SVENSKA ÄVENTYR

I DESSA TIDER MED CORONAVIRUS HÄRJANDE I VÄRLDEN HAR VI PÅ EXPEDITIONSRESOR FULL FÖRSTÅELSE FÖR ATT MAN FÖRST OCH FRÄMST SÖKER ÄVENTYR HEMMAVID. I SVERIGE ÄR VI LYCKLIGT LOTTADE MED EN OTROLIG NATUR SOM GER MÖJLIGHET TILL BÅDE STORA UTMANINGAR OCH FINA UPPLEVELSER.

MED VÅR ERFARENHET OCH KUNSKAP HAR VI DÄRFÖR SATT SAMMAN HÄRLIGA ÄVENTYR I SVERIGE SOM DU NU HAR CHANSEN ATT UPPLEVA MED OSS; HÖSTVANDRING I SAREK, HUNDSPANN I LAPPLAND, LYXIGT HUMMERÄVENTYR PÅ VÄSTKUSTEN OCH HYRA LYXIGA SKINNARMO LODGE.

HÄR KAN DU ÄVEN LÄSA MER OM VÅRA ANDRA ÄVENTYR I SVERIGE PÅ DERAS RESPEKTIVE SIDA:
BESTIG SVERIGES HÖGSTA BERG - KEBNEKAISE
KUNGSLEDEN PÅ SKIDOR
SAREK PÅ SKIDOR

VI SER FRAM EMOT ATT TA MED DIG PÅ SVENSKA ÄVENTYR OCH GARANTERAR DIG OFÖRGLÖMLIGA MINNEN FÖR LIVET.

 

MED HUNDSPANN TILL ICEHOTEL & JULBORD

FÖLJ MED EXPEDITIONSRESOR TILL DEN LAPPLÄNDSKA VILDMARKEN PÅ ETT MAGISKT VINTERÄVENTYR NORR OM POLCIRKELN. I DECEMBER FÅR DU UPPLEVA MIDVINTERMÖRKRET, MEN ÄNDÅ FÅ SE LJUSET NÅGRA TIMMAR OM DAGEN. HAR VI TUR KAN BÅDE NORRSKEN OCH MÅNSKEN LYSA UPP TILLVARON UNDER DENNA LÅNGHELG SOM GÅR I ÄVENTYRETS OCH FESTLIGHETERNAS TECKEN. ÄVENTYRET BÖRJAR MED ÖVERNATTNING OCH JULBORD PÅ VÄRLDSUNIKA ICEHOTEL I JUKKASJÄRVI. HÄR KAN DU KAN VÄLJA ATT BO I HOTELLETS VARMA DEL ELLER KANSKE I DE SPEKTAKULÄRA HOTELLRUMMEN BYGGDA AV IS OCH SNÖ.

DAG TVÅ KOMMER VI MED HJÄLP AV HUNDARNAS KRAFT ATT TA OSS UT I VILDMARKEN OCH ÖVERNATTA I EN FIN, PRIVAT VILDMARKSLODGE DÄR GOD MAT, BASTU OCH HÄRLIG GEMENSKAP VÄNTAR. VÅRA VÄNNER, ALASKAN HUSKIES, GÖR DET DEM ÄLSKAR MEST – DRAR OSS PÅ HUNDSPANNET GENOM FANTASTISK VACKER SKOGSNATUR. 

DU BEHÖVER INTE HA KUNSKAPER I ATT KÖRA HUNDSPANN SEN TIDIGARE DÅ VI KOMMER HA EN ORDENTLIG GENOMGÅNG INNAN VI ÅKER IVÄG. GIVETVIS FÅR DU LÅNA VARMA KLÄDER OCH SKOR, SÅ ÄVEN OM KYLAN ÄR BITIG KOMMER DU ATT HÅLLA DIG VARM OCH SKÖN.

TROTS ATT VI ENDAST ÄR BORTA FREDAG TILL SÖNDAG KOMMER DU FÅ MASSOR AV HÄRLIGA UPPLEVELSER MED DIG HEM I BAGAGET SOM EN MINNESVÄRD JULKLAPP TILL DIG SJÄLV OCH KANSKE DINA NÄRA OCH KÄRA.

DAG 1: FREDAG
På fredag förmiddag lämnar vi Arlanda med flyg för att landa i Kiruna vid 13-tiden. Vid ankomst på flygplatsen blir körda till Jukkasjärvi där vi checkar in på världsunika ICEHOTEL. För dig som lätt får kalla fötter behöver du inte vara orolig då vi kommer att bo i hotellets varma och bekväma hotellrum. Givetvis kan du välja till att bo i de spektakulära isrummen där issviterna är riktiga konstverk. På kvällen svidar vi om för att äta ett norrländskt julbord med dito drycker. För de som önskar fortsätter kvällen med festligheter i isbaren långt in på småtimmarna.

