DAG FÖR DAG

DAG 1: FREDAG
[ ANKOMST LONGYEARBYEN ]
Kl. 07.00 lämnar vi Arlanda och flyger vidare mot Oslo, där byter vi flyg och tar oss vidare norrut mot Svalbard där vi landar kl. 12.40. Vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt i byn. Därefter besöker vi det fina museet där vi lär oss mer om Svalbard samt Arktis förr och nu. Efter en kolhydratrik middag på ”Kroa” är det dags att försöka sova i den ljusa vårvinternatten.

DAG 2: LÖRDAG
[ PÅ SKOTER UT I VILDMARKEN ]
Efter frukost har vi information och säkerhetsgenomgång. Vi hämtar sedan ut skoteroveraller, varma skor, hjälm, m.m. som lånas ut under turen. Gruppen leds av två guider, som givetvis är beväpnade. Lunch äter vi på skotrarna. Målet med dagen, om vänder och vind tillåter är att köra ut till Svalbards ödsliga östkust. Där finns de bästa chanserna att se isbjörn, om vi har tur... På eftermiddagen checkar vi in på Krekling Lodge som är en cool "hytte" som ligger mitt ute i vildmarken.

DAG 3: SÖNDAG
[ KAP LINNÉ ]
Efter en god natts sömn och en rejäl frukost lämnar vi Krekling Lodge. Om väder och vind tillåter letar vi oss upp på de stora glaciärerna som sakta men säkert ”flyter” ut från öns inre regioner. Naturen är fantastiskt vacker om än karg. Efter en heldag på skotern med avbrott för lunch kommer vi fram till Kap Linné och Isfjord Radio. Detta var tidigare en radiostation och Svalbards kommunikationslänk till civilisationen på fastlandet. Nu är det istället omgjort till ett mysigt ”guesthouse” med bekvämt boende och bra kök.

DAG 4: MÅNDAG
[ TILLBAKA TILL LONGYEARBYEN ]
Det är återigen dags att bestiga skotrarna och ge sig ut i vildmarken. Efter ännu en heldag återkommer vi till Longyearbyen där vi checkar in på hotellet och kan pusta ut. När det börjar bli dags för middag beger vi oss upp till restaurang ”Huset” där en delikat 5-rätters middag väntar. Till detta har hovmästaren med sin goda vinkännedom valt ut några mycket goda viner ur den stora vinkällaren.

DAG 5: TISDAG
[ AVRESA ARKTIS ]

Efter en välbehövlig sovmorgon finns det tid att utforska byn och kanske inhandla någon souvenir. Rejäl lunch intas på Kroa och sen är det dags att ta sig till flygplatsen där flyget väntar på att ta oss tillbaka till Oslo och vidare till Stockholm där vi landar kl. 21.10.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!