M/S FREYA
M/S Freya byggdes ursprungligen åt Sjöfartsverket i Åmål år 1981. Sen dess har fartyget använts av både Sjöfartsverket och Kustbevakningen som forskningsfartyg. 2015 konverterades M/S Freya till expeditionsfartyg och gjorde sommaren 2016 sin första säsong på Svalbard.
Fartyget har kapacitet för upp till 20 passagerare i fina 2-bäddshytter, alla med utsides hyttventiler och privat dusch/WC. Ombord finns det även en mysig bastu där gästerna kan värma sig efter dagens kalla utflykter. Att resa med max 20 passagerare gör att det snarare känns som att man är ombord på en privat yacht än ett större expeditionsfartyg.

M/S MALMÖ
M/S Malmö är ett klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1943. 2013/14 renoverades fartyget varsamt både interiört och exteriört. Hon är ett hemtrevligt fartyg av maritimhistorisk dignitet, inrett i klassisk stil med gammaldags kaptenssalong och vackra trädäck.
M/S Malmö har kapacitet för 12 passagerare i fem hemtrevliga 2-bäddshytter och en 3-bäddshytt, alla med under- och överslaf samt utsides hyttventiler. Fem av hytterna är även utrustade med privat dusch/WC. Upptäcktsresorna med M/S Malmö i områden med unikt djurliv och orörd natur väcker starka känslor hos alla som har förmånen att följa med. Det är helt enkelt svårslaget.

M/S STOCKHOLM
M/S Stockholm är ett klassiskt fartyg som byggdes åt Sjöfartsverket på Helsingborgs varv år 1953. År 1999 restaurerades hon och startade sin karriär som bekvämt polarfartyg.
M/S Stockholms passagerare bor i trevliga tvåbäddshytter med under‐ och överslaf, alla med utsikt och privat dusch/WC. Hon är ett hemtrevligt fartyg av maritimhistorisk dignitet och som älskas av många. Fartyget är inredd i klassisk stil med mässingsdetaljer och vackra trädäck. Att resa med endast 12 passagerare ombord är en upplevelse som skiljer sig markant mot en färd med ett större och mer konventionellt kryssningsfartyg.

Fartygets ägare, kapten och besättning är alla svenskar. Det är inte bara fartygets passagerare som förundras över naturen och djurlivet, även de som arbetar ombord på fartygen förundras över landskapet på Svalbard.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!