SVENSKA ÄVENTYR

I DESSA TIDER MED CORONAVIRUS HÄRJANDE I VÄRLDEN HAR VI PÅ EXPEDITIONSRESOR FULL FÖRSTÅELSE FÖR ATT MAN FÖRST OCH FRÄMST SÖKER ÄVENTYR HEMMAVID. I SVERIGE ÄR VI LYCKLIGT LOTTADE MED EN OTROLIG NATUR SOM GER MÖJLIGHET TILL BÅDE STORA UTMANINGAR OCH FINA UPPLEVELSER.

MED VÅR ERFARENHET OCH KUNSKAP HAR VI DÄRFÖR SATT SAMMAN HÄRLIGA ÄVENTYR I SVERIGE SOM DU NU HAR CHANSEN ATT UPPLEVA MED OSS; BESTIGA KEBNEKAISE I RABOTS FOTSPÅR, HÖSTVANDRING I SAREK, HYRA DIN EGEN EXPEDITIONSGUIDE, BESTIGA KEBNEKAISE MED RENATA CHLUMSKA OCH HYRA LYXIGA SKINNARMO LODGE.

VI SER FRAM EMOT ATT TA MED DIG PÅ SVENSKA ÄVENTYR I HÖST OCH GARANTERAR DIG OFÖRGLÖMLIGA MINNEN FÖR LIVET.

KEBNEKAISE MED SKINNARMO - I CHARLES RABOTS FOTSPÅR

UNDER AUGUSTI ÅR 1883 BLEV FRANSMANNEN CHARLES RABOT DEN FÖRSTA ATT BESTIGA SVERIGES HÖGSTA BERG, KEBNEKAISE. FRÅN KUSTEN AV NORGE TOG HAN SIG GENOM DEN SVENSKA FJÄLLVÄRLDEN FRAM TILL BERGSMASSIVET OCH VIA GLACIÄREN, SOM NU HAR HANS NAMN, BESTEG HAN TOPPEN IFÖRD ENDAST LÅNGKALSONGER. FÖLJ MED OLA SKINNARMO OCH BERGSGUIDEN CALLE PÅ EN REPETITION AV DENNA HISTORISKA BESTIGNING OCH UPPLEV SÅVÄL KEBNEKAISES SYDTOPP SOM NORDTOPP, KANSKE I LÅNGKALSONGER!? DET HÄR ÄR ETT PERFEKT ÄVENTYR FÖR DIG SOM VILL TA DIG AN EN REJÄL UTMANING I KEBNEKAISEMASSIVET. DU BEHÖVER VARA FYSISKT STARK FÖR ATT KLARA AV ATT BÄRA EN RYGGSÄCK MED BÅDE KLÄTTER- OCH TÄLTUTRUSTNING.

DAG 1: LÖRDAG 1 AUGUSTI, 2020
På kvällen kliver vi ombord på nattåget som kommer ta oss upp till Kiruna.

DAG 2: SÖNDAG
Framme i Kiruna vaknar vi upp utvilade och med privat transport tar vi oss till Nikkaluokta. Här väntar helikoptern och sedan flyger vi in till norska gränsen, Riksröse 260. Här lastar vi av våra ryggsäckar som är fyllda med några dagars mat, klätterutrustning, tält och sovsäckar. Härifrån följer vi spåren av Rabot upp mot Tjekkapasset. Vandringens första dag är inte särskilt lång och på kvällen slår vi läger vid en vacker sjö och njuter av en Skinnarmo pasta Carbonara från Blå Band.

DAG 3: MÅNDAG
Vi vandrar vidare i Rabots spår och tar oss den alpina vägen över till Kungsleden för att sedan vandra söderut neråt mot glaciären som numera bär hans namn - Rabots glaciär. Här tillbringar vi en natt och på kvällen kontrollerar vi att stegjärn, isyxa, selar och rep är förberedda inför morgondagens toppvandring.

