EXPEDITIONSRESORS NYHETER!

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev!2019-12-02 INSPIRATIONSKVÄLL - SVALBARD! NYHETSBREV #103

Ta chansen att träffa Pandaboks vinnarna Fredrik Granath och Melissa Schäfer samt Expeditionsresors grundare och äventyraren Ola Skinnarmo på Alewalds i Stockholm.
Det utlovas inspirerande och vackra bilder från Svalbard samt konkreta tips på hur du kan klara av dina vinteräventyr på bästa sätt. 

Passa på att köpa Fredrik och Melissas fina bok, "Bortom isbjörnens rike", som du givetvis även får signerad. Alewalds butikspersonal står redo att hjälpa dig med sin kunskap och erfarenhet. Ta chansen att köpa en julklapp till dig själv eller nära och kära.
 
Varmt välkomna!

Alewalds - tisdagen den 10 december, 2019
Plats: Alewalds Stockholm, Kungsgatan 32
Tid: kl. 19.15
Anmälan: https://www.alewalds.se/event/svalbard2019-12-10-18-15-00.html


Flera av våra avgångar till Svalbard är redan fullbokade, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar på våra extra insatta turer i juli, 2020.
På vår hemsida kan du läsa mer om turerna eller bläddra i vår digital broschyr.

 2019-12-02 NY DESTINATION - COSTA RICA
Ni har väl inte missat att vi öppnat upp ännu en ny destination? Nu erbjuder vi äventyr till Costa Rica.
En tropisk naturupplevelse i orörda regnskogar med dess rika djurliv och grönskande bergsidor.

Costa Rica är det lilla landet med storslagna upplevelser. Under vår resa till Costa Rica kommer vi uppleva en fantastisk variation av landet. Från vilda floder, dimmiga molnskogar, bergsbyar till gröna nationalparker och utsikt över sovande vulkaner. Med under äventyret är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt en certifierad costaricansk guide med stenkoll på allt som har med Costa Rica att göra.

Vill du veta mer om detta grönskade äventyr? klicka här2019-12-02 NY DESTINATION - LOBUCHE PEAK
Det är nog inte många som missat programmet "Expeditionen" och hur passande är det inte att vi öppnat upp Lobuche Peak som en av våra ny destinationer inför 2020.

Under den här expeditionen kommer vi göra en alpin bergsbestigning av Lobuche East. Vi genomför turen i liten grupp på max 10 personer, vilket gör bestigningen säker, givande och rolig. Med under expeditionen är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt vår nepalesiske huvudguide och gode vän, Pemba sherpa som bland annat bestigit mt. Everest åtta gånger.

Det finns flera toppar i Lobuchemassivet och Lobuche East är inte den högsta toppen, men den som är möjlig att bestiga utan att vara en fullfjädrad alpinist. Däremot är utsikten härifrån spektakulär då vi har panoramautsikt över Mt. Everest, Makalu och lhotse - tre av världens högsta berg.

Vill du veta mer om detta spännande äventyr? klicka här2019-12-02 NY DESTINATION - SAREK
Följ med Ola Skinnarmo på skidor genom Sareks nationalpark!

Sarek är Sveriges vildaste vildmark och ett otroligt vackert högalpint område med nästan hundra glaciärer och totalt sex toppar på minst 2 000 m ö.h. nationalparken är uppkallad efter Sveriges näst högsta berg, Sarektjåkkå, 2 089 m ö.h. Sarek är dessutom en del av världsarvet Laponia och starkt präglat av både inlandsisen och de mäktiga glaciärerna som skurit sig djupt ner i dalarna som korsar nationalparken.

Vill du veta mer om detta skidäventyr? klicka här2019-09-19 INSPIRATIONSFÖRELÄSNING I GÖTEBORG & STOCKHOLM
Flera hundra har anmält sig till våra inspirationskvällar i Göteborg och Stockholm, men det finns fortfarande platser kvar. Anmäl dig nu och missa inte möjligheten till härlig inspiration inför ditt nästa äventyr.

