EXPEDITIONSRESORS NYHETER!

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev!


2023-12-02 INVESTERA INTE I PRYLAR, UTAN I UPPLEVELSER - NYHETSBREV #145
Vi på Expeditionsresor är övertygande om att så inte är fallet! Däremot tycker vi och alla de hundratals deltagare som följt med oss på äventyr genom åren att en expeditionsresa är en upplevelse och investering i livet. För många som följer med på våra mer fysiska turer blir det en härlig milstolpe i livet som stärker självförtroendet, förbättrar självbilden och gör att man står bättre rustad inför resten av livets upplevelser och utmaningar.
Så nu när vi har lämnat ”Black Week” bakom oss hoppas vi att du vill göra som många andra, nämligen följa med oss på äventyr under 2024. Varför inte ge bort ett presentkort på en resa eller del av en resa som en julklapp?! 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-10-29 NEPAL, NEPAL, NEPAL - NYHETSBREV #144
Årets turer i Nepal har varit väldigt lyckade! Vår nya vandring till Patle över påsken blev en stor succé, vandringen till Everest Base Camp tidigare i oktober fick fantastiskt väder där alla i gruppen nådde ända fram och just nu är årets andra grupp på väg mot toppen av Lobuche, 6 000 meter plus.
Under 2024 har vi endast ett fåtal platser kvar på våra turer i Nepal. Om du som vi älskar berg, missa inte chansen att uppleva ett fantastiskt äventyr med oss i ett av världens vackraste länder.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-09-29 KILIMANJAROSPECIAL - NYHETSBREV #143
Vi på Expeditionsresor kan glädjande nog se tillbaka på ett rekordår och ser fram emot att även 2024 ta med dig ut på aktiva resor och utmanande expeditioner. Ta chansen och kickstarta 2024 med att bestiga Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Ska du någon gång bestiga ett högt berg är Kilimanjaro en perfekt upplevelse och utmaning. Vi ser fram emot att njuta av utsikten från toppen tillsammans med dig. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-07-27 SVALBARDSPECIAL - NYHETSBREV #142
Att uppleva Svalbard med Expeditionsresor och Ola Skinnarmo som guide är ett fantastiskt minne för livet. Med oss kan du vara säker på att din resa blir en maximerad naturupplevelse med extra guldkant!
Vi använder oss av de bästa fartygen och reser med endast 12 passagerare ombord, för vi vet att med mindre grupper blir upplevelsen mycket större! Årets turer är fullbokade och redan nu bokar de fåtal avgångarna för 2024 på för fullt. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-07-12 GLAD SOMMAR, FÖRLÄNG SOMMAREN MED ÄVENTYR I HÖST - NYHETSBREV #141
Vi hoppas att du mår bra och njuter av en härlig sommar! På Expeditionsresor har vi haft ett fantastiskt år fyllt med spännande expeditionsresor, och hittills har sommaren varit fylld av otroliga upplevelser på Svalbard med fina djur- och naturupplevelser. Alla årets resor till Svalbard är redan slutsålda, men missa inte chansen att följa med oss nästa år. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-06-18 GLAD MIDSOMMAR, FÖLJ MED PÅ ÄVENTYR - NYHETSBREV #140
Härligt med sommar! Vi på Expeditionsresor gillar att vara utomhus och firar midsommar på lite kyligare breddgrader på Svalbard i Arktis. Hoppas att du får en fin midsommar och sommar.
Vill du följa med på en aktiv upplevelse i sommar och höst har vi ett fåtal platser kvar på några av våra turer. . 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-05-07 KILIMANJAROSPECIAL - NYHETSBREV #137
Att bestiga Kilimanjaro är för många en upplevelse för livet! Vi på Expeditionsresor har nu i över 10 års tid tillsammans med våra deltagare fått uppleva den fantastiska bestigningen upp till toppen på 5 895 m ö.h. Med två svenska guider och 8 certifierade afrikanska guider fokuserar vi alltid på säkerheten. Med oss bestiger du Afrikas högsta berg med guldkant!. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-04-07 GLAD PÅSK, FÖLJ MED PÅ ÄVENTYR - NYHETSBREV #136
När vissa flyger till Blåkulla drar vi till Nepal för vår fina vandringsresa i Himalaya. Att fira påsken med ett äventyr är det vi älskar och för dig som ser fram emot en fin upplevelse framöver finns det fortfarande några möjligheter att följa med oss under 2023. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-03-31 ÄNTLIGEN BHUTAN - NYHETSBREV #135
Ett av Expeditionsresors favoritländer är det lilla kungadömet Bhutan. Detta fantastiska land i östra Himalaya tar bara emot ett begränsat antal turister varje år och är en av få platser på jorden som fortfarande är genuint och oförstört av turismen. I höst är det äntligen dags för oss att tillsammans med dig besöka landet igen. Tack vare vår guide Jonas Sundquists stora erfarenhet av landet får vi uppleva både den vackra naturen som den spännande kulturen. 

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2023-03-10 UPPLEV ARKTIS MED OLA SKINNARMO - NYHETSBREV #134
2022 blev en fantastisk säsong på Svalbard med otroligt fina djurmöten och vi ser nu fram emot årets oförglömliga upplevelser på denna vackra ögrupp. På grund av sen avbokning har vi nu 4 platser kvar på avgången den 1 - 8 juni. Med Ola Skinnarmo som guide och endast 12 gäster ombord utlovas en upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet
!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-12-26 GOD FORTSÄTTNING & GOTT NYTT ÅR! - NYHETSBREV #133
Vi på Expeditionsresor kan se tillbaka på ett fint 2022 där vi genomfört över 40 olika expeditionsresor både för privatpersoner och företag. Vi har genomfört fantastiska toppturer på Kilimanjaro, Lobuche, Kebnekaise, Inkaleden och Everest Base Camp samt upplevt härliga äventyr i såväl Grand Canyon som på Zambezifloden, Svalbard och Grönland.

Stort tack till alla våra fantastiska deltagare som vi fått ta med på oförglömliga äventyr under året som gått. Vi hoppas att vi får möjligheten att uppleva nya fina äventyr tillsammans under 2023. Låt oss göra det till riktigt toppenår! Vi ses!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-12-16 GOD JUL ALLA VÄNNER! - NYHETSBREV #132
Hoppas att du precis som vi har det vitt och fint utanför fönstret och att du i nästa vecka kan börja varva ner för att få en fin jul. Här på Expeditionsresor är det lyckligtvis full fart! I januari drar nästa års Kilimanjarosäsong i gång, både vi och våra deltagare ser fram emot ett soligt äventyr mitt i vintern. Är du sugen på att ge dig själv eller någon som är minst lika trevlig ett äventyr i julklapp kan vi givetvis hjälpa dig. Varför inte ett presentkort på en del av en resa!?

