COSTA RICA

EN TROPISK NATURUPPLEVELSE I COSTA RICAS ORÖRDA REGNSKOGAR MED DESS RIKA DJURLIV OCH GRÖNSKANDE BERGSIDOR.

COSTA RICA ÄR DET LILLA LANDET MED STORSLAGNA UPPLEVELSER. UNDER VÅR RESA TILL COSTA RICA KOMMER VI UPPLEVA EN FANTASTISK VARIATION AV LANDET. FRÅN VILDA FLODER, DIMMIGA MOLNSKOGAR, BERGSBYAR TILL GRÖNA NATIONALPARKER OCH UTSIKT ÖVER SOVANDE VULKANER. MED UNDER ÄVENTYRET ÄR BÅDE ERFAREN SVENSK GUIDE FRÅN EXPEDITIONSRESOR SAMT EN CERTIFIERAD COSTARICANSK GUIDE MED STENKOLL PÅ ALLT SOM HAR MED COSTA RICA ATT GÖRA.

VI TAR OSS MED GUMMIBÅTAR PÅ FLODFÄRDER I REGNSKOGEN, ÅKER ZIPLINES BLAND TRÄDTOPPARNA, SKÅDAR EFTER DJUR- OCH FÅGELLIVET BLAND TÄT GRÖNSKANDE NATUR OCH INTE MINST UPPLEVER ETT ”DJUNGELÄVENTYR” PÅ HALVÖN CORCOVADO DÄR VI AVSLUTAR RESAN PÅ BÄSTA SÄTT. DU BEHÖVER INTE VARA NÅGON FULLFJÄDRAD ÄVENTYRARE FÖR ATT FÖLJA MED TILL COSTA RICA, MEN KOMMER TROLIGTVIS VILJA BLI DET EFTERÅT!

ATT I NOVEMBER TA SIG TILL Costa Rica är en perfekt tid. Regnperioden lider mot sitt slut och torrperioden börjar ta form. Detta innebär att temperaturen stiger, men det finns fortfarande mycket vatten i floderna och skogsområdena är gröna och fina. Klimatet är mestadels tropiskt med temperaturer runt +30°C i de lägre områdena. Det blir dock ett friskare klimat i bergsområdena och San Gerardo de Dota där vi spenderar två nätter.

VÅR RESA BESTÅR AV NOGGRANT utvalda aktiviteter och boenden. Vi har valt de absolut finaste delarna av Costa Rica, dit den vanliga turisten inte når. Vi får uppleva flodfärder på Pacuarefloden, där vi med gummibåtar tar oss djupt in i regnskogen där vår lodge ligger. I området passar vi även på att repellera ner för vattenfall, flyga som fåglar med ziplines och njuta av naturen. Den fuktiga regnskogen byts ut mot bergsbyn San Gerardo de Dotas svalare klimat där vi utforskar vattenfall och spanar efter fåglar och speciellt quetzalfågeln som området är känt för. En av många höjdpunkter på resan blir att sedan ta sig till halvön Corcovado där vi bor fint i djungeln och upplever dess nationalparker, öar och folktomma stränder.

VI AVSLUTAR MED EN UNIK upplevelse i ett av världens finaste regnskogsområden, nämligen Corcovado som har en otrolig biologisk mångfald. Här hittar du hela 5% av världens djur- och fågelarter. Detta är en av höjdpunkterna på resan dit man endast kan ta sig med båt. Vår exklusiva lodge ligger vid havet mitt i regn-skogen dit endast ett fåtal turister hittar. Med Corcovados djungeläventyr, snorklingsutflykter, folktomma stränder och lyxiga omgivningar får vi ett perfekt avslut på resan innan vi packar ihop vårt bagage fyllt med en massa fina minnen!

UTÖVER DJUR- OCH NATURLIVET är landet känt för deras välsmakande kaffe som anses vara bland de finaste i världen. Man firar den nationella kaffedagen varje dag vilket ger en förklaring till vilken plats kaffet har i invånarnas hjärtan. På tal om människorna, så är dem även värda att nämna. Costaricanerna blev utnämnda till världens gladaste folk av Happy Planet Index och de är kända för deras öppenhjärtiga och vänliga sätt.

LANDET HYLLAS FÖR DERAS HÅLLBARHETSARBETE är verkligen pionjärer inom området. Vi kommer att lära oss en hel del om hur Costa Rica arbetar för att i framtiden vara helt självförsörjande med energi. Detta är ett av världens mest ekovänliga destinationer som även satsar på att bli det första koldioxidneutrala landet. Detta är inte minst alla djur i landet glada för!

*Hela expeditionsresan är klimatkompenserad genom South Pole till 120%. Läs mer här.


VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!