EXPEDITIONSRESORS NYHETER!

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev!2020-05-11 HYR DIN EXPEDITIONSGUIDE
Expeditionsresors guider älskar att uppleva äventyr. Genom deras stora kompetens både när det gäller navigation, planering och inte minst deras säkerhetstänk gör de alltid våra turer till ett fint äventyr.
Har du ett eget äventyr du vill förverkliga med familj eller vänner, men känner dig osäker på hur du ska hantera karta och kompass eller framför allt vill ha den extra säkerhet som det innebär att ha med en expeditionsreseguide har du nu möjlighet att hyra en av våra guider för din egen utmaning.

Kontakta oss för mer information och bokningsförfrågan.2020-05-08 KEBNEKAISE I CHARLES RABOTS FOTSPÅR MED OLA SKINNARMO
Augusti år 1883 blev fransmannen Charles Rabot den första att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Från kusten av Norge tog han sig genom den svenska fjällvärlden fram till bergsmassivet och via glaciären, som nu har hans namn, besteg han toppen iförd endast långkalsonger.

Följ med Ola Skinnarmo och bergsguiden Calle på en repetition av denna historiska bestigning och upplev såväl Kebnekaises sydtopp som nordtopp, kanske även du i långkalsonger!? Det här är ett perfekt äventyr för dig som vill ta dig an en rejäl utmaning i Kebnekaisemassivet. Du behöver vara fysiskt stark för att klara av att bära en ryggsäck med både klätter- och tältutrustning.

Läs mer om äventyret här.2020-05-02 SVENSKA ÄVENTYR - NYHETSBREV #108
I dessa tider med Coronavirus härjande i världen har vi på Expeditionsresor full förståelse för att man först och främst söker äventyr hemmavid. I Sverige är vi lyckligt lottade med en otrolig natur som ger möjlighet till båda stora utmaningar och fina upplevelser. Med vår erfarenhet och kunskap har vi därför satt samman härliga äventyr i Sverige som du nu har chansen att uppleva med oss. Vi ser fram emot att ta med dig på svenska äventyr i höst och garanterar dig oförglömliga minnen för livet. Låt dig inspireras!

Här kan du läsa mer om våra svenska äventyr.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-04-09 PÅSKHÄLSNING, DRÖMMEN OM ÄVENTYR - NYHETSBREV #107
Det är en speciell tid vi befinner oss i och alla har  vi blivit påverkade av Coronavirusets framfart. Det som är positivt är att världen kommer att återhämta sig och det är med den inställningen vi kommer ta oss igenom detta.
Tack alla ni som hört av er till oss och visat förståelse och omtanke. Låt oss hålla fast vid äventyrslusten och drömmen om äventyr.

Under de rådande omständigheterna kan det kännas tryggt att ha ett näräventyr inbokat. I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om vår extra insatta tur till Kebnekaise med Renata Chlumska samt djur- och naturupplevelser i Nordnorge.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!

Ta hand om dig samt dina nära och kära. Påskkram från oss.2020-04-09 MOT SVERIGES TAK MED RENATA CHLUMSKA - EXTRA INSATT AVGÅNG
Under de rådande omständigheterna kan det kännas tryggt att ha ett näräventyr i Sverige inbokat.
Då det endast finns 1 plats kvar på vår första avgång och övriga tre avgångar till hösten är slutsålda har vi nu öppnat upp en specialtur med Expeditionsresors vän och äventyraren Renata Chlumska.
Turen kommer att genomföras 16 - 19 augusti och under de upplevelserika dagarna kommer Renata att bjuda på spännande historier och anekdoter från hennes äventyr runt om i världen.

Här kan du läsa mer om äventyret.2020-04-08 DJUR- OCH NATURUPPLEVELSER I NORDNORGE
Under en weekend i november tar vi oss till Tromsö för att uppleva god mat, bra boende, förhoppningsvis sprakande norrsken och spännande möten med de imponerande valarna. Ombord på vårt expeditionsfartyg tar vi oss lät ut i Tromsös fjordar för att spana efter och förhoppningsvis få närkontakt med dessa mäktiga djur.
Förutom att uppleva spännande valsafari bjuder helgen på bra förutsättningarna för att skåda norrsken, Tromsö ligger nämligen i det så kallade norrskensbältet som sträcker sig över dessa delar av norra halvklotet.