DAG 4: TISDAG
Det är nu dags för topptur och med ryggsäckarna packade med all utrustning beger vi oss inknutna i rep upp på Rabots glaciär. Rutten vi följer är densamma som Rabot gick när han blev den första att bestiga Sveriges högsta topp. Och vi kommer säkert möta en och annan förvånad toppbestigare när vi kommer upp till sydtoppen då alla andra bestiger berget från andra sidan.Väl uppe på sydtoppen går vi sedan den luftiga kamvandringen över till nordtoppen och på detta sätt kan vi fira att vi har bestigit båda punkter på Kebnekaisemassivet. Vi går sedan ner östra leden och vid Björlings glaciär slår vi läger och firar att vi i dessa historiska spår bestigit Sveriges högsta berg.

DAG 5: ONSDAG
Efter en rejäl frukost beger vi oss i lugn och ro ner till Kebnekaise fjällstation där dusch, bastu och en festmåltid i Elsas Kök väntar.

DAG 6: TORSDAG
När vi dagen därpå flyger ut från fjällstationen ner till Nikkaluokta är vi ett stort äventyr rikare och har gjort något som väldigt få människor gör, bestiger Kebnekaise via Rabots led. På kvällen kliver vi på tåget söderut.

DAG 7: FREDAG 7 AUGUSTI, 2020
På morgonen vaknar vi upp i Stockholm, ett stort äventyr rikare.

DATUM: 1 - 7 augusti, 2020
GRUPPENS STORLEK: max 9 personer (fullbokad, väntelista finns)

Kontakta oss här för mer information och pris.

 

HYR DIN EGEN EXPEDITIONSGUIDE

EXPEDITIONSRESORS GUIDER ÄLSKAR ATT UPPLEVA ÄVENTYR. GENOM DERAS STORA KOMPETENS BÅDE NÄR DET GÄLLER NAVIGATION, PLANERING OCH INTE MINST DERAS SÄKERHETSTÄNK GÖR DE ALLTID VÅRA TURER TILL ETT FINT ÄVENTYR. HAR DU ETT EGET ÄVENTYR DU VILL FÖRVERKLIGA MED FAMILJ ELLER VÄNNER, MEN KÄNNER DIG OSÄKER PÅ HUR DU SKA HANTERA KARTA OCH KOMPASS ELLER FRAMFÖR ALLT VILL HA DEN EXTRA SÄKERHET SOM DET INNEBÄR ATT HA MED EN EXPEDITIONSRESEGUIDE HAR DU NU MÖJLIGHET ATT HYRA EN AV VÅRA GUIDER FÖR DIN EGEN UTMANING.

VÅRA GUIDER GILLAR ATT att fotografera och är dessutom duktiga på det och givetvis får du bilderna från ditt äventyr på ett USB-minne efter hemkomst. Utrustade med navigationsutrustning, satellittelefon, ordentlig första hjälpen utrustning samt enorm erfarenhet och kunskap är våra expeditionsreseguider en perfekt hjälp att ha med på äventyret. Hör av dig till oss för att hyra din egen guide, dessutom finns det även viss utrustning att hyra om du skulle behöva t.ex. tält, sovsäck eller annan utrustning.

Kontakta oss för mer information och bokningsförfrågan.

 

HÖSTVANDRING MED SKINNARMO I SAREK

SAREK ÄR SVERIGES VILDASTE VILDMARK MED DJUPA DALAR OCH HÖG ALPINA OMRÅDEN. FÖLJ MED OLA SKINNARMO OCH EXPEDITIONSRESOR PÅ DENNA HÄRLIGA HÖSTVANDRING DÄR VI NJUTER AV ETT MYGGFRITT FJÄLL SOM FÖRHOPPNINGSVIS BJUDER PÅ VACKRA HÖSTFÄRGER. DET HÄR ÄR EN FIN TUR, MEN REJÄL UTMANING DÅ VI BÄR MAT OCH UTRUSTNING FÖR ÖVER EN VECKA PÅ FJÄLLET I VÅRA EGNA RYGGSÄCKAR. DU MÅSTE VARA FYSISKT STARK FÖR ATT KLARA AV ATT BÄRA DIN EGEN UTRUSTNING SOM INNEBÄR ATT RYGGSÄCKEN KOMMER VÄGA MELLAN 20 - 25 KG.

