DAG FÖR DAG

DAG 1
[ AVRESA/ANKOMST KEBNEKAISE FJÄLLSTATION ] 

Ankomst Kiruna på förmiddag där vår privata buss väntar och tar oss bekvämt till Nikkaluokta där väglöst land tar vid. Bagaget flygs med helikopter till fjällstationen, medan vi ger oss ut på vår första vandring på 6 km fram till den vackra fjällsjön Láddjujaure. Efter en kort båtresa över sjön, fortsätter vandringen 7 km fram till Kebnekaise fjällstation. Här väntar skönt bastubad och kanske något kallt att dricka innan det är dags för middag i Elsas Kök, med delikat ekologisk mat.

Beroende på väderutsikterna har vi nu möjlighet att inför morgondagen antingen förbereda oss för toppturen eller ta en lugn vandring i dalarna runt Kebnekaises bergsmassiv.

DAG 2
[ VANDRING & FÖRELÄSNING ]

Mätta och belåtna av den näringsrika frukosten beger vi oss ut på en förmiddagsvandring i den vackra lappländska fjällvärlden som omger Kebnekaise. Tillbaka till fjällstationen äter vi lunch innan en av Expeditionsresors guider bjuder på en inspirerande föreläsning och motivationshöjare inför morgondagens topptur. Sedan väntar bastubad för de som önskar innan vi äter en god middag i Elsas kök.

Då vi är väldigt väderberoende hoppas vi på att vädergudarna är med oss och låter oss bestiga Kebnekaise imorgon som planerat. Men vi kan tyvärr inte förlita oss på vädret, skulle det bli aktuellt kan bestigningen även ske idag.

DAG 3
[ TOPPBESTIGNING AV KEBNEKAISE ]

Vi gör vi oss redo för resans höjdpunkt, att bestiga Kebnekaise. Den långa och bitvis tuffa vandringen längs den östra leden upp till sydtoppen går längs bäckar, branter och glaciärer som tar ungefär 10 - 12 timmar. Den sista delen är vi säkrade vid rep, men själva bestigningen är tekniskt sett enkel. När vi äntligen når Sveriges tak belönas vi, om vädrets makter är oss nådiga, med en enastående utsikt över det vackra fjällandskapet. Stolta och nöjda över vår prestation njuter vi av den goda maten på fjällstationen i trevlig gemenskap.

Skulle vädergudarna vara emot oss och bestigningen av Kebnekaise skedde redan under gårdagen, bjuder dagen på en lugn vandring i den vackra fjällvärlden som omges Kebnekaise.

DAG 4
[ HELIKOPTERFÄRD & HEMRESA ]

Efter frukost packar vi ihop våra ryggsäckar och kliver ombord i helikoptern som flyger oss tillbaka till Nikkaluokta. Om vädergudarna är med oss bjuder flygturen på storslagna vyer över det lappländska landskapet. Privat buss tar oss tillbaka till Kiruna för att resa hemåt med oförglömliga minnen av ett härligt äventyr i bagaget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!