EXTRA ARRANGEMANG

PROGRAM

DEN LÅNGA SAFARIN PASSAR PERFEKT för er som vill uppleva några av de finaste naturområdena i Tanzania. Nationalparken Tarangire, världsarvet Ngorongorokratern samt nationalparkernas nationalpark, Serengeti. Våra noggrant utvalda lodger ger er den bästa safarikänslan och tillsammans med våra kunniga lokala guider och privata jeepar blir upplevelsen ett minne för livet! Önskar ni en kortare safari går det självklart att ordna. Vi rekommenderar då att ni tar er till Tarangire och Ngorongoro för att hinna uppleva så mycket av Tanzanias djurliv som det är möjligt på kort tid. Även om ni bara tar en extra dag i Tanzania, så kan ni få ett häftigt safariäventyr i Tarangire och en walking safari till Lake Manyara.

KRYDDÖN ZANZIBAR STÅTAR MED världsarvsstaden Stonetown, som inbjuder till upptäcktsfärder bland kryddoftande basarer och sultanpalats. Ute vid kusten lockar milslånga, kritvita stränder som mynnar ut i Indiska Oceanen. På mysiga Fumba Beach Lodge ligger varje bungalow inbäddad i tropisk grönska med egen terrass ut mot havet. Här finns det även en pool att svalka sig i när solen står i zenit. Önskar ni något riktigt speciellt och en magnifik avslutning på äventyret är Chumbe Island något för er. Med deras eco lodge och bungalows direkt på stranden har ni perfekta möjligheter att upptäcka naturen både ovan och under vattnet.

PÅ SWAHILI BETYDER MAFIA ”hälsobringande plats att vistas på”. Inget kunde väl stämma bättre på denna paradisö som omges av turkosblått vatten, kritvita stränder och ett fantastiskt korallrev. På Mafia är det full avkoppling som gäller. Lyssna på havets vågor och strosa runt i sarong med sand mellan tårna! Mafias fantastiska korallrev bjuder på snorkling och dykning i världsklass. Här rekommenderar vi lyxiga Pole Pole Bungalows som är en exklusiv eco-resort på Maffia Islands östkust som består av endast 7 bungalows. Ön Chole ligger en kort båttur från Mafias kust och är en ö där både aktiviteter och avslappning står i fokus. Här har vi valt ut mysiga Chole Mjini och deras häftiga ”tree houses” med perfekt läge direkt vid havet, personlig service och god mat.

EXPEDITIONSRESOR HAR STOR ERFARENHET av att skräddarsy tilläggsarrangemang och designar gärna ett program för just dig. Vi har tack vare ett väl utvecklat kontaktnät och stor erfarenhet av våra destinationer möjlighet att hitta lösningar för de flesta önskemål.

ALLA BOENDEN OCH UPPLEVELSER har vi själva provat och noggrant valt ut de bästa. Vi gillar kräsna kunder och är därför väldigt noga med detaljerna kring våra program. Ditt bagage efter Kilimanjaro-bestigningen tar vi självklart hand om medan du njuter av safari och/eller paradisöarna!