DAG FÖR DAG

DAG 1
[ STOCKHOLM - MARRAKECH ]
Avresa på morgonen från Sverige, efter mellanlandning och flygplansbyte i London landar vi i Marrakech vid 17-tiden. Vi blir välkomnade av vår lokalguide och körda till vår riad som ligger centralt beläget i Marrakech. På kvällen äter vi en god första middag tillsammans och går igenom utrustningen inför morgondagen.

DAG 2
[ MARRAKECH - AZIB N’TAMSOULT, 2 400 M Ö.H. ]
Efter en god frukost beger vi oss med buss till Imlil, ca 1 780 m ö.h. Här börjar vår 6 timmar långa vandring ut ur Imlildalen in till Azzadenedalen. Mulåsnorna bär vår packning medan vi endast bär en dagryggsäck. Leden går över Tizi N’Mzik-passet, 2 450 m ö.h. fram till nattens läger Azib n’ Tamsoult som ligger 2 400 m ö.h. Vår medföljande kock lagar mat medan vi byter om till varmare kläder för natten.

DAG 3
[ TOUBKAL REFUGE, 3 200 M Ö.H. ]
Idag gör vi en tuffare vandring på 6 timmar ut ur Azzanedalen och över bergspasset Aguelzim, 3 560 m ö.h. Här äter vi picknicklunch och njuter av den makalösa utsikten över Atlasbergen och Marrakechs slätter. Vi vandrar ner till baslägret vid Toubkal Refuge, på 3 200 m ö.h. Här slår vi läger och laddar med en energirik måltid innan vi lägger oss tidigt för att vara utvilade inför morgondagens toppbestigning.

DAG 4
[ TOPPBESTIGNING AV MOUNT TOUBKAL, 4 167 M Ö.H. ]
Tidig morgon lämnar vi baslägret för att gå den sista toppvandringen upp mot Mount Toubkals topp, 4 167 m ö.h. Det är en bitvis tuff vandring, men väl värt belöningen när vi får njuta av en makalös utsikt över såväl Höga Atlas som Saharaöknen. Efter att vi tagit våra toppfoton vandrar vi återigen neråt och på kvällen är vi framme i byn Aroumd där vi tar in på ett familjeägt pensionat. Här äter vi en efterlängtad marockans middag som som tillagats i stora lergrytor.

DAG 5
[ MARRAKECH ]
Efter frukost går vi den sista biten ner till Imlil där vi tar bussen tillbaka till Marrakech. Här tar vi in på ett fyrstjärnigt riad i marockansk stil. Vi fräschar upp oss och beger oss ut på en guidad stadsrundtur i den gamla staden, medinan och upplever det myllrande folklivet. Varför inte passa på att inhandla fina souvenirer till familj och vänner där hemma. På kvällen njuter vi av en härlig festmiddag för att fira vårt lyckade äventyr.

DAG 6
[ HEMRESA ]
Efter en skön sovmorgon och god frukost finns det tid för att på egen hand strosa omkring i staden. Innan lunch är det dags att säga hejdå till Marrakech och Marocko för att flyga hemåt igen. Vi landar åter i Sverige vid 23-tiden, ett stort äventyr rikare!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!