3-DAGARS SAFARI

DAG 1:
[ SAFARIÄVENTYRET STARTAR ]
När dagsafarin i Arusha nationalpark, som ni gör tillsammans med de övriga i gruppen från Kilimanjarobestigningen, är klar för dagen blir ni skjutsade till African View Lodge där ni checkar in i er bungalow. Här kan ni ta ett svalkande dopp i polen och äta en god middag för att sedan somna gott i era sköna sängar.

DAG 2:
[ TARANGIRE NATIONALPARK & NGORONGORO ]
Efter en skön sovmorgon och god frukost på African View Lodge åker ni vidare mot Tarangire nationalpark där ert safariäventyr startar. Här finns den största koncentrationen av vilda djur utanför Serengetis ekosystem. Nationalparken är känd för sin enorma population av elefanter, zebror, antiloper och bufflar. Har ni tur så kommer ni även få möjlighet att skåda lejon och givetvis giraffer.

Lunchen äter ni antingen som medhavd picknick i parken eller på Tarangire Safari Lodge. Lodgen ligger vackert belägen inne i nationalparken på en platå där man kan se floden nedanför och de olika djur som kommer dit för att dricka vatten.

När ni är nöjda med alla intryck åker ni på efter-middagen vidare mot Ngorongoro. Sent på efter-middagen, lagom till solnedgången kommer ni fram till Ngorongoro Sopa Lodge där ni checkar in. Lodgen ligger fantastiskt vackert på kraterkanten och med utblick över Ngorongoro. Här kan ni sitta och njuta av den vackra solnedgången över området.

Ngorongoro Sopa Lodge är en perfekt utgångspunkt för safari i Ngorongoro med tanke på att det endast tar 20 min att köra ned till kratergolvet där alla vilda djur väntar.

DAG 3:
[ SPANA EFTER BIG FIVE I NGORONGORO ]
Tidigt på morgonen innan solen gått upp åker ni ner i Ngorongorokratern för att spana efter alla vilda djur och den stora populationen lejon som finns här. Har ni tur kommer ni även få syn på noshörningar, detta är en av få platser i Afrika där den svarta noshörningen fortfarande lever vilt.

Ni äter er medhava picknicklunch nere i kratern och efter alla djurupplevelser åker ni på eftermiddagen vidare till Maramboi Tented Camp där ni gör er hemmastadda. Denna lodge ligger fint beläget på savannen med härlig utsikt ner mot Lake Manyara. Runt bungalowsen strövar vilda zebror, gnuer och vårtsvin (Pumba)…

Bor gör ni i privata så kallade tält, men detta är snarare fina bungalows med trägolv och tak samt canvasväggar.

Vid poolen kan ni avnjuta en drink eller sundowner i solnedgången och till middagen erbjuds en rad olika goda afrikanska och europeiska rätter. Vill ni avsluta kvällen med en drink i baren är detta en vacker plats att höra savannens vilda djur ifrån.

DAG 4:
[ HEJDÅ TANZANIA ]

Tidigt på morgonen innan frukost har ni möjlighet att med en massaj göra en walking safari ner till Lake Manyara. Detta är en promenad på ca 30 minuter, men en otroligt vacker upplevelse då man vandrar bland zebror och gnuer för att nere vid vattnet vanligtvis se hundratals med flamingos och pelikaner.

Väl tillbaka till campen väntar en god frukost och lugn förmiddag som kan avnjutas vid poolen eller i en bekväm soffa i loungen med vacker utsikt över omgivningen. På eftermiddagen är det dags att säga hejdå till Tanzanias savann och bege er mot flygplatsen. Vid 21-tiden går flyget hem till Sverige med KLM.

 

 

KILIMANJARO Bokningsförfrågan

  • Format: +46701231231
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.