LÅNG SAFARI

DAG 1:
[ SAFARIÄVENTYRET STARTAR ]
När dagsafarin i Arusha nationalpark, som ni gör tillsammans med de övriga i gruppen från Kilimanjarobestigningen, är klar för dagen blir ni skjutsade till
African View Lodge där ni checkar in i er bungalow. Här kan ni ta ett svalkande dopp i poolen och äta en god middag för att sedan somna gott i era sköna sängar.

För att slippa att släpa på er packning från Kilimanjarobestigningen och då det är en viktbegränsning på inrikesflyget på max 15 kg, kommer ni kunna lämna det bagage ni inte behöver till guiden som hämtar er på morgonen. Vi förvarar sedan bagaget säkert och transporterar det landvägen till flygplatsen. Där får ni tillbaka det på flygplatsen på hemresedagen.

DAG 2:
[ MOT TARANGIRE NATIONALPARK]
Efter en skön sovmorgon och god frukost på African View Lodge åker ni vidare mot Tarangire nationalpark där ert safariäventyr startar. Här finns den största
koncentrationen av vilda djur utanför Serengetis ekosystem. Nationalparken är känd för sin enorma population av elefanter, zebror, antiloper och bufflar. Har ni tur kommer ni även få möjlighet att skåda lejon och givetvis giraffer.

Lunchen äter ni antingen som medhavd picknick i parken eller på Tarangire Safari Lodge. Lodgen ligger vackert belägen inne i nationalparken på en platå där man kan se floden nedanför och de olika djur som kommer dit för att dricka vatten.

När ni känner er nöjda med alla safariintryck åker ni vidare mot Maramboi Tented Camp. Denna lodge ligger fantastiskt fint beläget på savannen med en härlig utsikt ner mot Lake Manyara. Runt bungalowsen strövar vilda zebror, gnuer och vårtsvin (Pumba)…

Bor gör ni i privata så kallade tält, men detta är snarare fina bungalows med trägolv och tak samt canvasväggar. Vid poolen kan ni avnjuta en drink eller sundowner i solnedgången och till middagen erbjuds goda afrikanska och europeiska rätter. Vin och öl ingår och vill ni avsluta kvällen med en drink i loungen är detta en vacker plats att höra savannens vilda djur ifrån.

Innan solen går ned har ni möjlighet att med en massaj göra en walking safari ner till Lake Manyara. Detta är en promenad på ca 30 minuter och en otroligt vacker upplevelse då man vandrar bland zebror och gnuer för att nere vid vattnet vanligtvis se hundratals med flamingos och pelikaner.

DAG 3:
[ GAME DRIVE TARANGIRE / MOT NGORONGORO ]
Efter frukost kan ni antingen välja att ta en skön sovmorgon, lugn frukost och ett dopp i den fina infinitypoolen med utsikt ut över savannen eller så åker ni på en game drive i Lake Manyara nationalpark**.

Lake Manyara bjuder på ett rikt djurliv där sjön är en av många höjdpunkter och kallades av Ernest Hemingway för ”den vackraste sjön i Afrika”. De sällsynta (= svåra att se) trädklättrande lejonen är ytterligare en höjdpunkt i nationalparken som ni kan ha turen att se. När ni är nöjda med alla intryck åker ni vidare till
Ngorongoro.

På väg till Ngorongoro passar ni på att stanna i massajbyn Karatu där ni får se det lokala livet och kan köpa deras goda röda bananer. På eftermiddagen kommer ni fram till Ngorongoro Sopa Lodge där ni checkar in. Lodgen ligger otroligt vackert på kraterkanten med utblick över Ngorongoro. Här kan ni sitta och njuta av den vackra solnedgången över området. Ngorongoro Sopa Lodge är en perfekt utgångspunkt för safari i Ngorongoro med tanke på att det endast tar 20 min att köra ned till kratergolvet där alla vilda djur väntar.

DAG 4:
[ BIG FIVE I NGORONGORO OCH SERENGETI ]

Tidigt på morgonen i soluppgången åker ni ner i
Ngorongorokratern för att spana efter alla vilda djur och den stora populationen lejon som finns här. Har ni tur kommer ni även se noshörningar, detta är en av de få platser i Afrika där den svarta noshörningen fortfarande lever vilt.

Ni äter er medhavda picknicklunch nere i kratern och efter alla djurupplevelser åker ni på eftermiddagen vidare till Serengeti och Kati Kati Tented Camp som är en spännande tält- och vildmarksupplevelse.
Tältlodgen ligger vackert beläget i nationalparken och här bor ni i bekväma tält som är utrustade med såväl sängar som toalett! På kvällarna kan ni samlas kring den mysiga lägerelden och njuta av den klara stjärnhimlen ovanför. Det som särskiljer denna camp från era tidigare är att den ligger inne i nationalparken, vilket innebär att ni kommer ha möjlighet att göra game drives både på morgonen och kvällen.

DAG 5:
[ GAME DRIVE I SERENGETI ]
Tidigt på morgonen innan solen gått upp åker ni ut på game drive för att spana efter det fantastiska djurlivet i Serengeti. Det här är världens största skyddsområde för vilda djur och här lever ca 4 miljoner av dem, vilket betyder att ni kommer ha goda förutsättningar för att avrunda ert Big Five äventyr med leopard då det finns gott om dem i området. På kvällen njuter ni av middag och ytterligare en övernattning i Serengeti. 

DAG 6:
[ HEJDÅ SAVANNEN ]

Efter en skön frukost är det dags att säga hejdå till savannen och åka vidare mot Seronera airstrip för att kl. 11.05 flyga till Arusha flygplats. Där blir ni uppmötta av vår lokala representant som kör er till Kilimanjaro flygplats. Vid 21-tiden går flyget hem till Sverige med KLM.

 

KILIMANJARO Bokningsförfrågan

  • Format: +46701231231
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.