DAG FÖR DAG

DAG 1: TORSDAG 15 AUGUSTI, 2019
[ AVRESA, VANDRING & BÅTFÄRD ] 

Avresa kl. 07.25 från Stockholm till Kiruna där vi landar kl. 08.55. Vår privata buss tar oss bekvämt till Nikkaluokta där väglöst land tar vid. Bagaget flygs med helikopter till fjällstationen, medan vi ger oss ut på vår första vandring på 6 km fram till den vackra fjällsjön Láddjujaure. Efter en kort båtresa över sjön, fortsätter vandringen 7 km fram till Kebnekaise fjällstation. Här väntar skönt bastubad och kanske något kallt att dricka innan det är dags för middag i Elsas Kök, med delikat ekologisk mat. Vi inkvarterar oss i 4-bäddsrum alternativt 2-bäddsrum och somnar gott av den friska fjälluften.

DAG 2: FREDAG
[ VANDRING & FÖRELÄSNING ]

Mätta och belåtna av den näringsrika frukosten beger vi oss ut på en förmiddagsvandring i den vackra lappländska fjällvärlden som omger Kebnekaise. Tillbaka till fjällstationen äter vi lunch innan Expeditionsresors guide bjuder på en spännande föreläsning och motivationshöjare inför morgondagens topptur. Sedan väntar bastubad för de som önskar innan vi äter en god middag i Elsas kök.

DAG 3: LÖRDAG
[ TOPPBESTIGNING AV KEBNEKAISE ]

Vi gör vi oss redo för resans höjdpunkt, att bestiga Kebnekaise. Den långa och bitvis tuffa vandringen längs den östra leden upp till sydtoppen går längs bäckar, branter och glaciärer som tar ungefär 10 timmar. Den sista delen är vi säkrade vid rep, men själva bestigningen är tekniskt sett enkel. När vi äntligen når Sveriges tak belönas vi, om vädrets makter är oss nådiga, med en enastående utsikt över det vackra fjällandskapet. Stolta och nöjda över vår prestation njuter vi av den goda maten på fjällstationen i trevlig gemenskap.

DAG 4: SÖNDAG 18 AUGUSTI, 2019
[ HELIKOPTERFÄRD & HEMRESA ]

Efter frukost packar vi ihop våra ryggsäckar och kliver ombord i helikoptern som flyger oss tillbaka till Nikkaluokta. Om vädergudarna är med oss bjuder flygturen på storslagna vyer över det lappländska landskapet. Privat buss tillbaka till flygplatsen för avresa kl 14.25. Vi återvänder till Stockholm kl 16.00 med oförglömliga minnen av ett härligt äventyr.

KEBNEKAISE

  • Format: +46701231231