ISLAND PEAK & EVEREST BASE CAMP

BERGSBESTIGNING I NEPAL

NEPAL – EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA LÄNDER NÄR DET GÄLLER VANDRINGAR OCH BERGSBESTIGNINGAR. FÖRUTOM ATT UPPLEVA MYTOMSPUNNA EVEREST BASE CAMP OCH SOLUPPGÅNGEN FRÅN KALA PATHAR KOMMER VI ATT GÖRA EN ALPIN BERGSBESTIGNING AV ISLAND PEAK. EN HÄRLIG UTMANING MED STOR BELÖNING NÄR VI SLUTLIGEN STÅR PÅ TOPPEN, 6 189 M Ö.H. OCH SER UT ÖVER HIMALAYAS MÄKTIGA BERGSMASSIV.

VI RESER I LITEN GRUPP, VILKET GÖR BESTIGNINGEN SÄKER, GIVANDE OCH ROLIG. MED UNDER EXPEDITIONSRESAN ÄR VÅR ERFARNA SVENSKA GUIDE FRÅN EXPEDITIONSRESOR SAMT VÅR LOKALGUIDE OCH GODE VÄN, PEMBA SHERPA SOM BLAND ANNAT BESTIGIT MT. EVEREST ÅTTA GÅNGER.

DU KOMMER ATT FÅ UPPLEVA OTROLIGA BERGS- OCH NATURLANDSKAP SAMT MÖTEN MED DEN VÄNLIGA LOKALBEFOLKNINGEN, SHERPAS SOM DU SENT KOMMER ATT GLÖMMA. DET HÄR ÄR DEN PERFEKTA UTMANINGEN FÖR DIG SOM TIDIGARE VARIT PÅ T.EX. KILIMANJARO OCH VILL TA ÄVENTYRET VIDARE TILL NÄSTA NIVÅ.

VI GÅR I MÅNGA ÄVENTYRARES FOTSPÅR på slingrande stigar, genom djupa dalar, över hängbroar, vackert inramat av några av världens ståtligaste och högsta berg. Området har en vackert varierande natur och det är spännande att se de stora kontrasterna från dalarnas grönska till den alpina miljön med is och snö på högre höjd. Även om luften är tunn så tröttnar man aldrig på dessa vackra vyer.

LÄNGS VÄGEN PASSERAR vi många små byar och möter den gästvänliga och starka sherpabefolkningen. På vägen upp till Everest Base Camp bor vi bekvämt på tea houses och sakta, men säkert acklimatiserar oss för högre höjder.

MÅLET PÅ EXPEDITIONSRESAN är givetvis Everest Base Camp, men efter det blickar vi uppåt mot Island Peak. Detta berg på 6 189 m ö.h. är ett riktigt vackert berg och en fin och bra utmaning för dig som vill prova på att med hjälp av våra duktiga guider för egen maskin ta sig över 6 000 meters höjd. Väl uppe på toppen har vi vid klart väder en oförglömlig utsikt över Himalayas bergsmassiv. Vi befinner oss nu högre än alla berg i både Europa och Afrika!

EFTER VÅRT ÄVENTYR I BERGEN tar vi oss med helikopter tillbaka till Lukla, vilket gör att vi sparar in 3 – 4 vandringsdagar. Vi kommer att ha en fantastisk utsikt över några av världens högsta berg och se vandringsleden vi vandrat på från ovan. Vi flyger sedan tillbaka till civilisationen i Kathmandu där vi checkar in på fint hotellet samt firar med avslutningsmiddag och diplomutdelning.

TROTS ATT 6 189 M Ö.H. är en respektabel höjd kan du med träning och bra förberedelser klara av ett berg som Island Peak. Du behöver ha bra fysik, men inga kunskaper i alpinklättring då vi kommer att öva på detta tillsammans innan toppbestigningen i Nepal.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!