PATAGONIEN

VANDRING I SYDAMERIKAS VACKRA VILDMARK

I SYDLIGASTE CHILE LIGGER ETT AV VÄRLDENS MEST SPEKTAKULÄRA NATUROMRÅDE, PATAGONIEN. OMRÅDET BJUDER PÅ HÖGA GRANITBERG, KALVANDE GLACIÄRER, STORSLAGEN NATUR OCH ETT RIKT DJURLIV.

TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESORS ERFARNA GUIDER OCH LOKAL VANDRINGSGUIDE VANDRAR VI 4 DAGAR LÄNGS DEN KLASSISKA W-LEDEN I TORRES DEL PAINE NATIONALPARK, MEN TUREN ÄR SÅ MYCKET MER ÄN SÅ. VI TAR OSS LAND- OCH SJÖVÄGEN FRÅN PUERTO MONTT ÖVER ANDERNA TILL DEN ARGENTINSKA BERGSBYN BARILOCHE, SOM PÅMINNER OM EN SCHWEIZISK ALPBY. HÄRIFRÅN FLYGER VI VIDARE TILL BUENOS AIRES DÄR VI AVSLUTAR DET SYDAMERIKANSKA ÄVENTYRET MED FESTLIG AVSLUTNINGSMIDDAG OCH TANGOSHOW.

DEN UPPLEVELSERIKA RESAN börjar med storslagen vandring längs den klassiska W-leden i Torres del Paine nationalpark bland ikoniska granittoppar och turkosa glaciärsjöar. Under vandringen bär vi endast dagsryggsäck och bor i enkla, men trevliga bergshyttor där middagarna serveras.

I PATAGONIEN FINNS en mängd sjöar och glaciärer som fått namn av svenska upptäcktsresande. Här ligger exempelvis Lago Nordenskjöld, namngiven efter den förste svensk som tog sig till Antarktis i början av 1900-talet.

EFTER SKÖNA VANDRINGSDAGAR beger vi oss upp till det chilenska sjödistriktet Puerto Montt där vi tar såväl landvägen som sjövägen över Anderna till bergsbyn Bariloche på den argentinska sidan. Här gör vi en skön vandring längs Lago Nahuel Huapi och njuter av det vackra landskapet och omgivningarna.

VI FLYGER VIDARE TILL BUENOS AIRES där vårt fina äventyr avslutas med avslutningsmiddag och eldig tangoshow.

NÄR VI FLYGER TILLBAKA till Sverige är det svårt att förstå allt fint vi fått uppleva under dessa dagar.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!