VÅRA GUIDER

Jonas Sundquist

JONAS SUNDQUIST

Jonas är delägare i Expeditionsresor och en extremt erfaren guide som genom åren har har besökt världens alla kontinenter på diverse olika sätt. Han är uppskattad för sitt lugn och sin trygghet, men givetvis har han glimten i ögat och ett glatt lynne. Jonas håller även utbildningar i HLR och första hjälpen.

Ola Skinnarmo

OLA SKINNARMO

Ola är en av Sveriges största äventyrare och flitigt anlitad och omtyckt föreläsare. Som förste svensk på skidor till Sydpolen och Nordpolen gillar han snöiga äventyr, men med åren har han även lärt sig att älska varma platser. Han är en sann livsnjutare som brukar se till att förgylla expeditionsresorna han leder med såväl sin smittande Göteborgshumor som att sätta guldkant på mat och dryck.

NATI KRICAK

Nati är en stark och energisk kvinna med balkanblod i ådrorna. Hon älskar syrefattig luft och strävar alltid mot nya höjder, såväl med våra deltagare som på sina egna expeditioner. Det senaste topprekordet slog hon sommaren 2018, då hon besteg det 7 134 meter höga Peak Lenin på gränsen mellan Tadzjikistan och Kirgizistan.

ALEXANDER STRANDELL

Med ett förflutet som såväl guide i bl.a. Egypten och Mexico och som administratör inom resevärlden har denne crossfitälskande man efter gedigen turismutbildning äntligen hittat rätt hos oss. Han har fattat tycke för berg och har nu bestigit både Kilimanjaro och Toubkal ett flertal gånger. Alexander är logistiskt ansvarig och älskar kombinationen av att jobba hårt på kontoret och att guida ute i bergen.

Bongo

FARES ”BONGO” MOSHY

Bongo har varit med oss sedan starten och är vår lokala och mycket omtyckta huvudguide på Kilimanjaro. Han har snart bestigit berget över 350 gånger och med sin extremt gedigna erfarenhet och resten av vårt lokala gäng gör han underverk på Afrikas högsta berg! Han känner oss och berget mycket väl och är alltid lika angelägen om att ge oss toppkvalitet på våra expeditioner. Det Bongo inte vet om Kilimanjaro är inte värt att veta.

danielborjesson_svalbard_expeditionsresor

DANIEL BÖRJESSON

Västkustbo som likt några av våra andra guider har gått Fjäll- och vildmarksledarutbildningen på Malungs folkhögskola. Han blev därefter Expeditionsresors påläggskalv och har bestigit bland annat Aconcagua, Kilimanjaro och Mt. Denali. Daniel älskar naturen och vildmarken till den grad att han valt att bosätta sig i skogen utanför Järpen mellan expeditionsresorna.

PETER VINTHAGEN SIMPSON

Svensk nomad som naturligtvis gifte sig i kilt eftersom han har skotskt påbrå. Med sin familj och nu även med Expeditionsresors glada resenärer har han upplevt många exotiska platser på vår jord – inte minst Tanzania, där han till allas glädje kan munhuggas med de lokala guiderna på flytande swahili.

HELENA OLMÅS

Helena är en superatlet med flertalet maratonlopp på sitt CV. Hon har en gedigen bakgrund som PT, men har lyckligtvis med åren lärt sig att gilla naturen framför gymmet. Hon älskar uppförsbackar och med sin glädje får hon Expeditionsresors deltagare att göra detsamma.

FREDRIK HJORTH

Scoutledaren som glädjande nog inte enbart jobbar ideellt utan nu även med oss på Expeditionsresor. Fredrik är en passionerad friluftsmänniska som mellan sina egna äventyr och guidningar jobbar som managementkonsult inom bank och finans. Hans förkärlek till Gore-Tex-jackan är dock större än till kostymen och han sover gärna utomhus så fort tillfälle ges.

Renata Chlumska

RENATA CHLUMSKA

Besteg som första svenska och tjeckoslovakiska kvinna Mount Everest 1999. I december 2014 blev Renata dessutom första svenska och tjeckiska kvinna att klara av ”Seven Summits”. Trots detta siktar hon nu ännu högre - mot rymden! De expeditionsdeltagare som får äran att resa med Renata älskar henne för kombinationen av hennes lugn, erfarenhet och torra humor.

MÅNS SALOMONSEN

I Marocko går Måns av förklarliga skäl under namnet Ali Baba. ”Millimeter-Måns” är den noggranne finsnickaren som älskar äventyr och utmaningar, han har efter flera varv runt jorden utbildat sig till guide på Fjäll- och vildmarksledarutbildningen på Malungs folkhögskola. Han är numera en uppskattad sådan samt duktig fotograf på våra äventyr.

PEMBA SHERPA

Åttafaldig Everestbestigare som även numera kan titulera sig Hollywoodkändis efter sin medverkan i den stora amerikanska Everest-produktionen. Pemba trivs allra bäst över 4 000 meter och har ett stort hjärta som bultar för sina nepalesiska vänner, och inte minst för sin hemby Patle som han både gett en infartsväg och flertalet skolor.

MERCEDES LUNDSTRÖM

Mercedes är en energisk och varmhjärtad kvinna som ogillar att sitta still, om det inte sker i form av yoga eller meditation. Hon har alltid ett leende på läpparna och hennes expeditioner har alltid två sidor – en fysisk och en mental. Med en aldrig sinande kraft besitter hon en förmåga att alltid hjälpa till med båda dessa sidor.

 

Linnea Grahn

LINNÈA GRAHN

Linnéa är den som under längst tid, till och från genom åren, har jobbat tillsammans med Ola Skinnarmo. Hon har besökt såväl Nordpolen med prins Albert av Monaco och utforskat flertalet av jordens kontinenter. Linnea är för tillfället mammaledig med sitt andra barn.