EVEREST BASE CAMP MED ARON ANDERSON

VANDRA TILL FOTEN AV EVEREST PÅ EN AV VÄRLDENS VACKRASTE LEDER

ATT FÅ NÄRKONTAKT MED MOUNT EVEREST ÄR EN UPPLEVELSE FÖR LIVET. NU HAR DU MÖJLIGHETEN ATT FÖLJA MED PÅ EN SKRÄDDARSYDD SPECIALTUR TILLSAMMANS MED ÄVENTYRAREN ARON ANDERSON. SOM FÖRSTA PERSON I RULLSTOL HAR ARON BLAND ANNAT BESTIGIT BÅDE KEBNEKAISE OCH KILIMANJARO, SKIDAT TILL SYDPOLEN OCH ARMCYKLAT FRÅN MALMÖ TILL PARIS. TILLSAMMANS MED ARON, VÅRA TVÅ SVENSKA GUIDER OCH VÅR NEPALESISKA HUVUDGUIDE PEMBA SHERPA BLIR DETTA GARANTERAT ETT FINT ÄVENTYR DU ALDRIG KOMMER ATT GLÖMMA.

DET LIGGER EN VYKORTSVY runt varje hörn och det är inte för inte som vandringen till Everest Base Camp kallas för en av världens vackraste vandringar. Det är något magiskt med Khumbudalen i Nepal. I århundraden har den lockat folk med sin fantasifulla natur som är kantad av gigantiska berg.

MÅLET MED VANDRINGEN ÄR så klart att stå ansikte mot ansikte med världens högsta och vackraste berg, Mount Everest. Men det många inte vet är att man inte ser Everests topp från baslägret. 

EN AV HÖJDPUNKTERNA PÅ EXPEDITIONSRESAN är därför att vandra upp på Kala Pathar, ett litet ”berg” på 5 545 m ö.h. där vi i soluppgången har en fantastisk utsikt över Mount Everest, Lhotse och Nuptse, några av världens högsta berg. Samtidigt ser vi ner på Everest Base Camp som vi besökt dagen innan. 

PÅ VÄG MOT EVEREST BASE CAMP kommer du ha gott om tid att höra Arons inspirerande berättelser, både om sina egna äventyr samt de stora äventyrarna som vi följer i spåren. Då denna expeditionsresa är skräddarsydd kommer den ha optimal acklimatisering och någon extra dag på vandringen upp till hög höjd. På detta sätt kommer du kunna njuta fullt ut av vandringen som går genom skogsområden, över hängbroar, i djupa dalar, längs sandbankar och över stenmoräner ända upp till Everest Base Camp.

LÄNGS VÄGEN PASSERAR vi många små sherpabyar och möter den gästvänliga och starka ursprungsbefolkningen, sherpas. Under vandringen sover vi gott i sängar och äter bra på små hotell, så kallade ”tea houses”.

BÅDE NATIONAL GEOGRAPHIC OCH LONELY PLANET har utnämnt Everest Base Camp trek som en av de topp tio vackraste vandringslederna i världen. Området har en enormt varierade natur och det är spännande att se de stora kontrasterna från dalarnas grönska till den sterila alpina miljön på högre höjd. Trots att luften är tunn tröttnar man aldrig på dessa vackra vyer.

ATT GENOMFÖRA ETT ÄVENTYR med Expeditionsresor innebär att du kan känna dig helt trygg då vi har en enorm erfarenhet av stora upplevelser och utmanande expeditioner. Vi fokuserar alltid på säkerheten och har därför med oss medicinsk utrustning, syrgas och satellittelefon så våra erfarna guider kan ta hand om dig på bästa sätt. Vi vet att det är många små detaljer som gör den stora skillnaden. Att vi dessutom gillar att sätta lite guldkant på resan gör vägen till målet så mycket roligare!

SKICKA IN DIN INTRESSEANMÄLAN HÄR.
TEAMET TILL DEN HÄR EXPEDITIONSRESAN VÄLJS UT TILLSAMMANS MED ARON OCH EXPEDITIONSRESOR.