Här kan du läsa mer om denna oförglömliga djur- och naturupplevelse.2020-03-30 DRÖMMEN OM ÄVENTYR!
VI HOPPAS ATT DU MÅR BRA OCH ÄR TRYGG TROTS OMSTÄNDIGHETERNA. DET ÄR EN SPECIELL TID VI BEFINNER OSS I OCH ALLA HAR VI BLIVIT PÅVERKADE AV CORONAVIRUSETS FRAMFART. VI PÅ EXPEDITIONSRESOR JOBBAR FÖR FULLT OCH KOMMER HÅLLA ER SOM BOKAT RESOR MED OSS UPPDATERADE OM ERA KOMMANDE EXPEDITIONSRESOR.

EN SAK ÄR SÄKER, ni som har eller funderar på att boka ert äventyr med oss kan känna er trygga. Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi är tvungna att ställa in ett äventyr ni bokat med oss, på grund av t.e.x UD's rekommendationer, får du tillbaka hela resans pris eller bli erbjuden att fritt boka om resan till en framtida avgång. På de resor vi hitintills varit tvungna att ställa in har glädjande nog över 80% av deltagarna valt att flytta fram sin plats till ett nytt datum.

VI HAR GOD EKONOMI I FÖRETAGET, utökad ansvarsförsäkring och en resegaranti hos Kammarkollegiet på över 13 miljoner, vilket gör att du som resenär har dina pengar säkrade under alla omständigheter.

Det som är positivt är att världen kommer att återhämta sig och det är med den inställningen vi kommer ta oss igenom detta. Tack alla ni som har hört av er till oss och visat förståelse och omtanke. Låt oss hålla fast vid äventyrslusten och drömmen om äventyr.

Vi ses ute på framtida expeditionsresor!

Ta hand om dig samt dina nära och kära.
Polarkram från oss.

Givetvis är du välkommen att höra av dig per telefon eller mail till oss på Expeditionsresor.2020-03-05 INSPIRATIONSKVÄLL - VANDRING & TOPPBESTIGNING
Kilimanjaro, Tobukal, Everest Base Camp och Inkaleden är några av de vandringar och toppbestigningar vi älskar att ta med våra kunder på.
Onsdagen den 11 mars kommer Expeditionsresors guider med Ola Skinnarmo i spetsen att föreläsa och bjuda på tips och tricks, spännande berättelser och rövarhistorier om dessa platser!

Varmt välkomna till Haglöfsbutiken på Kungsgatan 10 i Stockholm för en garanterat inspirerande kväll! Platserna är begränsade så anmäl dig redan idag!

Plats: 
Haglöfs Brand Store, Kungsgatan 10 i Stockholm
Datum:
 onsdagen den 11 mars, 2020
Tid: 
kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan: www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-11-mars-2020-biljetter-942395339832020-02-14 BESTIG TOUBKAL I ATLASBERGEN! NYHETSBREV #106
Ett äventyr till Atlasbergen är perfekt som träning inför högre höjder, som t.ex. Kilimanjaro eller Lobuche. Under våra expeditionsresor har vi alltid med svenska guider, med säkerheten i fokus. På våra äventyr får du ett välplanerat arrangemang med guldkant och det ingår även låneutrustning som sovsäck, värmejacka och liggunderlag, m.m. Har du redan varit iväg på äventyr och vill komma iväg igen, men inte vara borta för många dagar?
Under vår Toubkalbestigning får du uppleva otroligt mycket på kort tid. Vi kallar Toubkal för vårt "mini-Kilimanjaro". Du upplever färgstarka Marrakech, kommer nära inpå det lokala livet och får en toppbestigning av en vanligtvis alpin topp med härliga utsikter från toppen!