De flesta av våra expeditionsresor för nästa år är slutsålda, men nedan hittar du några turer där vi fortfarande har platser kvar. Följ med till Marocko och bestig norra Afrikas högsta topp, Toubkal. Eller kanske Afrikas högsta, Kilimanjaro. Vill du vara kvar i Sverige kanske vi kan fresta med Kebnekaise och vill du åka långt bort och uppleva något riktigt exotiskt är vår vandring i Bhutan helt rätt.

Ta hand om dig och ät mycket julgröt. God jul från oss på Expeditionsresor!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-11-04 VACKER VANDRING & TOPPBESTIGNING I NEPAL! - NYHETSBREV #131
Att uppleva Nepal i april när rhododendron står i blom är en fantastiskt vacker upplevelse. Över påsken 2023 har du möjlighet att följa med Expeditionsresors guider Ola Skinnarmo och Pemba Sherpa på en vandring till Pembas hemby Patle och toppbestigning av 4 000 meters berget Pikey Peak som har vacker utsikt mot Mt Everest massivet.

Det här är en perfekt tur för dig och kanske din familj som vill uppleva allt det fina i Nepal utan att behöva utmana med de riktigt höga höjderna. Du kommer att ha möjlighet att uppleva de högsta bergen då vi med helikopter flyger upp till Everest för att spana in världens högsta berg. Med bara 4 semesterdagar kan du tillbringa 11 dagar i Nepal och vara med om ditt livs äventyr som blir ett härligt minne för livet.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-09-08 NU HAR VI REKODFART PÅ EXPEDITIONSRESOR! - NYHETSBREV #129
Under april, maj, juni, juli och augusti har vi tagit med våra ressugna deltagare på många härliga äventyr. Fina vandringar längs Inkaleden, spännande isbjörnsmöten på Svalbard & Grönland, fartfylld forsränning i Grand Canyon samt toppenbestigningar på Kebnekaise och Kilimanjaro. Höstens turer är slutsålda förutom två platser på Zambezifloden. Missa inte möjligheten att följa med oss på fina äventyr framöver! Här bjuder vi på några förslag.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-06-26 VI ÄLSKAR ATT LEVA LIVET! - NYHETSBREV #128
Lyckligtvis är det full fart på våra resor runt om i världen. Vi har bland annat genomfört fina turer på Svalbard, Nepal, Inkaleden och bara för några dagar sedan stod årets första grupp på toppen av Kilimanjaro. Alla turer har varit fantastiskt härliga med massa lyckliga människor som äntligen kan komma ut i världen och uppleva sitt livs äventyr. Därför hoppas vi att du nu tar chansen att knipa de sista platserna på någon av de turer som inte redan är fullbokade i sommar och höst. Vi ser fram emot att hjälpa dig att leva livet fullt ut!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-05-14 FÖLJ MED PÅ ÄVENTYR I HÖST! - NYHETSBREV #126
Vi på Expeditionsresor är fantastiskt glada över att världen öppnat upp på riktigt. Vi har precis haft två fina turer på Inkaleden till magiska Machu Picchu och en tur till Everest Base Camp. För några dagar sedan besteg dessutom vår grupp med 9 deltagare, två svenska Expeditionsresor guider samt Pemba Sherpa och hans team Lobuche East Peak på 6 119 m ö.h. och kunde blicka ut över mäktiga Mt Everest. Äventyr är verkligen livet!
Våra turer fram till och under sommaren är fullbokade, men i augusti, september och oktober har vi ett fåtal platser kvar på några av våra avgångar. Så missa inte chansen att tillsammans med oss få uppleva äventyret i vår fantastiska värld!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-04-13 EXPEDITIONSRESOR ANSTÄLLER! - NYHETSBREV #125
Hoppas att ni alla får en härlig påskhelg! Det kommer garanterat vår grupp TeamAron i Nepal att få, som nu är på väg till fots upp till Everest Base Camp. Vi tycker det är otroligt skönt att världen nu har öppnat upp på riktigt. Snart har vi deltagare som åker iväg till såväl Svalbard som Peru och Inkaleden samt en företagsgrupp till Spanien.

Vi är glada för att det är full fart och behöver nu anställa en reseproducent i toppklass till vårt fina kontor i Stockholm. Så tipsa gärna någon stjärna du känner eller ansök själv till vårt härliga team.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2022-04-08 EXPEDITIONSRESOR SÖKER RESEPRODUCENT
Nu när världen öppnar upp igen satsar vi starkt på att med nya och befintliga kunder växa inom segmentet skräddarsydda privatresor och konferensresor. För oss är de små detaljerna viktiga för att skapa den stora konkurrenskraftiga helheten. Vårt motto är inte att vara störst utan bäst! Vi kan stolt säga att vi levererar de bästa av upplevelser och att de skiljer sig från våra konkurrenter. Därför har vi otroligt lojala kunder som reser med oss gång på gång! Har du erfarenhet av resebranschen har du möjlighet att bli en i vårt härliga team…

Som medarbetare på Expeditionsresor har du goda möjligheter till personlig utveckling. Att besöka och uppleva våra fantastiska destinationer är en självklarhet. Vi är ett litet, positivt och glatt gäng där alla är vana att hugga i där det behövs. Vi arbetar i ett högt tempo där alla älskar upplevelser och utmaningar. Vi sitter i fina, moderna lokaler i centrala Stockholm. 

Läs mer om tjänsten och skicka in ditt CV här.


2022-03-19 FÖLJ MED PÅ ETT FANTASTISK ÄVENTYR! - NYHETSBREV #124
Trots att världen är konstig just nu är det viktigt att inte glömma bort att leva livet här och nu. Idag åkte ett gäng glada deltagare tillsammans med vår guide till Svalbard för att uppleva ett fint skoteräventyr.

I vår och sommar har vi ett fåtal platser kvar på några av våra fina turer. I månadsskiftet april/maj har vi två platser kvar på vår Svalbardstur. På en av Kilimanjaroavgångarna i juni har vi en plats kvar och detsamma på vår Kilimanjarotur i juli/augusti. Missa inte heller möjligheten att följa med Ola Skinnarmo på en fantastisk Grönlandsupplevelse som verkligen kommer bli en unik expeditionsresa. Vi har två platser kvar på den...

Så ta nu chansen och fyll ditt liv med lite positiva och härliga upplevelser. Vi ser fram emot att ta med dig på ditt livs äventyr! Vi ses.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2022-02-21 FULL FART - NU BLICKAR VI FRAM MOT 2023!
Full fart på Expeditionsresor. I veckan har det varit fullt upp på kontoret. Vi har sålt 22 platser på våra olika expeditionsresor. Härligt!!
Utöver Grönland, Kebnekaise, Bhutan, Kilimanjaro, Svalbard och en skräddarsydd topptur till Elbrus har vi även sålt in en aktiv kickoff konferens för 70 personer med Renata Chlumska som ciceron.

