PADDLINGSÄVENTYR
PÅ ZAMBEZIFLODEN

VATTENVÄGEN GENOM AFRIKAS VILDMARK

PÅ GRÄNSEN MELLAN ZAMBIA OCH ZIMBABWE FLYTER ZAMBEZIFLODEN FRAM. DET HÄR ÄR AFRIKAS FJÄRDE STÖRSTA FLODSYSTEM OCH ETT AV VÄRLDENS FLODHÄSTTÄTASTE OMRÅDEN. TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESORS ERFARNA GUIDE OCH VÅRA LOKALA GUIDER KOMMER  DU FÅ UPPLEVA ETT AFRIKANSKT ÄVENTYR DU SENT KOMMER ATT GLÖMMA. 

UNDER FYRA DAGAR TAR VI OSS I KANOTER CA SJU MIL FRÅN CHIRINDU, NORR OM KARIBASJÖN NEDSTRÖM TILL MANA POOLS, EN AV AFRIKAS FINASTE NATIONALPARKER. ATT MED TÄLT OCH PROVIANT PADDLA LÄNGS ZAMBEZIFLODEN I KANOT ÄR ETT VACKERT OCH SPÄNNANDE SÄTT ATT SE AFRIKAS VILDMARK. VI FÅR UPPLEVA ELEFANTER OCH FLODHÄSTAR FRÅN FÖRSTA PARKETT.

DÄREFTER FLYGER VI TILL VICTORIAFALLEN OCH TÄLT BYTS MOT LYXLODGE. VI AVSLUTAR HELA ÄVENTYRET MED FARTFYLLD FORSRÄNNING I EN AV VÄRLDENS BÄSTA FORSRÄNNINGSOMRÅDEN.

ATT PADDLA ENSAM PÅ ZAMBEZIFLODEN är inte att rekommendera, men med hjälp av mycket erfarna lokala guider blir det en säker och spännande färd mellan flodhästar, krokodiler, elefanter, lejon, impalas och massor av andra vilda djur som vi har chans att se på nära håll. det här är verkligen Afrika på riktigt!

MATEN PÅ FLODEN är enkel, men god. På kvällarna slår vi läger på de trygga sandbanksöarna som ligger mitt i floden. I moderna tvåmannatält sover vi gott under den stjärnklara himlen till ljudet av lejon och skrattande hyenor.

AVSLUTNINGSVIS ÅKER VI till det Unescoklassade Victoriafallen där vi bor flott på lyxhotell. Här får vi uppleva forsränning i världsklass. Efter en blöt och adrenalinfylld heldag nedströms de stora vattenfallen avslutar vi turen med en härlig festmåltid som avnjuts framför det imponerande Victoriafallen.

NÄR VI FLYGER TILLBAKA till Sverige är det svårt att förstå att vi upplevt så mycket på så kort tid. Du behöver inte vara någon expert på att paddla för att följa med.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!