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2020-01-18 KILIMANJARO 2020 - TA CHANSEN NU! NYHETSBREV #105
Det är många som vill bestiga Kilimanjaro tillsammans med oss på Expeditionsresor. De flesta av våra 10 avgångar under 2020 är redan fullbokade eftersom vi verkligen satsar på säkerhet och kvalitet, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar.

Här kan du se aktuell platstillgång och läsa 10 anledningar varför du ska bestiga Kilimanjaro med Expeditionsresor.

Lyckligtvis finns det även några platser kvar på vår Kilimanjarotur som vi genomför med det kvinnliga nätverket 4good. Är du tjej och vill uppleva ett riktigt girlpoweräventyr? Gör då som programledaren Kristin Kaspersen och boka in dig på denna tur. Mer information om detta äventyr hittar du här.

Ta chansen att följa med på ett äventyr du sent kommer att glömma. Flera av våra gäster kan intyga att det finns ett liv före, men framför allt efter Kilimanjaro.

Kontakta oss för mer information eller bokning.

LÄS HELA NYHETSBREVET HÄR!2019-12-27 EXPEDITIONSRESOR ÖNSKAR GOTT NYTT ÅR! NYHETSBREV #104

2019 har för oss på Expeditionsresor varit ett fantastiskt år. Tack alla ni som rest och upplevt fina äventyr med oss under året som gått. Vi ser verkligen fram emot att göra 2020 till ett ännu bättre år, inte minst för klimatet. Därför kommer vi nu att klimatkompensera alla våra resor till 120%. Med hjälp av South Pole kompenserar vi våra avtryck genom skogsbevarande projekt, plantering av träd och förnybar energi. Du kan läsa mer om detta här.

Då våra avgångar är få och grupperna små är redan 19 avgångar fullbokade under 2020. Men lyckligtvis har vi några avgångar där det finns vissa platser kvar. Missa inte möjligheten att följa med oss på ett fantastiskt äventyr under 2020.

Här ser du de äventyr som det fortfarande finns lediga platser kvar på:
SKOTER PÅ SVALBARD 3 - 7 april, 2 platser kvar
TOUBKAL 21 - 26 maj, 11 platser kvar
KILIMANJARO 8 - 18 juni, 3 platser kvar
KILIMANJARO MED 4 GOOD 20 - 30 juni, 8 platser kvar
SVALBARD BÅT 15 - 21 juli, 13 platser kvar
SVALBARD BÅT 21 - 27 juli, 1 plats kvar
KEBNEKAISE 6 - 9 augusti, 5 platser kvar
KILIMANJARO 6 - 17 september, 4 platser kvar
EVEREST BASE CAMP 2 - 18 oktober, 4 platser kvar
BHUTAN 7 - 18 oktober, 13 platser kvar
COSTA RICA 12 - 22 november, 1 platser

P.S. Du vet väl att vi även genomför skräddarsydda arrangemang för din familj och grupp samt aktiva upplevelser för ditt företag? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att ta fram ett förslag.
Även vissa avgångar under 2021 bokar på för fullt, så vänta inte med att säkra din plats...2019-12-02 INSPIRATIONSKVÄLL - SVALBARD! NYHETSBREV #103

Ta chansen att träffa Pandaboks vinnarna Fredrik Granath och Melissa Schäfer samt Expeditionsresors grundare och äventyraren Ola Skinnarmo på Alewalds i Stockholm.
Det utlovas inspirerande och vackra bilder från Svalbard samt konkreta tips på hur du kan klara av dina vinteräventyr på bästa sätt. 

Passa på att köpa Fredrik och Melissas fina bok, "Bortom isbjörnens rike", som du givetvis även får signerad. Alewalds butikspersonal står redo att hjälpa dig med sin kunskap och erfarenhet. Ta chansen att köpa en julklapp till dig själv eller nära och kära.
 
Varmt välkomna!

