KILIMANJARO

TILL TOPPEN AV KILIMANJARO

SKA MAN BESTIGA ETT HÖGT BERG I SITT LIV SKA MAN BESTIGA KILIMANJARO. INGET ANNAT BERG BJUDER PÅ LIKA FANTASTISKA NATURUPPLEVELSER OCH UTSIKTER SOM AFRIKAS HÖGSTA! DET ÄR ETT IMPONERANDE BERG SOM MAJESTÄTISKT RESER SIG RAKT UPP UR SAVANNEN I TANZANIA.

Här kan du läsa 10 starka anledningar till varför du ska välja att åka med Expeditionsresor till Kilimanjaro.

VÅRA KILIMANJAROEXPEDITIONER är för er som bara nöjer er med det bästa. För att maximera säkerheten och upplevelsen har vi alltid två svenska guider med på turen. På plats nyttjar vi de bästa licensierade lokala guiderna, som har bestigit Kilimanjaro ett otal gånger. Dessutom kommer vi att assisteras av både kockar och bärare. Allt för att du ska kunna känna dig bekväm och helt trygg. En viktig del i en lyckad bestigning av Kilimanjaro är att inte hasta upp på hög höjd. På swahili heter receptet “pole pole” – vilket betyder långsamt. Därför är våra expeditionsresor hela 10 dagar varav bestigningen av berget tar 7 dagar.

FÖR NATUR- OCH FOTOINTRESSERADE är Kilimanjaro en fantastisk upplevelse då vi under resan är omgivna av miljöer och landskap som är som tagna ur sagornas värld. Vi kommer att vandra upp via Machame Route, som är den vackraste leden på Kilimanjaro. Den erbjuder tack vare dess moderata stigning en bra acklimatisering – om än en tuff sista bit mot toppen. Vandringen upp på berget går från savann och tropisk regnskog vidare upp till alpint klimat. Vi väljer att genomföra våra expeditioner i januari – februari, juni – juli och augusti – september eftersom det är stabilast väder under dessa perioder och bra sikt så att ni kan njuta av den fantastiska utsikten på toppen.

DEN DAG VI NÅR TOPPEN inleds toppattacken redan vid midnatt. Under sex timmar vandrar vi i mörker med endast pannlampornas sken för att lysa upp stigen framför oss. På toppen bjuds vi på oförglömliga vyer och fenomenala fototillfällen, glädjen är svår att beskriva. Detta måste helt enkelt upplevas! Som på alla berg är toppen bara halvvägs och efter en stunds firande bär det av nedåt igen. Vi får nu återigen stifta bekantskap med de vackra miljöerna och sakta, men säkert blir det varmare och varmare. Efter en övernattning på vägen ner når vi åter civilisationen där vi firar att vi bestigit ett av bergen i ”The Seven Summits”, tillika Afrikas högsta berg.

TROTS ATT 5 895 METER är en respektabel höjd är Kilimanjaro ett berg som de flesta klarar av att ta sig upp på. Du behöver bra fysik, men inga kunskaper i klättring då vi vandrar hela vägen upp till toppen.

DU KAN VÄLJA SJÄLV hur du vill avsluta resan. På våra turer till Kilimanjaro avslutar vi äventyret med en spännande dagsafari i Arusha nationalpark, sista dagen innan vi åker till flygplatsen. Vill du förlänga din vistelse med safari, sol och bad kan du boka ett tilläggsarrangemang som vi skräddarsyr enligt dina önskemål. Ta kontakt med oss så berättar vi gärna mer.