Vad blir din nästa expeditionsresa med oss? Eftersom vi vill att du ska också få chansen att uppleva din äventyrsdröm har vi nu öppnat bokningen till Inkaleden och Kilimanjaro 2023. Vandra i Inkafolkets fotspår till Machu Picchu, eller bestig Afrikas högsta berg, med Expeditionsresor!

Kontakta oss så berättar vi mer!


2021-12-26 GOTT NYTT ÅR! - NYHETSBREV #123
Även det är annorlunda tider vi lever i kan vi på Expeditionsresor se tillbaka på ett fint år där vi genomfört 24 olika expeditionsresor både för privatpersoner och företag. Vi har upplevt fantastiska äventyr, främst i Sverige, men även kunnat återse våra vänner på Kilimanjaro samt härliga upplevelser i såväl Costa Rica som Kenya och Seychellerna.

Vi hoppas att allting är bra med dig och dina nära och att vi får möjligheten att uppleva fina äventyr tillsammans under 2022. Vill du följa med på en exklusiv kryssning med endast 12 deltagare (hälften av platserna redan sålda) från Svalbard till Grönlands östkust och där uppleva dess vilda och vackra natur kan du läsa mer om detta fantastiska äventyr nedan. Var rädd om dig och gott nytt år. Vi ses!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2021-11-25 INVESTERA I UPPLEVELSER - NYHETSBREV #122
För någon dag sedan kom ett mycket nöjt gäng hem från en fantastisk expeditionsresa i Costa Rica. De fick uppleva den otroliga naturen och en rad spännande olika äventyr. Som en motpol till konsumtionshetsen som kulminerar nu på fredag vill vi istället inspirera till den enda utgift som faktiskt gör dig rikare, nämligen en resa. Så låt dig inspireras av vår deltagare, ”NaprapatJonas” och hans fina film från bestigningen av Kilimanjaro han genomförde med oss i september, och bolaget Vecturas film från Kebnekaisebestigningen de genomförde i höstas.

Så köp inte prylar utan investera i upplevelser! Vi ses, kanske redan i vinter!? Läs även om vår fina vintertur genom Sarek eller skidor längs med Kungsleden.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2021-10-23 ÄVENTYR I VINTER - NYHETSBREV #121
Hösten för oss på Expeditionsresor har varit fantastisk i den svenska fjällvärlden. Totalt 8 succéturer på Kebnekaise, fisketur med storlax på Lainioälven, en utmanande och vacker tur genom Sarek och nu senast ett finfint företagsarrangemang i Björkliden.

Nu laddar vi om för att genomföra första turen utomlands på Kilimanjaro sedan Covid och ser fram emot en rad bokade företagsarrangemang framöver med bland annat hummerfiske på Västkusten, hundspannsäventyr i Jukkasjärvi och aktiv skidresa i svenska fjällvärlden. Missa inte möjligheten att följa med oss ut på äventyr både som privatperson och företag. Vi ses!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2021-09-22 ÄVENTYR ÄR TOPPEN - NYHETSBREV #120
Hösten för oss på Expeditionsresor har varit fantastisk i den svenska fjällvärlden. Totalt 8 succéturer på Kebnekaise, fisketur med storlax på Lainioälven, en utmanande och vacker tur genom Sarek och nu senast ett finfint företagsarrangemang i Björkliden.

Nu laddar vi om för att genomföra första turen utomlands på Kilimanjaro sedan Covid och ser fram emot en rad bokade företagsarrangemang framöver med bland annat hummerfiske på Västkusten, hundspannsäventyr i Jukkasjärvi och aktiv skidresa i svenska fjällvärlden. Missa inte möjligheten att följa med oss ut på äventyr både som privatperson och företag. Vi ses!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2021-08-06 MOT TOPPEN! - NYHETSBREV #119
För alla är det inte toppen just nu och pandemivardagen lunkar på. Just därför kan det vara fint att ha ett toppenäventyr att se fram emot. Av totalt 7 avgångar till Kebnekaise finns det endast ett fåtal platser kvar. Därför öppnar vi nu upp ytterligare en avgång den 19 - 22 augusti. Antalet platser är begränsade så ta chansen att ha något fint att se fram emot och säkra din plats redan idag!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!


2021-05-25 DET GÅR BRA NU! - NYHETSBREV #118
Trots att det senaste året varit en rejäl utmaning för alla i resebranschen har vi på Expeditionsresor klarat oss fantastiskt bra. Det har varit full fart på våra svenska äventyr, inte minst till Kebnekaise där snart alla avgångar i augusti är slutsålda, men vi har även kunnat genomföra fina turer t.ex. i Sarek och Kungsleden.

Nu när världen sakteliga kommer att öppna upp framöver är många av våra expeditionsresor redan fullbokade, så missa inte möjligheten att boka på ett spännande äventyr t.ex. till toppen av Kilimanjaro eller forsränning längs Coloradofloden i Grand Canyon under 2022. Men för dig som vill uppleva ett äventyr redan 2021 erbjuder vi svenska pärlor...

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2021-05-24 EXPEDITIONSRESOR REKRYTERAR
Trots att det senaste året varit en rejäl utmaning för alla i resebranschen har vi på Expeditionsresor klarat oss fantastiskt bra.
För att stå rustade inför att fortsätta leverera äventyr i toppklass vill vi rekrytera en person till Expeditionsresor kontor. Har du erfarenhet av resebranschen har du möjlighet att bli en i vårt härliga team…

Som medarbetare på Expeditionsresor har du goda möjligheter till personlig utveckling. Att besöka och uppleva våra fantastiska destinationer är en självklarhet. Vi är ett litet, positivt och glatt gäng där alla är vana att hugga i där det behövs. Vi arbetar i ett högt tempo där alla älskar upplevelser och utmaningar. Vi sitter i fina, moderna lokaler i centrala Stockholm. 

Läs mer om tjänsten och skicka in ditt CV här.2021-04-30 VILDMARKSÄVENTYR PÅ LAINIOÄLVEN
Längst upp i norr vid Tavvaätnos källflöden startar vi vår pionjärtur i slutet av augusti! Med uppblåsbara kanadensare som vi tillsammans med oss själva flyger ut med helikopter kommer vi under en vecka paddla i en fantastisk natur som erbjuder riktigt vildmarksliv och otroligt fiske. Vårt mål efter några härliga dagar i tält där vi tillagat maten (fisken) över öppen eld når vi vårt mål vid Övre Soppero nedströms Lainioälven.

Detta är paddeläventyret för dig som vill ha något riktigt extra både när det gäller äventyr och fiske! Ola Skinnarmo som guidar är extremt sugen på denna tur. Är du?

Läs mer om äventyret här.


