KEBNEKAISE

BESTIG SVERIGES HÖGSTA BERG MED OLA SKINNARMO

AVSLUTA SOMMAREN MED HÄRLIGA DAGAR I VÅR VACKRA FJÄLLVÄRLD DÄR EN SPÄNNANDE TOPPTUR TILL KEBNEKAISES TOPP KOMBINERAS MED SKÖNA VANDRINGAR OCH GODA MIDDAGAR. ATT BESTIGA KEBNEKAISE MED EXPEDITIONSRESORS STORA ERFARENHET ÄR EN GARANTI FÖR ATT NI SKA FÅ DE BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR EN SÄKER OCH LYCKOSAM UPPLEVELSE, MED EXTRA GULDKANT! TILLSAMMANS KOMMER VI ATT TILLBRINGA TVÅ AV RESANS FYRA DAGAR I OMRÅDET FÖR ATT TOPPBESTIGNINGEN AV KEBNEKAISE SKA SKE UNDER BRA FÖRHÅLLANDEN. VI VÄLJER HELT ENKELT DEN MED BÄST VÄDER OCH FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT HELA GRUPPEN SKA NÅ TOPPEN!

FYLLDA AV STORSLAGNA UPPLEVELSER FRÅN VÅRT FJÄLLÄVENTYR AVSLUTAR VI MED EN FIN HELIKOPTERTUR RUNT KEBNEKAISEMASSIVET, ÄVEN DET EN OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE. GLADA OCH STOLTA LANDAR VI ÅTER I NIKKALUOKTA FÖR ATT ÅKA HEMÅT IGEN.

DETTA ÄR EN EXKLUSIVT TUR OCH MED UNDER HELA RESAN ÄR TVÅ GUIDER FRÅN EXPEDITIONSRESOR, VARAV EN ÄR OLA SKINNARMO - EXPEDITIONSRESORS GRUNDARE OCH ÄGARE SAMT FÖRSTE SVENSK ATT SKIDA BÅDE TILL NORDPOLEN OCH SYDPOLEN. OLA KOMMER UNDER RESAN ATT BJUDA PÅ SPÄNNANDE HISTORIER OCH ANEKDOTER FRÅN SINA TIDIGARE ÄVENTYR OCH EXPEDITIONER.

ÄVENTYRET BÖRJAR MED VANDRING från Nikkaluokta till den vackra fjällsjön Láddjujávri. Vi kommer endast bära vår dagspackning eftersom bagaget flygs upp till fjällstationen. Här kliver vi ombord på båten som tar oss över sjön och fortsätter sedan vandringen fram till mysiga Kebnekaise fjällstation där bastubad väntar. Med trevlig personal och god ekologisk mat blir fjällstationen en perfekt bas för vårt fjälläventyr.

KEBNEKAISE BESTÅR EGENTLIGEN AV TVÅ BERG, nord- och sydtoppen. Målet med vårt äventyr är att nå den vanligtvis högsta punkten, sydtoppen, via den östra leden. Man kan bestiga Kebnekaise antingen via Västra eller Östra leden. Vi gör det via Östra leden, som är den bästa vägen då det är kortare sträcka mot toppen och bjuder på stor variation. Efter en bastant frukost med nybakat bröd börjar vi vår vandring längs bäckar, branter och glaciärer. Den sista delen är vi säkrade vid rep, men själva bestigningen är tekniskt sett enkel. Om du inte är höjdrädd är det bara att njuta. Om du är höjdrädd finns det inget att vara rädd för. Vi är säkrade hela vägen upp och klättringen är tekniskt sett enkel (inga förkunskaper krävs). Vi kommer tryggt guida dig så att det blir en säker, fin och positiv upplevelse! Du får givetvis även låna all säkerhetsutrustning så som stegjärn, hjälm, sele och rep, m.m. 

NÄR VI EFTER EN LÅNG, HÄNDELSERIK och bitvis tuff dag äntligen når Sveriges tak belönas vi, om vädrets makter är oss nådiga, med en enastående utsikt över det vackra fjällandskapet. Vi klarade det! Nöjda och stolta över vår prestation njuter vi av den goda maten på fjällstationen i trevlig gemenskap.

DETTA ÄR ETT STORT ÄVENTYR, men också en bra förberedelse om du funderar på att bestiga andra höga berg som t.ex. Kilimanjaro eller Toubkal.

 

DETTA ERBJUDANDE GÄLLER EXKLUSIVT FÖR DIG MED NORDEA PLATINUM OCH NORDEA BLACK.
VILL DU BOKA ELLER HAR FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!