DAG 1: FREDAG 4 SEPTEMBER, 2020
På fredag kväll kliver vi ombord på nattåget som tar oss norrut till Gällivare.

DAG 2: LÖRDAG
På morgonen vaknar vi upp i Gällivare och med vår privata transport tar vi oss in mot fjällvärlden. Från Stora Sjöfallet åker vi chartrad helikopter på en storslagen helikoptertur ner till Rapadalen och berget Nammatj där äventyret börjar på riktigt. Väl på plats slår vi läger och på eftermiddagen kan vi bestiga den karaktäristiska berget som är starkt präglad av inlandsisens rörelser från förr. Väl uppe på toppen har vi en strålande utsikt över den mytomspunna Rapadalen som vi kommer att vandra genom de kommande två dagarna. 

DAG 3: SÖNDAG
Efter att sovit skönt på våra tjocka Exped liggunderlag i våra tält från Hilleberg lagar vi frukost och packar ryggsäckarna för att sedan vandra upp genom Rapadalen. Här finns det gott om älg och har vi tur ser vi någon av dessa bjässar med skovelhorn som betar ute i dalens delta.

DAG 4: MÅNDAG
Dagens vandring kommer ta oss vidare upp mot Rovdjurstorget och Låddepakte. På kvällen slår vi läger på en vacker utsiktsplats där vi har god utsikt ut över dalen och i våra kikare kan vi med stor säkerhet se mer av det rikare djurlivet som finns under oss.

DAG 5: TISDAG
Idag kommer upp i Sareks högalpina områden och vi vandrar vidare in på Pielaslätten. Vi slår upp kvällens läger vid foten av Ähparmassivet.

DAG 6: ONSDAG
Denna dag är en extra dag som kan nyttjas till att vila eller bestiga någon av de vackra toppar som ligger runt omkring oss.

DAG 7: TORSDAG
Med lite lättare ryggsäckar kommer dagens vandring ta oss vidare ut ur Sarek. Vi rundar Sluggafjället för att bege oss ner till sjön Bietsávrre där vi sover skönt nere i björkskogen.

DAG 8: FREDAG
Dagens mål är Saltoluokta där en kall öl, varm bastu och skön dusch väntar på oss innan vi äter en festmåltid på STF's fjällstation.

DAG 9: LÖRDAG
Vi tar oss med båt över sjön tillbaka till civilisationen. När vi på kvällen åker med tåget söderut har vi upplevt en av Sveriges vackraste vildmarker och kan se tillbaka på ett stort och härligt äventyr.

DAG 10: SÖNDAG 13 SEPTEMBER, 2020
Vi vaknar upp utvilade när tåget åter rullar in på Stockholm Central.

DATUM: 4 - 13 september, 2020
GRUPPENS STORLEK: max 8 personer (fullbokad, väntelista finns)

Kontakta oss här för mer information och pris.

 

KEBNEKAISE MED RENATA CHLUMSKA

TA CHANSEN OCH FÖLJ MED EXPEDITIONSRESORS VÄN OCH ÄVENTYRAREN RENATA CHLUMSKA TILL KEBNEKAISE. TUREN GENOMFÖRS 16 - 19 AUGUSTI OCH UNDER DE UPPLEVELSERIKA DAGARNA KOMMER RENATA ATT BJUDA PÅ SPÄNNANDE HISTORIER OCH ANEKDOTER FRÅN HENNES ÄVENTYR RUNT OM I VÄRLDEN. AVSLUTA SOMMAREN MED HÄRLIGA DAGAR I VÅR VACKRA FJÄLLVÄRLD DÄR EN SPÄNNANDE TOPPTUR TILL KEBNEKAISES TOPP KOMBINERAS MED SKÖNA VANDRINGAR OCH GODA MIDDAGAR.

DAG 1: SÖNDAG 16 AUGUSTI, 2020 
Ankomst Kiruna på morgonen där vår privata buss tar oss bekvämt till Nikkaluokta där väglöst land tar vid. Bagaget flygs med helikopter till fjällstationen, medan vi ger oss ut på vår första vandring på 6 km fram till den vackra fjällsjön Láddjujaure. Efter en kort båtresa över sjön, fortsätter vandringen 7 km fram till Kebnekaise fjällstation. Här väntar skönt bastubad och kanske något kallt att dricka innan det är dags för middag i Elsas Kök, med delikat ekologisk mat.