DAG 2: LÖRDAG
Efter frukost finns det tid att utforska ishotellet. Kanske har du någon gång ställt dig frågan, är toaletterna på hotellet gjorda av is? Vart kommer isen ifrån? En rundtur på ICEHOTEL kommer att ge dig svar på dessa och många fler frågor. Vill du känna på den lokala kulturen ligger Jukkasjärvi kyrka endast 15 minuters promenadavstånd från hotellet. Kyrkan är från 1600-talet och den äldst bevarade i Lappland. Passa även på att inhandla souvenirer och julklappar till familjen och vännerna därhemma.

Senare på förmiddagen blir vi skjutsade i skotersläde över älven till Poikkijärvi som ligger vackert beläget mittemot Jukkasjärvi vid Torneälvens strand. Här introduceras vi till grunderna i hundkörning innan det är dags att byta om till expeditionsutrustning och göra oss redo för att träffa våra slädhundar – Alaskan huskies. Därefter börjar turen med vårt eget hundspann i väglöst land genom det vintriga landskapet mot Väkkärä. När det är dags för lunch stannar vi för att värma måltiden över öppen eld. Vi kommer bo i vår privata vildmarkslodge som består av mysiga timmerstugor och ligger vackert vid Väkkäräsjön. Här kopplar vi av och värmer oss i den vedeldade bastun. På kvällen sätter vi oss till bords för att avnjuta en riktigt god 3-rätters middag som vi sköljer ned med goda drycker. Väkkärä ligger långt ifrån artificiellt ljus och är det en klar natt kan vi med stor sannolikhet få en spektakulär kvällsunderhållning i form av ett sprakande norrsken.

DAG 3: SÖNDAG
Efter en god frukost selar vi på hundarna innan vi gör oss redo för att fortsätta vårt äventyr. Vi färdas över frusna myrar och sjöar och har vi tur kanske vi får se både renar och skogens konung, älgen. Åter i Poikkijärvi är det dags att säga hejdå till våra nyfunna Huskyvänner. Strax innan lunch tar vi vår transfer till Kiruna flygplats för att flyga tillbaka till Arlanda där vi landar vid 15-tiden med massa härliga minnen i bagaget.

DATUM: preliminärt december, 2022

Kontakta oss här för mer information och pris.

 

FARTFYLLT & LYXIGT HUMMERÄVENTYR PÅ VÄSTKUSTEN

HUMMERFISKET ÄR LIKA HELIGT FÖR EN BOHUSBO SOM ÄLGJAKTEN FÖR EN NORRLÄNNING. NU HAR DU CHANSEN ATT TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESOR UPPLEVA EN HÄRLIG LÅNGHELG I BOHUSLÄN DÄR VI VISAR DIG DESS VACKRASTE PÄRLOR, DRICKER OCH ÄTER GOTT OCH GIVETVIS SÅVÄL FISKAR SOM ÄTER HUMMER. VI STARTAR HELGEN PÅ VACKRA KÄRINGÖN OCH EFTER HUMMERFISKET TAR VI OSS MED RIB-BÅTARS HJÄLP NER LÄNGS MED VÄSTKUSTEN TILL GÖTEBORG. TA CHANSEN OCH FÖLJ MED PÅ ETT FARTFYLLT OCH LYXIGT ÄVENTYR.

DAG 1: FREDAG
Från Göteborg tar vi oss vid lunchtid med chartrad buss till färjelägret Tuvesvik på Orust. Efter en färjetur ut i skärgården kommer vi fram till dess yttersta utpost, Käringön. Här checkar vi in och efter att vi installerat oss i våra rum ger vi oss ut på den bohuslänska graniten. Tillsammans med en guide från hembygdsföreningen får vi lyssna på anekdoter och ljug från öns historia och nutid. Senare på eftermiddagen går vi till Karingo Ostronbar, här avnjuter vi champagne och testar ett av öns lokalt odlade ostron (för dig som önskar går det givetvis att köpa till fler). Dessutom är badtunnan varm och för dig som vill ta dig ett  dopp, är havet härligt svalkade. På kvällen avnjuter vi en god 2-rätters middag på Petersons Krog och då hotellet ligger precis bredvid bestämmer man själv när man önskar att lägga sig. 

