVIST FÖR ETT RIKT DJURLIV, INKLUSIVE VALAR, POLARRÄVAR, SÄLAR, ISBJÖRNAR OCH DEN IKONISKA MYSKOXEN.

MÅLET MED EXPEDITIONEN den grönländska orten Tasiilaq på östkusten. Vi kommer att upptäcka djur- och naturlivet samt få en unik inblick i hur inuiterna lever och bor. 

GUIDE OCH CICERON Ola Skinnarmo som kommer att visa dig sina smultronställen från Grönland. Han kommer även att bjuda på spännande anekdoter från Grönland och hans arktiska expeditioner.

VI BOR BEKVÄMT OMBORD på vårt expeditionsfartyg. En eller flera gånger om dagen lämnar vi fartyget för att göra landstigningar eller utflykter med våra stabila gummibåtar. Vi äter våra förstklassiga måltider ombord, tillagade av fartygets duktiga kockar. Vi sätter även guldkant på turen och inkluderar vin och öl till middagarna ombord.

NÄR VI INTE UTFORSKAR NATUREN utanför fartyget njuter vi på däck och spanar efter bland annat isbjörnar, myskoxar, valar, sälar och annat djurliv eller umgås i den mysiga loungen. Det finns även en bastu ombord med kall dusch för den som vill svalka sig.

EFTER EN OFÖRGLÖMLIG VECKA på Grönland kliver vi på flyget till Island för att därifrån flyga tillbaka till Sverige, med massa fina minnen i bagaget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!