VANDRING GENOM NATUR & KULTUR

I ANDALUSIENS DRAMATISKA LANDSKAP

FÖLJ MED PÅ EN VANDRINGSRESA MED GULDKANT TILLSAMMANS MED VÅR POPULÄRA SVENSKA GUIDE PETER VINTHAGEN SIMPSON. VI VANDRAR GENOM ANDALUSIENS VACKRA LANDSKAP DÄR VARJE DAG BJUDER PÅ MÄKTIGA NATUR- OCH KULTURUPPLEVELSER.
FÖR ATT ALLA SKA KUNNA NJUTA OCH VANDRA I BEHAGLIG TAKT RESER VI I LITEN GRUPP PÅ MAX 12 PERSONER. FÖRUTOM PETER HAR VI ÄVEN MED HANS VÄN SOM ÄR EN KUNNIG LOKALGUIDE FRÅN REGIONEN
.

UNDER 6 DAGAR UPPLEVER VI VARIERANDE NATURLANDSKAP MED STORSLAGNA VYER. VI TAR IN PÅ GEMYTLIGA HOTELL I MYSIGA BERGSBYAR SAMT NJUTER AV MAT OCH GOD DRYCK I TREVLIG GEMENSKAP.

I NOVEMBER LÄMNAR VI MÖRKRET I SVERIGE FÖR ATT BEGE OSS TILL DE SYDLIGARE DELARNA AV SPANIEN FÖR ATT NJUTA AV VÄRMEN OCH LJUSET SOM GER VÄLBEHÖVLIG ENERGI.

OMRÅDET VI KOMMER ATT RÖRA OSS i är en global hotspot och anses vara ett av de områdena i Europa med störst biologisk mångfald. Dessa vildmarksområden är även en flaskhals för Västeuropas fågel- och valmigration längs Gibraltars stränder.

DAGSVANDRINGARNA VARIERAR MELLAN 10 - 15 km beroende på terrängen och uppgår i genomsnitt till 4 - 5 timmar per dag. Bagaget blir dessutom transporterat till nästa hotell där vi övernattar, vilket innebär att vi endast behöver bära en lätt dagsryggsäck med det vi behöver under dagen.

TAPAS ÄR MER ÄN BARA SNACKS I ANDALUSIEN, det är ett sätt att leva. Det varma Medelhavsklimatet bidrar till att spanjorerna älskar att äta ute bland familj och vänner. Det stora utbudet av lokalt odlade grönsaker, frukter och olivolja, kombinerad med gazpacho, iberisk lufttorkad skinka och färsk Medelhavsfisk är en oslagbar kombination.

STÄRKTA AV DEN FRISKA BERGSLUFTEN avslutar vi vårt äventyr med att vandra den vackra Caminito del Rey. När vi sitter på flyget hem ser vi tillbaka på en vecka fylld med god mat, sol och oförglömliga upplevelser.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!