DAG 2: LÖRDAG
Efter en rejäl frukost på hotellet blir vi upphämtade av vår fiskebåt där vår vän Bobo Roysson tar oss ut till hans bästa platser för att fiska hummer. Ombord på fiskebåten kommer vi hjälpa till med att vittja hummertinorna och givetvis kommer spänningen i gruppen vara stor när det avgörs vem av oss som utses till fiskekung/drottning. Vårt hummeräventyr avslutas med en lunch i Grundsund, men än är det inte slut på det roliga. Vi byter om till varma kläder och rejäla flytoveraller som vi får låna och med RIB-båt kommer vi i full fart köra längs med den bohuslänska kusten ner mot Göteborg. I Marstrand passar vi på att sträcka lite på benen och svalka strupen med något att dricka, kanske en öl eller något varmt för den som önskar. Vi kör hela vägen in i Göteborgs hamn och kliver av RIB-båten vid Göteborgs Operan där väntande taxibilar kör oss till Clarion Hotel Post. Här checkar vi in, lämnar över humrarna till hovmästaren och svidar om till kvällens middag. I hotellbaren tar vi en fördrink innan kvällens höjdpunkt väntar i hotellets restaurang. Efter en god middag finns det möjlighet att i lugn och ro sitta kvar i hotellets lobby och avnjuta något gott eller ge sig ut i Göteborg för att uppleva nattlivet.

DAG 3: SÖNDAG 
Efter en skön sovmorgon och stadig frukost på hotellet är det dags att säga hejdå till Västkusten och bege sig hemåt igen.

DATUM: preliminärt oktober, 2022
GRUPPENS STORLEK: max 11 personer (kontakta oss för intresselista)

Kontakta oss här för mer information och pris.

 

HÖSTVANDRING I SAREK MED OLA SKINNARMO

SAREK ÄR SVERIGES VILDASTE VILDMARK MED DJUPA DALAR OCH HÖG ALPINA OMRÅDEN. FÖLJ MED EXPEDITIONSRESOR OCH OLA SKINNARMO PÅ DENNA HÄRLIGA HÖSTVANDRING DÄR VI NJUTER AV ETT MYGGFRITT FJÄLL SOM FÖRHOPPNINGSVIS BJUDER PÅ VACKRA HÖSTFÄRGER. DET HÄR ÄR EN FIN TUR, MEN REJÄL UTMANING DÅ VI BÄR MAT OCH UTRUSTNING FÖR ÖVER EN VECKA PÅ FJÄLLET I VÅRA EGNA RYGGSÄCKAR. DU MÅSTE VARA FYSISKT STARK FÖR ATT KLARA AV ATT BÄRA DIN EGEN UTRUSTNING SOM INNEBÄR ATT RYGGSÄCKEN KOMMER VÄGA MELLAN 20 - 25 KG.

DAG 1: FREDAG 
På fredag kväll kliver vi ombord på nattåget som tar oss norrut till Gällivare.

DAG 2: LÖRDAG
På morgonen vaknar vi upp i Gällivare och direkt vid ankomst tar vi oss vidare in mot fjällvärlden. Från Stora Sjöfallet åker vi chartrad helikopter på en storslagen helikoptertur ner till Rapadalen och berget Nammatj där äventyret börjar på riktigt. Väl på plats slår vi läger och på eftermiddagen kan vi bestiga det karaktäristiska berget som är starkt präglat av inlandsisens rörelser från förr. Väl uppe på toppen har vi en strålande utsikt över den mytomspunna Rapadalen som vi kommer att vandra genom de kommande två dagarna. 

DAG 3: SÖNDAG
Efter att sovit skönt på våra tjocka Exped liggunderlag i våra tält från Hilleberg lagar vi frukost och packar ryggsäckarna för att sedan vandra upp genom Rapadalen. Här finns det gott om älg och har vi tur ser vi någon av dessa bjässar med skovelhorn som betar ute i dalens delta.

DAG 4: MÅNDAG
Dagens vandring kommer ta oss vidare upp mot Rovdjurstorget och Låddepakte. På kvällen slår vi läger på en vacker utsiktsplats där vi har god utsikt ut över dalen och i våra kikare kan vi med stor säkerhet se mer av det rika djurlivet som finns under oss.

DAG 5: TISDAG
Idag kommer vi upp i Sareks högalpina områden och vandrar vidare in på Pielaslätten. Vi slår upp kvällens läger vid foten av Ähparmassivet.

DAG 6: ONSDAG
Denna dag är en extra dag som kan nyttjas till att bestiga någon av de vackra toppar som ligger runt omkring oss.

DAG 7: TORSDAG
Med lite lättare ryggsäckar kommer dagens vandring ta oss vidare ut ur Sarek. Vi rundar Sluggafjället för att bege oss ner till sjön Bietsávrre där vi sover skönt nere i björkskogen.

DAG 8: FREDAG
Dagens mål är Saltoluokta där en kall öl, varm bastu och skön dusch väntar på oss innan vi äter en festmåltid på STF's fjällstation.

DAG 9: LÖRDAG
Vi tar oss med båt över sjön tillbaka till civilisationen. När vi på kvällen åker med tåget söderut har vi upplevt en av Sveriges vackraste vildmarker och kan se tillbaka på ett stort och härligt äventyr.

DAG 10: SÖNDAG
Vi vaknar upp utvilade när tåget åter rullar in på Stockholm Central.

DATUM: hösten, 2023
GRUPPENS STORLEK: max 8 personer (kontakta oss för intresselista)

Kontakta oss här för mer information och pris.