ELBRUS

EUROPAS HÖGSTA BERG

FÖLJ MED OSS UPP TILL ELBRUS, EUROPAS HÖGSTA BERG. DETTA ÄR EN AV DE SJU TOPPARNA I ”SEVEN SUMMITS”. VI VÄLJER ATT BESTIGA NORDSIDAN SOM ÄR DEN VACKRA OCH VILDA SIDAN AV ELBRUS. ATT BESTIGA ELBRUS ÄR EN FIN, MEN OCKSÅ EN STOR UTMANING. TOPPEN ÄR SNÖ- OCH ISTÄCKT OCH DÄRFÖR KOMMER DU VARA INKNUTEN I REP SAMT ANVÄNDA STEGJÄRN OCH ISYXA. DETTA ÄR EN AV DE MEST KRÄVANDE ÄVENTYREN VI HAR PÅ EXPEDITIONSRESOR.

VI GENOMFÖR BESTIGNINGEN I EN LITEN GRUPP MED ENDAST 8 DELTAGARE, VILKET GÖR ÄVENTYRET BÅDE SÄKERT OCH GIVANDE. LEDER EXPEDITIONSRESAN GÖR VÅR ERFARNA SVENSKA GUIDE SAMT TVÅ DUKTIGA LOKALA BERGSGUIDER. DET HÄR ÄR DEN PERFEKTA UTMANINGEN FÖR DIG SOM TIDIGARE VARIT PÅ T.EX. KILIMANJARO OCH VILL TA ÄVENTYRET VIDARE TILL NÄSTA NIVÅ.

TIDIGARE ANSÅGS MT BLANC vara Europas högsta bergstopp, men nu måste man ta sig till Ryssland och Kaukasus för att kunna stå på den högsta punkten i Europa. Det tycker vi är toppen eftersom Elbrus ligger i Kaukasus bergsmassiv som är både vilt och vackert.

MED VÅR STORA ERFARENHET AV RYSSLAND och bergen i Kaukasus har vi satt samman en utmaning som garanterar att du får de bästa förutsättningarna att bestiga detta utmanande berg. Även om Elbrus inte är högre än 5 642 m ö.h. är det betydligt mer utmanande än Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.

MAN KAN BESTIGA ELBRUS både från syd- och nordsidan. Den nordliga sidan är betydligt mindre besökt och passar oss betydligt mycket bättre. Vi bestiger bergen i alpin stil och i varje camp äter vi gott och bor bra i ”bergshyttor”.

VÄDRET I KAUKASUS är många gånger utmanande med blåst och nederbörd. Vi har valt att bestiga Elbrus då vädret vanligtvis är bra, men för att du ska få de bästa förutsättningarna har vi valt att lägga till extra toppdagar som ökar chanserna att nå toppen rejält.

SOM GULDKANT AVSLUTAS EXPEDITIONEN i den ryska kurorten Kislovodsk där vi tvagar oss på vårt spahotellet och äter en god middag.

TROTS ATT 5 624 M Ö.H. är en respektabel höjd kan du med träning och bra förberedelser klara av ett berg som Elbrus. Du behöver ha bra fysik, men inga kunskaper i alpinklättring då vi kommer att öva på detta tillsammans innan toppbestigningen på berget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!