DAG FÖR DAG

DAG 1: TORSDAG 18 FEBRUARI, 2021
[ ANKOMST KIRUNA & UT MED HUNDSPANN ]

På torsdag morgon lämnar vi Arlanda med flyg för att landa i Kiruna vid 13-tiden. Vid ankomst på flygplatsen blir vi välkomnade av vår lokala guide som kommer köra oss till Poikkijärvi som ligger vackert beläget mittemot Jukkasjärvi vid Torneälvens strand. Här introduceras vi till grunderna i hundkörning innan det är dags att byta om till expeditionsutrustning och göra oss redo för att träffa våra slädhundar - Alaskan huskies. Därefter börjar turen med vårt eget hundspann i väglöst land genom det vintriga landskapet mot ödebyn Sevuvouma, som ligger vackert beläget vid foten av Vittangivaaraberget.
Vi kommer bo i vår privata fjällgård där vi kan koppla av och värma oss i den vedeldade bastun.

På kvällen sätter vi oss till bords för att avnjuta en riktigt god 3-rätters middag som vi sköljer ned med goda drycker. Sevuvouma ligger långt ifrån artificiellt ljus och är det en klar natt kan vi med stor sannolikhet få en spektakulär kvällsunderhållning i form av ett sprakande norrsken.

DAG 2: FREDAG
[ MED HUNDSPANN MOT VÄKKÄRÄ VILDMARKSLODGE ]
Efter en god frukost selar vi på hundarna och gör oss redo för att fortsätta vårt äventyr. Vi färdas över frusna myrar och sjöar och har vi tur kanske vi får se både renar och skogens konung, älgen. När det är dags för lunch stannar vi för att värma måltiden över öppen eld. Dagens mål är Väkkärä Vildmarks Lodge.
Lodgen ligger vid Väkkäräsjön och består av mysiga timmerstugor som är vackert omringade av de snöklädda träden. Efter att vi installerat oss i våra privata timmerstugor kommer det finnas tid för avkoppling i bastun innan vi samlas i huvudstugan där vi avnjuter en god 3-rätters middag, tillagad av vår egen kock
.

DAG 3: LÖRDAG
[ MOT ICEHOTEL ]
Efter en rejäl frukost förbereder vi oss för en sista dag på släden tillsammans med våra hundar. Precis som gårdagen stannar vi för att värma lunchen över öppen eld innan vi åker tillbaka till Poikkijärvi. Här säger vi hejdå till våra nyfunna Huskyvänner, men äventyret slutar inte här. Skjutsade i skotersläde över älven tar vi oss till Jukkasjärvi för att checka in på världsunika ICEHOTEL. För dig som lätt får kalla fötter behöver du inte vara orolig då vi kommer att bo i hotellets varma och bekväma hotellrum. Givetvis kan du välja till att bo i de spektakulära isrummen där issviterna är riktiga konstverk.

På kvällen svidar vi om för att äta en delikat och spektakulär avslutningsmiddag med dito drycker. För de som önskar fortsätter kvällen med festligheter i isbaren långt in på småtimmarna.

DAG 4: SÖNDAG 21 FEBRUARI, 2021
[ HEJDÅ NORRLAND ]
Efter en skön sovmorgon finns det tid att utforska ishotellet. Kanske har du någon gång ställt dig frågan, är toaletterna på hotellet gjorda av is? Vart kommer isen ifrån? En rundtur på ICEHOTEL kommer att ge dig svar på dessa och många fler frågor. Vill du känna på den lokala kulturen ligger Jukkasjärvi kyrka endast 15 minuters promenadavstånd från hotellet. Kyrkan är från 1600-talet och den äldst bevarade i Lappland. Passa även på att inhandla souvenirer till familjen och vännerna därhemma. Strax innan lunch tar vi vår transfer till Kiruna flygplats för att flyga tillbaka till Arlanda där vi landar vid 15-tiden med massa härliga minnen i bagaget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!