Vi kommer att berätta och visa inspirerande bilder från våra spännande turer runt om vårt jordklot, men även ge handfast tips och tricks på hur du kan ta dig an dina utmaningar på bästa sätt. Medverkar under kvällen gör även äventyraren Aron Anderson, som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Anmälan till Göteborg den 23 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Anmälan till Stockholm den 30 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-717739448012019-09-06 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #100
Upplev Sydamerikas vildmark! Få platser är så ikoniska som de storslagna granitmassiven i södra Patagonien.
Med Expeditionsresor har du nu möjlighet att följa med på en fantastisk vandring och uppleva detta med egna ögon.

Aron + Expeditionsresor = sant! I slutet av september välkomnar vi dig på inspirationsföreläsning där vi kommer att prata om våra spännande expeditionsresor. En av kvällens höjdpunkter är äventyraren Aron Anderson som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Inspirationskväll i Göteborg
Plats: Stenhammarsalen (Göteborgs konserthus), Götaplatsen 8 i Göteborg
Datum: måndagen den 23 september, 2019
Tid: kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Inspirationskväll i Stockholm
Plats:
Teaterskeppet, Skeppsbron 13 i Stockholm
Datum:
måndagen den 30 september, 2019
Tid:
kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan:
https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-71773944801

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-08 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #99
SOMMAR, SOL...

Hoppas att du fortfarande har en härlig och skön sommar. Det har vi på Expeditionsresor även om vi nu har kört igång kontoret och expeditionsresorna för fullt. Ännu en laddad grupp är på väg att ta sig an Kilimanjaro i detta nu, följ dem på vår Facebooksida.

Genom detta nyhetsbrev vill vi önska dig god fortsättning på sommaren och tipsa om lite inspiration som kan få dig att njuta fullt ut eller peppa dig inför höstens utmaningar.

P.S. Är du sugen på ett äventyr i höst har vi en plats kvar till Grand Canyon samt någon plats kvar på turerna till Toubkal, Bhutan, Everest Base Camp och toppbestigningen av Island Peak.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-06-30 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #98
Expeditionsresor älskar Himalaya. Att vandra till Everest Base Camp, uppleva Bhutans fantastiska natur och kultur eller bestiga en av Nepals finaste 6 000 meters toppar, Island Peak är upplevelser som blir minnen för livet.

Våra turer i höst har fortfarande ett fåtal platser kvar, missa inte chansen att uppleva ditt livs äventyr i Himalaya med oss.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-05-17 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #96
En resa till Bhutan med Expeditionsresor är en upplevelse i många dimensioner. Detta fantastiska lilla land i östra Himalaya tar bara emot ett begränsat antal turister varje år. Tack vare vår guide Jonas Sundquists stora erfarenhet av landet får vi uppleva såväl den fantastiska naturen som den spännande kulturen. Detta är en aktiv resa med extra allt som bjuder på en otrolig mångfald.

Läs mer om resan och få inspiration här.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-18 ÄVENTYRLIG PÅSK MED INSPIRATION! 
Hoppas ni alla våra vänner får njuta av äventyr och upplevelser under påsken! Själva kommer vi njuta av solen och det fick även vår omtyckte guide Daniel göra när han och ett äventyrslystet gäng upplevde Svalbard på skoter förra veckan. Låt dig inspireras av bilderna här! 

Tidigare i år guidade han även vår expeditionsresa i Patagonien, som även den blev ett fantastiskt lyckat äventyr. 2020 års tur är nu öppen för bokning.
Läs mer och låt dig inspireras av bilderna här!2019-04-18 MER INSPIRATION - KILIMANJARO 
Oerhört många blev inspirerade av att ta sig an Kilimanjaro tillsammans med Expeditionsresor när SVT visade Landgångs dokumentären om hur Anne Lundberg besteg berget.
Nu finns den åter på SVT Play.  Se programmet här! 2019-04-18 MER INSPIRATION - FRAMGÅNGSPODDEN
2011 startade Ola Skinnarmo Expeditionsresor som nu har blivit en riktig framgångs saga. I Alexander Pärleros podd berättar Ola om hur han tänkt för att nå framgång i både jobbet som på Syd- och Nordpolen.
För en sak är vi alla rörande överens om, det gäller att fylla åren med liv och inte livet enbart med år.

Lyssna på Framgångspodden här!


 

KILIMANJARO Bokningsförfrågan

  • Format: +46701231231