Beroende på väderutsikterna har vi nu möjlighet att inför morgondagen antingen förbereda oss för toppturen eller ta en lugn vandring i dalarna runt Kebnekaises bergsmassiv.

DAG 2: MÅNDAG
Mätta och belåtna av den näringsrika frukosten beger vi oss ut på en förmiddagsvandring i den vackra lappländska fjällvärlden som omger Kebnekaise. Tillbaka till fjällstationen äter vi lunch innan en av Expeditionsresors guider bjuder på en inspirerande föreläsning och motivationshöjare inför morgondagens topptur. Sedan väntar bastubad för de som önskar innan vi äter en god middag i Elsas kök.

Då vi är väldigt väderberoende hoppas vi på att vädergudarna är med oss och låter oss bestiga Kebnekaise imorgon som planerat. Men vi kan tyvärr inte förlita oss på vädret, skulle det bli aktuellt kan bestigningen även ske idag.

DAG 3: TISDAG
Vi gör vi oss redo för resans höjdpunkt, att bestiga Kebnekaise. Den långa och bitvis tuffa vandringen längs den östra leden upp till sydtoppen går längs bäckar, branter och glaciärer som tar ungefär 10 - 12 timmar. Den sista delen är vi säkrade vid rep, men själva bestigningen är tekniskt sett enkel. När vi äntligen når Sveriges tak belönas vi, om vädrets makter är oss nådiga, med en enastående utsikt över det vackra fjällandskapet. Stolta och nöjda över vår prestation njuter vi av den goda maten på fjällstationen i trevlig gemenskap.

Skulle vädergudarna vara emot oss och bestigningen av Kebnekaise skedde redan under gårdagen, bjuder dagen på en lugn vandring i den vackra fjällvärlden som omges Kebnekaise.

DAG 4: ONSDAG 19 AUGUSTI, 2020
Efter frukost packar vi ihop våra ryggsäckar och kliver ombord i helikoptern som flyger oss tillbaka till Nikkaluokta. Om vädergudarna är med oss bjuder flygturen på storslagna vyer över det lappländska landskapet. Privat buss tar oss tillbaka till Kiruna för att resa hemåt med oförglömliga minnen av ett härligt äventyr i bagaget.

DATUM: 16 - 19 augusti, 2020
GRUPPENS STORLEK: max 16 personer (fullbokad, väntelista finns)

Här kan du läsa mer om äventyret.

 

HYR DIN LYXIGA BASE CAMP - SKINNARMO LODGE

I SÄLEN, VÅRT NÄRMASTE SYDLIGASTE FJÄLL LIGGER SKINNARMO LODGE. DET ÄR EN EXKLUSIV TIMMERSTUGA MED UNDANGÖMT LÄGE MELLAN HÖGFJÄLLET OCH TANDÅDALEN. HÄR HAR DU, DIN FAMILJ ELLER VÄNNER EN PERFEKT UTGÅNGSPUNKT FÖR EGNA ÄVENTYR; VANDRA PÅ FJÄLLET, FISKA I SJÖARNA, CYKLA I NATUREN ELLER UPPLEVA FARTFYLLD DOWNHILL I DE SNÖFRIA SKIDBACKARNA. MÖJLIGHETERNA ÄR MÅNGA DÅ SÄLENS MÅNGFALD ÄVEN SOMMARTID ÄR FANTASTISKT FIN.

I SKINNARMO LODGE sitter man 10 personer ledigt i den stora skinnsoffan framför den öppna elden. Köket är extremt välutrustat och i de 6 sovrummen kan man sova upp till 14 personer. Det finns totalt 4 toaletter och badrum, varav master bedroom har eget badrum med bubbelbad. Vill du hyra en egen kock som lagar en festmåltid åt er i stugan eller en egen guide som tar med er ut på fjället eller Dalälven löser vi givetvis även detta. 

För bokning och prisförfrågan, kontakta oss här.