EVEREST BASE CAMP

VANDRA PÅ EN AV VÄRLDENS VACKRASTE VANDRINGSLEDER

DET LIGGER EN VYKORTSVY RUNT VARJE HÖRN OCH DET ÄR INTE FÖR INTE SOM VANDRINGEN TILL EVEREST BASE CAMP KALLAS FÖR EN AV VÄRLDENS VACKRASTE VANDRINGAR. DET ÄR NÅGOT MAGISKT MED KHUMBUDALEN I NEPAL. I ÅRHUNDRADEN HAR DEN LOCKAT FOLK MED SIN FANTASIFULLA NATUR SOM ÄR KANTAD AV GIGANTISKA BERG.

MÅLET MED VANDRINGEN ÄR så klart att stå ansikte mot ansikte med världens högsta och vackraste berg, Mount Everest. Men det många inte vet är att man tyvärr inte ser Everests topp från baslägret.

EN AV HÖJDPUNKTERNA på expeditionsresan är därför att vandra upp på Kala Pathar, ett litet ”berg” på 5 625 m ö.h. där vi i soluppgången har en fantastisk utsikt över Mount Everest, Lhotse och Nuptse, några av världens högsta berg. Samtidigt ser vi ner på Everest Base Camp som vi besökt dagen innan.

PÅ VÄG MOT EVEREST BASE CAMP går vi i många äventyrares och sherpas fotspår på slingrande stigar. Vi kommer att vandra genom skogsområden, djupa dalar, över hängbroar, längs sandbankar och stenmoräner.

LÄNGS VÄGEN PASSERAR vi många små sherpabyar och möter den gästvänliga och starka ursprungsbefolkningen. Under vandringen sover och äter vi bra på små hotell, så kallade ”tea houses”.

BÅDE NATIONAL GEOGRAPHIC OCH LONELY PLANET har utnämnt Everest Base Camp trek som en av de topp tio vackraste vandringslederna i världen. Området har en enormt varierade natur och det är spännande att se de stora kontrasterna från dalarnas grönska till den sterila alpina miljön på högre höjd. Trots att luften är tunn tröttnar man aldrig på dessa vackra vyer.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!