2021-04-30 SVENSKA ÄVENTYR I HÖST - NYHETSBREV #117
För alla är det inte toppen just nu och pandemivardagen lunkar på. Just därför kan det vara fint att ha ett toppenäventyr att se fram emot. Av totalt 7 avgångar till Kebnekaise finns det endast ett fåtal platser kvar. Därför öppnar vi nu upp ytterligare en avgång den 19 - 22 augusti. Antalet platser är begränsade så ta chansen att ha något fint att se fram emot och säkra din plats redan idag!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2021-03-30 FIRA MIDSOMMAR PÅ KEBNEKAISE MED RENATA CHLUMSKA
Att fira midsommar på Sveriges högsta berg är något många inte gjort!? Nu har du chansen att följa med Expeditionsresor och Renata Chlumska på en garanterat härlig och annorlunda midsommar- och midnattssols-upplevelse. Vi bor bra på Kebnekaise fjällstation och givetvis levereras de obligatoriska tillbehören på plats i form av midsommarstång, sill och kanske en liten nubbe.

Vi bestiger Kebnekaise via Östra leden, som enligt oss är den bästa och bjuder på stor variation. Vill du ta med dig familjen, men någon väljer att stå över toppturen och istället strosa i dalens vackra (och myggfria) björkskog där bladen precis slagit ut, går det givetvis bra. Ta chansen och säkra din plats redan idag! Vilka av dina vänner kan skryta med att de firat midsommar på Sveriges tak?!

Läs mer om äventyret här.2021-02-11 VI ÄLSKAR VINTERN, MEN HATAR ATT FRYSA - KÖP SKINNARMO SOCKAR
Härligt nog är det vinter i hela vårt avlånga land, men vi har förstått att vissa därmed också fryser om fötterna. Helt onödigt tycker vi! Därför vill vi nu fresta med ett erbjudande av våra fina Skinnarmo sockar som du kan köpa direkt av oss på Expeditionsresor till specialpris. De finns i storlek 36-40 samt 41-45 och kostar 50 SEK för outdoor och 99 SEK för hotwool. Sockarna är riktigt sköna och flera av våra resenärer kan intyga att det känns som att gå på moln när man har på dem sig.

Kontakta oss för att beställa Skinnarmo sockar.2021-02-11 EXPEDITIONSRESOR BLICKAR FRAMÅT & UPPÅT - NYHETSBREV #115
Under rådande omständigheter fokuserar vi på Expeditionsresor på svenska äventyr ute i den friska luften med riktigt små grupper och stor försiktighet. I vinter har du möjlighet att följa med oss till Norrland och njuta av en fartfylld skoterexpedition med liten grupp till Treriksröset eller senare i april på en exklusiv topptursvecka i Kebnekaisefjällen med endast 6 deltagare. I augusti när sommarens förutsättningar är som bäst uppe i Kebnekaise har du dessutom möjlighet att följa med oss till fots till Sveriges högsta berg. Missa inte chansen att uppleva ett härligt och svenskt toppen-äventyr!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2021-02-07 EXKLUSIV TOPPTURSVECKA I KEBNEKAISE
Följ med på ett lyxigt äventyr i Sveriges högalpina centrum, Kebnekaisefjällen. Guide under de fartfyllda dagarna är Ola Skinnarmo och auktoriserade bergsguiden Johanna Stålnacke. Med fjällstationen som "base camp" njuter vi under veckan av fantastiska åk i härlig vårsnö, isklättring, topptur på Kebnekaise, god mat och dryck samt härlig gemenskap. Det här är upplevelsen för dig som vill ha något extra med guider i "toppklass"!

Läs mer om äventyret här.2020-12-17 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR - NYHETSBREV #114
Hoppas allt är bra med dig i dessa konstiga tider! Här på Expeditionsresor är det lyckligtvis full fart. För vår del startade hösten i full fart med många härliga turer på Kebnekaise, en finfin höstvandring i Sarek, hummeräventyr på Västkusten, westernridning i Norrland och nu senast hundspannsäventyr i Lappland. Våra svenska äventyr fortsätter under vintern med många fina turer, bland annat fartfyllt skoteräventyr till Treriksröset. 

Du ska veta att vi finns här för dig när du är sugen att ge dig ut på äventyr framöver, såväl på ordinarie expeditionsresor som skräddarsydda upplevelser i Sverige och resten av vida världen!

Var rädd om dig och ha en fin jul och ett gott nytt år. Vi ses ute på äventyr!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-10-24 SKOTER TILL TRERIKSRÖSET, SVERIGES NORDLIGASTE PUNKT
Även om du sett en del i Sverige har du med största sannolikhet aldrig satt din fot vid Treriksröset - Sveriges nordligaste punkt. Detta borde alla ha på sin bucket list och den gör vi nu möjlig för dig att pricka av. Fartfyllt skoteräventyr, god mat, rödingfiske i världsklass och avslutning med festligheter på Hotell Fjället i Björkliden kommer göra denna tur till ett härlig minne för resten av livet.

Läs mer om äventyret här.2020-10-24 KUNGSLEDEN PÅ SKIDOR
Tillsammans med Expeditionsresors erfarna guider har du möjligheten att med oss skida den norra delen av Kungsleden från Abisko till Kebnekaise. Vi gör turen i april, som är en fantastisk månad att ge sig ut på turskidor. Det är då svenska fjällen visar sig från sin bästa sida med långa ljusa dagar och mycket sol i ansiktet! Vi bor bra i fjällstugorna längs leden och givetvis kommer vi att sätta guldkant på turen med lyxig mat och oförglömliga vyer.

Läs mer om äventyret här.2020-10-24 SVENSKA ÄVENTYR - NYHETSBREV #113
Då utlandet fortfarande är stängt pga Corona har vi istället genomfört en rad olika fina expeditionsresor i Sverige. Är du sugen på att uppleva ett härligt äventyr med oss i vinter kan vi nu fresta med lyxigt hundspann och julbord i Jukkasjärvi, vacker skidtur längs Kungsleden eller en fartfylld skotertur till Treriksröset - Sveriges nordligaste punkt.
Vi på Expeditionsresor längtar efter att åka utomlands, men med Sveriges fantastiska natur finns otroliga möjligheter att uppleva ditt livs äventyr även hemmavid!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-10-05 BERGSÄVENTYR I NEPAL, BOKNINGEN ÖPPEN FÖR 2022!
Det är många som vill uppleva de otroliga bergs- och naturlandskapet som Himalaya och Nepal har att erbjuda.Vi på Expeditionsresor erbjuder två olika turer till Nepal; vandringen till Everest Base Camp samt toppbestigning av Lobuche Peak.

Lokal huvudguide på samtliga av våra turer i Nepal är vår numera gode vän, Pemba Sherpa som bland annat har bestigit Everest hela 8 gånger!

