KUNGSLEDEN PÅ SKIDOR

FÖLJ MED EXPEDITIONSRESOR PÅ SKIDOR GENOM DEN LAPPLÄNDSKA FJÄLLEN FRÅN ABISKO TILL KEBNEKAISE. DET ÄR EN MÄKTIG UPPLEVELSE ATT TA SIG FRAM LÄNGS DEN NORDLIGASTE DELEN AV KUNGSLEDEN VINTERTID. GENOM LEDENS DJUPA DALAR OMGIVNA AV HÖGA TOPPAR SKIDAR VI FRAM I ETT HÖGALPINT OMRÅDE NORR OM POLCIRKELN.

MÅNGA VANDRAR DENNA LED SOMMARTID, MEN INTE LIKA MÅNGA GÖR DEN VINTERTID. TILLSAMMANS MED EXPEDITIONSRESORS EXTREMT ERFARNA GUIDER HAR DU NU MÖJLIGHET ATT I LITEN GRUPP VARA MED OM DETTA PÅ ETT TRYGGT OCH SÄKERT SÄTT.
VI GÖR TUREN I APRIL, SOM ÄR EN FANTASTISK MÅNAD ATT GE SIG UT PÅ TURSKIDOR. DET ÄR DÅ SVENSKA FJÄLLEN VISAR SIG FRÅN SIN BÄSTA SIDA MED LÅNGA LJUSA DAGAR OCH MYCKET SOL I ANSIKTET! VI SOVER BEKVÄMT I STF’S STUGOR LÄNGS LEDEN OCH ALLT UNDER TUREN ÄR INKLUDERAT. DU KOMMER MÄRKA ATT VI GILLAR ATT SÄTTA EN RIKTIG GULDKANT PÅ TILLVARON, FÖR VI VET ATT DET ÄR DE MÅNGA SMÅ DETALJERNA SOM GÖR DEN STORA SKILLNADEN
.

PÅ DENNA KLIMATPOSITIVA* UTMANING tar vi oss med tåg från Stockholm till Abisko och reser hem från Kiruna. Hela äventyret klimatkompenseras dessutom till 120%! Tillsammans med South Pole bidrar vi till såväl skogsbevarande projekt som plantering av träd och förnybar energi.

TUREN STARTAR I ABISKO där vi bor första natten på den fina turiststationen som tagit emot besökare ända sedan 1903. Här laddar vi upp med en god 3-rätters middag i restaurangen och ser över vår utrustning och går igenom upplägget inför turen. Abisko är centrum för norrskenskådning och har vi tur kanske säsongens sista föreställning visar upp sig för oss.

UNDER DEN TOTALT 6 DAGAR LÅNGA SKIDTUREN skidar vi lätt och bekvämt med ryggsäckar. I fjällstugorna längs leden kommer vi in i värmen och bor bekvämt, utan el och långt bort ifrån internettäckning och telefonuppkoppling. På kvällarna tänder vi stearinljusen, äter riktigt god och vällagad mat och ljuger tillsammans in på kvällarna.

EN STOR FÖRDEL ATT GÖRA DENNA SKIDTUR MED OSS är att vi genomför den med en extra dag eftersom vi vet att fjällvädret kan vara oberäkneligt.
Istället för att förlita sig på frystorkat och
 den enkla mat som säljs i stugorna längs leden tar guiderna med sig lyxig mat och lappländska specialiteter.

DU FÅR LÅNA UTRUSTNING AV HÖGSTA KVALITET så som turskidor och stavar, rejäl värmejacka och varm sovsäck med sovsäckslakan.

VÅRA TVÅ EXTREMT ERFARNA EXPEDITIONSGUIDER delar med sig av all sin kunskap och erfarenhet så att du kan känna dig trygg att ta dig ut på egna äventyr i framtiden.

TUREN AVSLUTAS PÅ BÄSTA SÄTT PÅ KEBNEKAISE FJÄLLSTATION där vi unnar oss en kall öl och en festmåltid för att fira vårt äventyr. När vi tar oss tillbaka till civilisationen igen är det med ett stort och livslångt äventyr rikare!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!