Alewalds - tisdagen den 10 december, 2019
Plats: Alewalds Stockholm, Kungsgatan 32
Tid: kl. 19.15
Anmälan: www.alewalds.se/event/svalbard2019-12-10-18-15-00.html

Flera av våra avgångar till Svalbard är redan fullbokade, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar på våra extra insatta turer i juli, 2020.
På vår hemsida kan du läsa mer om turerna eller bläddra i vår digital broschyr.2019-12-02 NY DESTINATION - COSTA RICA
Ni har väl inte missat att vi öppnat upp ännu en ny destination? Nu erbjuder vi äventyr till Costa Rica. En tropisk naturupplevelse i orörda regnskogar med dess rika djurliv och grönskande bergsidor.

Costa Rica är det lilla landet med storslagna upplevelser. Under vår resa till Costa Rica kommer vi uppleva en fantastisk variation av landet. Från vilda floder, dimmiga molnskogar, bergsbyar till gröna nationalparker och utsikt över sovande vulkaner. Med under äventyret är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt en certifierad costaricansk guide med stenkoll på allt som har med Costa Rica att göra.

Läs mer om detta grönskade äventyr.2019-12-01 NY DESTINATION - LOBUCHE PEAK
Det är nog inte många som missat programmet "Expeditionen" och hur passande är det inte att vi öppnat upp Lobuche Peak som en av våra nya destinationer inför 2020.

Under den här expeditionen kommer vi göra en alpin bergsbestigning av Lobuche East. Vi genomför turen i liten grupp på max 10 personer, vilket gör bestigningen säker, givande och rolig. Med under expeditionen är både erfaren svensk guide från expeditionsresor samt vår nepalesiske huvudguide och gode vän, Pemba Sherpa som bland annat bestigit Everest åtta gånger.

Det finns flera toppar i Lobuchemassivet och Lobuche East är inte den högsta toppen, men den som är möjlig att bestiga utan att vara en fullfjädrad alpinist. Däremot är utsikten härifrån spektakulär då vi har panoramautsikt över Everest, Makalu och Lhotse - tre av världens högsta berg.

Läs mer om äventyret här.2019-12-01 NY DESTINATION - SAREK
Följ med Ola Skinnarmo på skidor genom Sareks nationalpark!

Sarek är Sveriges vildaste vildmark och ett otroligt vackert högalpint område med nästan hundra glaciärer och totalt sex toppar på minst 2 000 m ö.h. Nationalparken är uppkallad efter Sveriges näst högsta berg, Sarektjåkkå, 2 089 m ö.h. Sarek är dessutom en del av världsarvet Laponia och starkt präglat av både inlandsisen och de mäktiga glaciärerna som skurit sig djupt ner i dalarna som korsar nationalparken.

Här kan du läsa mer om skidäventyret.2019-09-19 INSPIRATIONSFÖRELÄSNING I GÖTEBORG & STOCKHOLM
Flera hundra har anmält sig till våra inspirationskvällar i Göteborg och Stockholm, men det finns fortfarande platser kvar. Anmäl dig nu och missa inte möjligheten till härlig inspiration inför ditt nästa äventyr.

Vi kommer att berätta och visa inspirerande bilder från våra spännande turer runt om vårt jordklot, men även ge handfast tips och tricks på hur du kan ta dig an dina utmaningar på bästa sätt. Medverkar under kvällen gör även äventyraren Aron Anderson, som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Anmälan till Göteborg den 23 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Anmälan till Stockholm den 30 september: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-717739448012019-09-06 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #100
Upplev Sydamerikas vildmark! Få platser är så ikoniska som de storslagna granitmassiven i södra Patagonien.
Med Expeditionsresor har du nu möjlighet att följa med på en fantastisk vandring och uppleva detta med egna ögon.

Aron + Expeditionsresor = sant! I slutet av september välkomnar vi dig på inspirationsföreläsning där vi kommer att prata om våra spännande expeditionsresor. En av kvällens höjdpunkter är äventyraren Aron Anderson som första person i rullstol bestigit både Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu siktar han på att ta sig till Everest Base Camp tillsammans med oss, ett äventyr som du har möjlighet att följa med på.

