DAG FÖR DAG

DAG 1
[ STOCKHOLM – MARRAKECH ]
Avresa på morgonen från Sverige kl. 06.05. Efter byte i Frankfurt flyger vi vidare till Marrakech där vi landar strax efter lunch lokal tid. Vi blir välkomnade av vår lokalguide och körda till vår riad som ligger centralt beläget i Marrakech. På kvällen äter vi en god första middag tillsammans och går igenom utrustningen inför morgondagen.

DAG 2
[ MARRAKECH – AZIB N’TAMSOULT, 2 400 M Ö.H. ]
Efter en god frukost beger vi oss med buss till Imlil, beläget 1 780 m ö.h. Här börjar vår 6 timmar långa vandring ut ur Imlildalen och in till Azzadenedalen. Mulåsnorna bär vår packning medan vi endast bär en dagryggsäck. Leden går över Tizi N’Mzik-passet, 2 450 m ö.h. fram till nattlägret Azib n’ Tamsoult som ligger 2 400 m ö.h. Vår medföljande kock lagar mat medan vi byter om till varmare kläder för natten.

DAG 3
[ TOUBKAL REFUGE, 3 200 M Ö.H. ]
Idag gör vi en tuffare vandring på 6 timmar ut ur Azzanedalen och över bergspasset Aguelzim, 3 560 m ö.h. Här äter vi picknicklunch och njuter av den makalösa utsikten över Atlasbergen och Marrakechs slätter. Vi vandrar ner till baslägret vid Toubkal Refuge, på 3 200 m ö.h. Här slår vi läger och laddar med en energirik måltid innan vi lägger oss tidigt för att vara utvilade inför morgondagens toppbestigning.

DAG 4
[ TOPPBESTIGNING AV MOUNT TOUBKAL, 4 167 M Ö.H. ]
Tidig morgon lämnar vi baslägret för att gå den sista toppvandringen upp mot Mount Toubkals topp som når 4 167 m ö.h. Det är en bitvis tuff vandring men väl värt belöningen; en makalös utsikt över såväl Höga Atlas som Saharaöknen. Efter att vi tagit våra toppfoton vandrar vi återigen neråt och på kvällen är vi framme i byn Aroumd där vi tar in på ett familjeägt pensionat som bjuder på en god och väldoftande marockansk middag i stora lergrytor.

DAG 5
[ MARRAKECH ]
Efter frukost gör vi en sista vandring ner till Imlil där vi tar bussen tillbaka till Marrakech. Här tar vi in på ett fyrstjärnigt riad i marockansk stil. Vi fräschar upp oss och beger oss ut på en guidad stadsrundtur i den gamla staden, medinan och det myllrande folklivet. På kvällen njuter vi av en härlig festmiddag för att fira vårt lyckade äventyr.

DAG 6
[ HEMRESA ]
Efter en god natts sömn finns det tid för att på egen hand strosa omkring i staden. Varför inte passa på att inhandla fina souvenirer till familj och vänner där hemma. På eftermiddagen är det dags att säga hejdå till Marrakech, Marocko och Atlasbergen för att flyga hemåt igen. Vi landar åter på Arlanda kl. 23.20, ett stort äventyr rikare!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!