Här kan du läsa mer om vår vandring till Everest Base Camp.
Här kan du läsa mer om vår toppbestigning av Lobuche Peak.

Då samtliga av våra turer för 2021 är fullbokade har vi nu öppnat upp bokningar för 2022. Våra avgångar är begränsade och grupperna små så vi rekommenderar dig att inte vänta för länge om du vill säkra din plats.2020-09-30 CLIMB FOR EDUCATION I HAMMARBYBACKEN DEN 10 OKTOBER
”Vi nappade direkt på den här idén eftersom vi tycker Help to Help gör ett fantastiskt arbete som vi gärna är med och stöttar. Det här blir en perfekt uppladdning inför vår Kilimanjarobestigning som vi gör tillsammans nästa år och vi får en extra möjlighet att, tillsammans med våra resenärer, bidra till att fler studenter får chansen att förverkliga sina drömmar” - Ola Skinnarmo om varför vi på Expeditionsresor är med Help to Help i Climb for Education.

Gör oss och Help to Help sällskap den 10 oktober i Hammarbybacken där vi bestiger berg för att uppfylla drömmar om utbildning. Läs mer om eventet och anmäl dig här.

Drömmer du om att bestiga Afrikas högsta berg? Här kan du läsa mer om vår Kilimanjarobestigning.2020-09-23 FÖLJ MED RENATA CHLUMSKA PÅ COWGIRLÄVENTYR I NORRLAND
Har du drömt om hur det känns att vara en riktig cowgirl? Då ska du följa med Expeditionsresor och Renata Chlumska på denna tur som arrangeras endast för tjejer. Under denna långhelg, 30 oktober - 1 november ger vi oss ut på ett härligt westernäventyr i de norrländska skogarna, Renata kommer att bjuda på spännande historier och anekdoter från hennes äventyr runt om i världen.

Ta chansen och förverkliga din barndomsdröm om att uppleva ett spännande äventyr på hästryggen.

Läs mer om äventyret här.
Kontakta oss för mer information och pris.2020-09-07 MED HUNDSPANN TILL ICEHOTEL & JULBORD
Följ med Ola Skinnarmo och Expeditionsresor till den lappländska vildmarken på ett magiskt äventyr. Under denna långhelg, 4 - 6 december kommer vi med hjälp av hundarnas kraft att ta oss ut i vildmarken för att övernatta i en privat fjällgård där god mat, bastu och härlig gemenskap väntar. Dagen därpå fortsätter äventyret till Jukkasjärvi och ICEHOTEL där vi äter ett norrländskt julbord som sköljs ned med goda drycker (och kanske en nubbe...). Har vi tur kan både norrsken och månsken lysa upp tillvaron under denna helg som går i äventyrets och festligheternas tecken.

Ta chansen och boka en minnesvärd julklapp till dig själv eller kanske dina nära och kära. Endast ett fåtal platser.

Här kan du läsa med om hundspannsturen.


Sarek höst liten 4
2020-09-06 GOD JUL & HÖST, HUR SER DITT SVENSKA DRÖMÄVENTYR UT? - NYHETSBREV #112
Augusti har för oss på Expeditionsresor varit en fantastisk månad med 6 fullbokade turer på Kebnekaise samt en liten och härlig grupp som tog sig an Kungsleden + Kebnekaise. Det märks att folk älskar äventyr, men att i år vilja genomföra dem i Sverige istället. Det passar oss perfekt och därför vill vi redan nu fresta med ett gott och härligt äventyr i trakterna runt Jukkasjärvi kring jul.

Som inspiration bjuder vi dessutom med dig digitalt på vår Sarektur. På vår Facebook och Instagram kan du se bilder från turen och med hjälp av vår Garmin InReach kan du följa dem online på kartan.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-08-17 MOT TOPPEN AV KEBNEKAISE - NYHETSBREV #111
Hoppas att du har en fin sommar hemma i Sverige. Vi på Expeditionsresor är glada över att turerna äntligen är igång! Vi har redan hunnit med tre lyckade Kebnekaiseturer och i skrivande stund är årets fjärde grupp i de svenska fjällen tillsammans med Renata Chlumska och Ola Skinnarmo för att ta sig an Kebnekaises topp. Tack vare Garmins InReach Mini kan du följa gruppens väg upp mot toppen. Klicka här för att följa gruppen live.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-08-16 DAGS ATT BOKA DITT ÄVENTYR FÖR 2021!?
Äventyrsåret 2020 blev inte som många planerade, men missa inte möjligheten att förgylla 2021 med ett  oförglömligt äventyr. Bara under en vecka bokades 15 av 16 platser på vår nyöppnade avgång på Inkaleden i september/oktober 2021. Vissa avgångar under 2021 är redan fullbokade, så vänta inte för länge med att säkra din plats...

Här ser du de äventyr som vi fortfarande har lediga platser kvar på:
KILIMANJARO
SVALBARD SKOTER
INKALEDEN
SVALBARD BÅTKRYSSNING
KEBNEKAISE
GRAND CANYON FORSRÄNNING
EVEREST BASE CAMP
PADDLING PÅ ZAMBEZIFLODEN
COSTA RICA2020-07-11 UPPLEV ETT ÄVENTYR MED OSS - NYHETSBREV #110
Hoppas att du har en fin sommar hemma i Sverige. Vi på Expeditionsresor ser med glädje fram emot att njuta av solen och ladda upp inför augusti, september och oktobers alla äventyr.
På våra 6 Kebnekaiseturer har vi endast 1 plats kvar, 20 - 23 augusti. Har du tröttnat på att ligga i hängmattan kan du även följa med oss på den fina turen längs Kungsleden med Sveriges högsta topp som en fin avslutning. Eller varför inte följa med på en häftig westernridning i oktober.

Var rädd om dig, vi ses ute på fjället.

Här kan du läsa mer om dessa äventyr.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-06-17 WESTERNRIDNING I NORRLAND
Alla har väl som barn någon gång lekt indianer och cowboys. Några indianer kan vi inte lova, men med Ola Skinnarmo som en av guiderna kan vi garantera en helg utöver det vanliga i den vackra naturen i skogarna öster om Luleå. Efter fredag lunch flyger vi till Luleå där vi checkar in på hotell och äter en god middag. Morgonen därpå tar vi oss till vår vän Rikard, vars livspassion är westernhästar och cowboyliv. Även om du inte är en van ryttare är detta ett äventyr för dig. På trygga och starka westernhästar tar vi oss ut i vildmarken och övernattar i hans camp som ligger vid en sjö. God mat och dryck samt ljug runt lägerelden gör detta till ett minne sent att glömma.