Inspirationskväll i Göteborg
Plats: Stenhammarsalen (Göteborgs konserthus), Götaplatsen 8 i Göteborg
Datum: måndagen den 23 september, 2019
Tid: kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan: https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-23-september-2019-biljetter-71773513511

Inspirationskväll i Stockholm
Plats:
Teaterskeppet, Skeppsbron 13 i Stockholm
Datum:
måndagen den 30 september, 2019
Tid:
kl. 19.00 - ca 21.00
Anmälan:
https://www.eventbrite.com/e/expeditionsresors-inspirationskvall-30-september-2019-biljetter-71773944801

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-08 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #99
SOMMAR, SOL...

Hoppas att du fortfarande har en härlig och skön sommar. Det har vi på Expeditionsresor även om vi nu har kört igång kontoret och expeditionsresorna för fullt. Ännu en laddad grupp är på väg att ta sig an Kilimanjaro i detta nu, följ dem på vår Facebooksida.

Genom detta nyhetsbrev vill vi önska dig god fortsättning på sommaren och tipsa om lite inspiration som kan få dig att njuta fullt ut eller peppa dig inför höstens utmaningar.

P.S. Är du sugen på ett äventyr i höst har vi en plats kvar till Grand Canyon samt någon plats kvar på turerna till Toubkal, Bhutan, Everest Base Camp och toppbestigningen av Island Peak.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-06-30 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #98
Expeditionsresor älskar Himalaya. Att vandra till Everest Base Camp, uppleva Bhutans fantastiska natur och kultur eller bestiga en av Nepals finaste 6 000 meters toppar, Island Peak är upplevelser som blir minnen för livet.

Våra turer i höst har fortfarande ett fåtal platser kvar, missa inte chansen att uppleva ditt livs äventyr i Himalaya med oss.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-05-17 EXPEDITIONSRESORS NYHETSBREV #96
En resa till Bhutan med Expeditionsresor är en upplevelse i många dimensioner. Detta fantastiska lilla land i östra Himalaya tar bara emot ett begränsat antal turister varje år. Tack vare vår guide Jonas Sundquists stora erfarenhet av landet får vi uppleva såväl den fantastiska naturen som den spännande kulturen. Detta är en aktiv resa med extra allt som bjuder på en otrolig mångfald.

Läs mer om resan och få inspiration här.

Här kan du läsa hela nyhetsbrevet!2019-04-18 ÄVENTYRLIG PÅSK MED INSPIRATION! 
Hoppas ni alla våra vänner får njuta av äventyr och upplevelser under påsken! Själva kommer vi njuta av solen och det fick även vår omtyckte guide Daniel göra när han och ett äventyrslystet gäng upplevde Svalbard på skoter förra veckan. Låt dig inspireras av bilderna här! 

Tidigare i år guidade han även vår expeditionsresa i Patagonien, som även den blev ett fantastiskt lyckat äventyr. 2020 års tur är nu öppen för bokning.
Läs mer och låt dig inspireras av bilderna här!2019-04-18 MER INSPIRATION - KILIMANJARO 
Oerhört många blev inspirerade av att ta sig an Kilimanjaro tillsammans med Expeditionsresor när SVT visade Landgångs dokumentären om hur Anne Lundberg besteg berget.
Nu finns den åter på SVT Play.  Se programmet här! 2019-04-18 MER INSPIRATION - FRAMGÅNGSPODDEN
2011 startade Ola Skinnarmo Expeditionsresor som nu har blivit en riktig framgångs saga. I Alexander Pärleros podd berättar Ola om hur han tänkt för att nå framgång i både jobbet som på Syd- och Nordpolen.
För en sak är vi alla rörande överens om, det gäller att fylla åren med liv och inte livet enbart med år.

Lyssna på Framgångspodden här!


 

KILIMANJARO Bokningsförfrågan

  • Format: +46701231231