NORDPOLEN

SKIDA MED SKINNARMO TILL JORDENS NORDLIGASTE PUNKT

DETTA ÄR ÄVENTYRET SOM ÄR SVÅRT ATT ÖVERTRUMFA. ATT UNDER CA EN VECKAS TID SKIDA DEN SISTA BREDDGRADEN TILL JORDENS NORDLIGASTE PUNKT ÄR EN OTROLIG UPPLEVELSE. NU HAR DU MÖJLIGHETEN ATT FÖLJA MED SVERIGES ”MESTE” POLARFARARE OLA SKINNARMO TILL DENNA MAGISKA PUNKT. EN PUNKT SOM LIGGER MITT UTE PÅ ISEN I DEN ARKTISKA BASSÄNGEN.

EN EXPEDITIONSRESA TILL NORDPOLEN är både en fysisk, mental och ekonomisk utmaning men känslan att för egen kraft tagit sig fram till Nordpolen är svår att överträffa.

MED OLA SKINNARMOS RUTIN och stora erfarenhet från denna typ av turer är säkerheten mycket hög. Innan avresa till Nordpolen genomför vi en gemensam övningstur i de svenska fjällen där alla i gruppen lär sig att hantera den utrustning och teknik som är nödvändig för att vi ska lyckas ta oss hela vägen fram. På detta sätt behöver du inte vara ett fullblodsproffs på extrema vinterturer för att följa med.

VI TAR OSS MED FLYG TILL SVALBARD för att under två dagar optimera utrustningen och acklimatisera oss till det arktiska klimatet. Därefter flyger vi vidare med ett specialplan till den ryska basen ”Borneo Ice Base” som med sin landningsbana ligger och driver med isen. Efter ompackning vinkar vi farväl till de ryska forskarna och sätter kurs norrut för att på skidor ta oss den sista graden in till Nordpolen.

EXPEDITIONEN ÄR EN VILD och vacker upplevelse. Isen bjuder på en enorm variation av former där hinder så som klarblå skruvis kombineras med snötäckta fält. Eftersom vi rör oss på havsis kan det även hända att råkar med öppet vatten stundvis gör isen till spännande labyrinter.

BOR GÖR VI TVÅ OCH TVÅ i rymliga tält och tack vare att du kan låna det mesta av utrustningen kan du bo, äta och sova gott. När vi till slut lyckas ta oss till Nordpolen är känslan obeskrivbar! Givetvis firar vi prestationen på plats och på Svalbard dit vi tar oss tillbaka med helikopter och flyg. Nu har du möjlighet att bli en i den lilla exklusiva grupp som har lyckats ta sig till jordens nordligaste punkt.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!