Läs mer här eller kontakta oss för mer information.2020-06-17 KUNGSLEDEN + KEBNEKAISE
Få vandringsleder är lika kända som Kungsleden. Att vandra från Abisko där den startar ner till Kebnekaise är en av de vackraste delarna av leden. Med liten grupp och vår erfarna och populära guide Peter Vinthagen Simpson har du nu möjlighet att själv få uppleva detta. Vi vandrar med lätt ryggsäck och lär oss mer om fjällen och hur man på ett tryggt och säkert sätt kan färdas där. Väl framme vid Kebnekaise fjällstation kan du antingen ta en skön vilodag eller följa med via östra leden upp på Sveriges högsta topp. Detta är ett vackert och lagom utmanande äventyr som alla någon gång i livet borde uppleva.

Läs mer här eller kontakta oss för mer information.2020-06-17 NYA SVENSKA ÄVENTYR - NYHETSBREV #109
Underbart, sommaren är snart här! Även om vi får tillbringa den i Sverige är det inte illa med tanke på allt fint detta land har att erbjuda. Våra sex turer till Kebnekaise är nästan slutsålda. Därför öppnar vi nu upp fler spännande äventyr och upplevelser i Sverige. Både en längre utmaning då vi vandrar Kungsleden från Abisko till Kebnekaise och som bonus bestiger berget samt två härliga "långweekends" i form av lyxigt Hummeräventyr på Västkusten eller spännande Westernridning i Norrland.

Läs mer om dessa äventyr här.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-05-11 HYR DIN EXPEDITIONSGUIDE
Expeditionsresors guider älskar att uppleva äventyr. Genom deras stora kompetens både när det gäller navigation, planering och inte minst deras säkerhetstänk gör de alltid våra turer till ett fint äventyr.
Har du ett eget äventyr du vill förverkliga med familj eller vänner, men känner dig osäker på hur du ska hantera karta och kompass eller framför allt vill ha den extra säkerhet som det innebär att ha med en expeditionsreseguide har du nu möjlighet att hyra en av våra guider för din egen utmaning.

Kontakta oss för mer information och bokningsförfrågan.2020-05-08 KEBNEKAISE I CHARLES RABOTS FOTSPÅR MED OLA SKINNARMO
Augusti år 1883 blev fransmannen Charles Rabot den första att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Från kusten av Norge tog han sig genom den svenska fjällvärlden fram till bergsmassivet och via glaciären, som nu har hans namn, besteg han toppen iförd endast långkalsonger.

Följ med Ola Skinnarmo och bergsguiden Calle på en repetition av denna historiska bestigning och upplev såväl Kebnekaises sydtopp som nordtopp, kanske även du i långkalsonger!? Det här är ett perfekt äventyr för dig som vill ta dig an en rejäl utmaning i Kebnekaisemassivet. Du behöver vara fysiskt stark för att klara av att bära en ryggsäck med både klätter- och tältutrustning.

Läs mer om äventyret här.2020-05-02 SVENSKA ÄVENTYR - NYHETSBREV #108
I dessa tider med Coronavirus härjande i världen har vi på Expeditionsresor full förståelse för att man först och främst söker äventyr hemmavid. I Sverige är vi lyckligt lottade med en otrolig natur som ger möjlighet till båda stora utmaningar och fina upplevelser. Med vår erfarenhet och kunskap har vi därför satt samman härliga äventyr i Sverige som du nu har chansen att uppleva med oss. Vi ser fram emot att ta med dig på svenska äventyr i höst och garanterar dig oförglömliga minnen för livet. Låt dig inspireras!

Här kan du läsa mer om våra svenska äventyr.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-04-09 PÅSKHÄLSNING, DRÖMMEN OM ÄVENTYR - NYHETSBREV #107
Det är en speciell tid vi befinner oss i och alla har  vi blivit påverkade av Coronavirusets framfart. Det som är positivt är att världen kommer att återhämta sig och det är med den inställningen vi kommer ta oss igenom detta.
Tack alla ni som hört av er till oss och visat förståelse och omtanke. Låt oss hålla fast vid äventyrslusten och drömmen om äventyr.

Under de rådande omständigheterna kan det kännas tryggt att ha ett näräventyr inbokat. I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om vår extra insatta tur till Kebnekaise med Renata Chlumska samt djur- och naturupplevelser i Nordnorge.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!

Ta hand om dig samt dina nära och kära. Påskkram från oss.2020-04-09 MOT SVERIGES TAK MED RENATA CHLUMSKA - EXTRA INSATT AVGÅNG
Under de rådande omständigheterna kan det kännas tryggt att ha ett näräventyr i Sverige inbokat.
Då det endast finns 1 plats kvar på vår första avgång och övriga tre avgångar till hösten är slutsålda har vi nu öppnat upp en specialtur med Expeditionsresors vän och äventyraren Renata Chlumska.
Turen kommer att genomföras 16 - 19 augusti och under de upplevelserika dagarna kommer Renata att bjuda på spännande historier och anekdoter från hennes äventyr runt om i världen.

Här kan du läsa mer om äventyret.2020-04-08 DJUR- OCH NATURUPPLEVELSER I NORDNORGE
Under en weekend i november tar vi oss till Tromsö för att uppleva god mat, bra boende, förhoppningsvis sprakande norrsken och spännande möten med de imponerande valarna. Ombord på vårt expeditionsfartyg tar vi oss lät ut i Tromsös fjordar för att spana efter och förhoppningsvis få närkontakt med dessa mäktiga djur.
Förutom att uppleva spännande valsafari bjuder helgen på bra förutsättningarna för att skåda norrsken, Tromsö ligger nämligen i det så kallade norrskensbältet som sträcker sig över dessa delar av norra halvklotet.

Här kan du läsa mer om denna oförglömliga djur- och naturupplevelse.2020-03-30 DRÖMMEN OM ÄVENTYR!
VI HOPPAS ATT DU MÅR BRA OCH ÄR TRYGG TROTS OMSTÄNDIGHETERNA. DET ÄR EN SPECIELL TID VI BEFINNER OSS I OCH ALLA HAR VI BLIVIT PÅVERKADE AV CORONAVIRUSETS FRAMFART. VI PÅ EXPEDITIONSRESOR JOBBAR FÖR FULLT OCH KOMMER HÅLLA ER SOM BOKAT RESOR MED OSS UPPDATERADE OM ERA KOMMANDE EXPEDITIONSRESOR.

EN SAK ÄR SÄKER, ni som har eller funderar på att boka ert äventyr med oss kan känna er trygga. Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi är tvungna att ställa in ett äventyr ni bokat med oss, på grund av t.e.x UD's rekommendationer, får du tillbaka hela resans pris eller bli erbjuden att fritt boka om resan till en framtida avgång. På de resor vi hitintills varit tvungna att ställa in har glädjande nog över 80% av deltagarna valt att flytta fram sin plats till ett nytt datum.

VI HAR GOD EKONOMI I FÖRETAGET, utökad ansvarsförsäkring och en resegaranti hos Kammarkollegiet på över 13 miljoner, vilket gör att du som resenär har dina pengar säkrade under alla omständigheter.

Det som är positivt är att världen kommer att återhämta sig och det är med den inställningen vi kommer ta oss igenom detta. Tack alla ni som har hört av er till oss och visat förståelse och omtanke. Låt oss hålla fast vid äventyrslusten och drömmen om äventyr.

Vi ses ute på framtida expeditionsresor!

Ta hand om dig samt dina nära och kära.
Polarkram från oss.

Givetvis är du välkommen att höra av dig per telefon eller mail till oss på Expeditionsresor.2020-03-05 INSPIRATIONSKVÄLL - VANDRING & TOPPBESTIGNING
Kilimanjaro, Tobukal, Everest Base Camp och Inkaleden är några av de vandringar och toppbestigningar vi älskar att ta med våra kunder på.
Onsdagen den 11 mars kommer Expeditionsresors guider med Ola Skinnarmo i spetsen att föreläsa och bjuda på tips och tricks, spännande berättelser och rövarhistorier om dessa platser!

Varmt välkomna till Haglöfsbutiken på Kungsgatan 10 i Stockholm för en garanterat inspirerande kväll! Platserna är begränsade så anmäl dig redan idag!

Plats: 
Haglöfs Brand Store, Kungsgatan 10 i Stockholm
Datum:
 onsdagen den 11 mars, 2020
Tid: 
kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan: www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-11-mars-2020-biljetter-942395339832020-02-14 BESTIG TOUBKAL I ATLASBERGEN! NYHETSBREV #106
Ett äventyr till Atlasbergen är perfekt som träning inför högre höjder, som t.ex. Kilimanjaro eller Lobuche. Under våra expeditionsresor har vi alltid med svenska guider, med säkerheten i fokus. På våra äventyr får du ett välplanerat arrangemang med guldkant och det ingår även låneutrustning som sovsäck, värmejacka och liggunderlag, m.m. Har du redan varit iväg på äventyr och vill komma iväg igen, men inte vara borta för många dagar?
Under vår Toubkalbestigning får du uppleva otroligt mycket på kort tid. Vi kallar Toubkal för vårt "mini-Kilimanjaro". Du upplever färgstarka Marrakech, kommer nära inpå det lokala livet och får en toppbestigning av en vanligtvis alpin topp med härliga utsikter från toppen!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-01-18 KILIMANJARO 2020 - TA CHANSEN NU! NYHETSBREV #105
Det är många som vill bestiga Kilimanjaro tillsammans med oss på Expeditionsresor. De flesta av våra 10 avgångar under 2020 är redan fullbokade eftersom vi verkligen satsar på säkerhet och kvalitet, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar.

Här kan du se aktuell platstillgång och läsa 10 anledningar varför du ska bestiga Kilimanjaro med Expeditionsresor.

Lyckligtvis finns det även några platser kvar på vår Kilimanjarotur som vi genomför med det kvinnliga nätverket 4good. Är du tjej och vill uppleva ett riktigt girlpoweräventyr? Gör då som programledaren Kristin Kaspersen och boka in dig på denna tur. Mer information om detta äventyr hittar du här.

Ta chansen att följa med på ett äventyr du sent kommer att glömma. Flera av våra gäster kan intyga att det finns ett liv före, men framför allt efter Kilimanjaro.

Kontakta oss för mer information eller bokning.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2019-12-27 EXPEDITIONSRESOR ÖNSKAR GOTT NYTT ÅR! NYHETSBREV #104

2019 har för oss på Expeditionsresor varit ett fantastiskt år. Tack alla ni som rest och upplevt fina äventyr med oss under året som gått. Vi ser verkligen fram emot att göra 2020 till ett ännu bättre år, inte minst för klimatet. Därför kommer vi nu att klimatkompensera alla våra resor till 120%. Med hjälp av South Pole kompenserar vi våra avtryck genom skogsbevarande projekt, plantering av träd och förnybar energi. Du kan läsa mer om detta här.

Då våra avgångar är få och grupperna små är redan 19 avgångar fullbokade under 2020. Men lyckligtvis har vi några avgångar där det finns vissa platser kvar. Missa inte möjligheten att följa med oss på ett fantastiskt äventyr under 2020.

Här ser du de äventyr som det fortfarande finns lediga platser kvar på:
SKOTER PÅ SVALBARD 3 - 7 april, 2 platser kvar
TOUBKAL 21 - 26 maj, 11 platser kvar
KILIMANJARO 8 - 18 juni, 3 platser kvar
KILIMANJARO MED 4 GOOD 20 - 30 juni, 8 platser kvar
SVALBARD BÅT 15 - 21 juli, 13 platser kvar
SVALBARD BÅT 21 - 27 juli, 1 plats kvar
KEBNEKAISE 6 - 9 augusti, 5 platser kvar
KILIMANJARO 6 - 17 september, 4 platser kvar
EVEREST BASE CAMP 2 - 18 oktober, 4 platser kvar
BHUTAN 7 - 18 oktober, 13 platser kvar
COSTA RICA 12 - 22 november, 1 platser

P.S. Du vet väl att vi även genomför skräddarsydda arrangemang för din familj och grupp samt aktiva upplevelser för ditt företag? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att ta fram ett förslag.
Även vissa avgångar under 2021 bokar på för fullt, så vänta inte med att säkra din plats...2019-12-02 INSPIRATIONSKVÄLL - SVALBARD! NYHETSBREV #103

Ta chansen att träffa Pandaboks vinnarna Fredrik Granath och Melissa Schäfer samt Expeditionsresors grundare och äventyraren Ola Skinnarmo på Alewalds i Stockholm.
Det utlovas inspirerande och vackra bilder från Svalbard samt konkreta tips på hur du kan klara av dina vinteräventyr på bästa sätt. 

Passa på att köpa Fredrik och Melissas fina bok, "Bortom isbjörnens rike", som du givetvis även får signerad. Alewalds butikspersonal står redo att hjälpa dig med sin kunskap och erfarenhet. Ta chansen att köpa en julklapp till dig själv eller nära och kära.
 
Varmt välkomna!

Alewalds - tisdagen den 10 december, 2019
Plats: Alewalds Stockholm, Kungsgatan 32
Tid: kl. 19.15
Anmälan: www.alewalds.se/event/svalbard2019-12-10-18-15-00.html

Flera av våra avgångar till Svalbard är redan fullbokade, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar på våra extra insatta turer i juli, 2020.
På vår hemsida kan du läsa mer om turerna eller bläddra i vår digital broschyr.2019-12-02 NY DESTINATION - COSTA RICA
Ni har väl inte missat att vi öppnat upp ännu en ny destination? Nu erbjuder vi äventyr till Costa Rica. En tropisk naturupplevelse i orörda regnskogar med dess rika djurliv och grönskande bergsidor.

Costa Rica är det lilla landet med storslagna upplevelser. Under vår resa till Costa Rica kommer vi uppleva en fantastisk variation av landet. Från vilda floder, dimmiga molnskogar, bergsbyar till gröna nationalparker och utsikt över sovande vulkaner. Med under äventyret är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt en certifierad costaricansk guide med stenkoll på allt som har med Costa Rica att göra.

Läs mer om detta grönskade äventyr.2019-12-01 NY DESTINATION - LOBUCHE PEAK
Det är nog inte många som missat programmet "Expeditionen" och hur passande är det inte att vi öppnat upp Lobuche Peak som en av våra nya destinationer inför 2020.

Under den här expeditionen kommer vi göra en alpin bergsbestigning av Lobuche East. Vi genomför turen i liten grupp på max 10 personer, vilket gör bestigningen säker, givande och rolig. Med under expeditionen är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt vår nepalesiske huvudguide och gode vän, Pemba Sherpa som bland annat bestigit Everest åtta gånger.

Det finns flera toppar i Lobuchemassivet och Lobuche East är inte den högsta toppen, men den som är möjlig att bestiga utan att vara en fullfjädrad alpinist. Däremot är utsikten härifrån spektakulär då vi har panoramautsikt över Everest, Makalu och Lhotse - tre av världens högsta berg.

Läs mer om äventyret här.2019-12-01 NY DESTINATION - SAREK
Följ med Ola Skinnarmo på skidor genom Sareks nationalpark!

Sarek är Sveriges vildaste vildmark och ett otroligt vackert högalpint område med nästan hundra glaciärer och totalt sex toppar på minst 2 000 m ö.h. Nationalparken är uppkallad efter Sveriges näst högsta berg, Sarektjåkkå, 2 089 m ö.h. Sarek är dessutom en del av världsarvet Laponia och starkt präglat av både inlandsisen och de mäktiga glaciärerna som skurit sig djupt ner i dalarna som korsar nationalparken.

Här kan du läsa mer om skidäventyret.2019-09-19 INSPIRATIONSFÖRELÄSNING I GÖTEBORG & STOCKHOLM
Flera hundra har anmält sig till våra inspirationskvällar i Göteborg och Stockholm, men det finns fortfarande platser kvar. Anmäl dig nu och missa inte möjligheten till härlig inspiration inför ditt nästa äventyr.

Vi kommer att berätta och visa inspirerande bilder från våra spännande turer runt om vårt jordklot, men även ge handfast tips och tricks på hur du kan ta dig an dina utmaningar på bästa sätt. Medverkar under kvällen gör även äventyraren Aron Anderson, som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Anmälan till Göteborg den 23 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Anmälan till Stockholm den 30 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-717739448012019-09-06 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #100
Upplev Sydamerikas vildmark! Få platser är så ikoniska som de storslagna granitmassiven i södra Patagonien.
Med Expeditionsresor har du nu möjlighet att följa med på en fantastisk vandring och uppleva detta med egna ögon.

Aron + Expeditionsresor = sant! I slutet av september välkomnar vi dig på inspirationsföreläsning där vi kommer att prata om våra spännande expeditionsresor. En av kvällens höjdpunkter är äventyraren Aron Anderson som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Inspirationskväll i Göteborg
Plats: Stenhammarsalen (Göteborgs konserthus), Götaplatsen 8 i Göteborg
Datum: måndagen den 23 september, 2019
Tid: kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Inspirationskväll i Stockholm
Plats:
Teaterskeppet, Skeppsbron 13 i Stockholm
Datum:
måndagen den 30 september, 2019
Tid:
kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan:
https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-71773944801

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-08 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #99
SOMMAR, SOL...

Hoppas att du fortfarande har en härlig och skön sommar. Det har vi på Expeditionsresor även om vi nu har kört igång kontoret och expeditionsresorna för fullt. Ännu en laddad grupp är på väg att ta sig an Kilimanjaro i detta nu, följ dem på vår Facebooksida.

Genom detta nyhetsbrev vill vi önska dig god fortsättning på sommaren och tipsa om lite inspiration som kan få dig att njuta fullt ut eller peppa dig inför höstens utmaningar.

P.S. Är du sugen på ett äventyr i höst har vi en plats kvar till Grand Canyon samt någon plats kvar på turerna till Toubkal, Bhutan, Everest Base Camp och toppbestigningen av Island Peak.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-06-30 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #98
Expeditionsresor älskar Himalaya. Att vandra till Everest Base Camp, uppleva Bhutans fantastiska natur och kultur eller bestiga en av Nepals finaste 6 000 meters toppar, Island Peak är upplevelser som blir minnen för livet.

Våra turer i höst har fortfarande ett fåtal platser kvar, missa inte chansen att uppleva ditt livs äventyr i Himalaya med oss.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-05-17 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #96
En resa till Bhutan med Expeditionsresor är en upplevelse i många dimensioner. Detta fantastiska lilla land i östra Himalaya tar bara emot ett begränsat antal turister varje år. Tack vare vår guide Jonas Sundquists stora erfarenhet av landet får vi uppleva såväl den fantastiska naturen som den spännande kulturen. Detta är en aktiv resa med extra allt som bjuder på en otrolig mångfald.

Läs mer om resan och få inspiration här.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-18 ÄVENTYRLIG PÅSK MED INSPIRATION! 
Hoppas ni alla våra vänner får njuta av äventyr och upplevelser under påsken! Själva kommer vi njuta av solen och det fick även vår omtyckte guide Daniel göra när han och ett äventyrslystet gäng upplevde Svalbard på skoter förra veckan. Låt dig inspireras av bilderna här! 

Tidigare i år guidade han även vår expeditionsresa i Patagonien, som även den blev ett fantastiskt lyckat äventyr. 2020 års tur är nu öppen för bokning.
Läs mer och låt dig inspireras av bilderna här!2019-04-18 MER INSPIRATION - KILIMANJARO 
Oerhört många blev inspirerade av att ta sig an Kilimanjaro tillsammans med Expeditionsresor när SVT visade Landgångs dokumentären om hur Anne Lundberg besteg berget.
Nu finns den åter på SVT Play.  Se programmet här! 2019-04-18 MER INSPIRATION - FRAMGÅNGSPODDEN
2011 startade Ola Skinnarmo Expeditionsresor som nu har blivit en riktig framgångs saga. I Alexander Pärleros podd berättar Ola om hur han tänkt för att nå framgång i både jobbet som på Syd- och Nordpolen.
För en sak är vi alla rörande överens om, det gäller att fylla åren med liv och inte livet enbart med år.

Lyssna på Framgångspodden här!


 

KILIMANJARO Bokningsförfrågan

  • Format: +46701231231
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.