DAG FÖR DAG

DAG 1: MÅNDAG
[ ANKOMST KISLOVODSK ]
Vi flyger från Sverige efter lunch via Moskva. Vi landar i Ryssland och Mineralnye Vody kl. 23.20. Här blir vi välkomnade av vår lokala guide och med vår privata transfer åker vi till hotellet i Kislovodsk där vi checkar in.

DAG 2: TISDAG
[ FÖRBEREDELSER I KISLOVODSK ]

För att ha så optimala förutsättningar som möjligt inför bestigningen på Elbrus använder vi den här dagen för att förbereda det kommande äventyret. Dagen ägnar vi åt optimering och förberedelser av packning inför morgondagens avfärd till Base Camp.

DAG 3: ONSDAG
[ MOT BASE CAMP, 2 500 M Ö.H. ]
Efter tidig frukost och en sista koll av utrustningen åker vi med vår privata transport till Base Camp. Efter ca 4 timmar kommer vi fram till Emmanuel Glade, 2 500 m ö.h. Vi etablerar vårt basläger i bergshyttorna och gör även en kortare acklimatiseringstur för att få igång benen och kroppen.

DAG 4: TORSDAG
[ ACKLIMATISERINGSTUR, 3 100 M Ö.H. ]
Idag gör vi en acklimatiseringstur upp till 3 100 m ö.h. där vi bland annat kan se de fascinerande ”stone mushrooms” som kan bli upp till 5 meter höga. Vi går tillbaka ner till Base Camp där vi stannar över natten.

DAG 5: FREDAG
[ BASE CAMP - HIGH CAMP, 3 800 M Ö.H. ]
Vi bär upp vår utrustning till High Camp, 3 800 m ö.h. Här lämnar vi utrustningen och njuter av utsikten innan vi går tillbaka ner till Base Camp där vi övernattar.

DAG 6: LÖRDAG
[ MOT HIGH CAMP, 3 800 M Ö.H. ]
Vi börjar vandringen tillbaka upp mot High Camp tidigt på morgonen. Nu lämnar vi de grönare delarna och kommer in i den alpina zonen på berget. Här får vi njuta av utsikten av Elbrus och Kaukasusbergen. Den sista biten tar oss genom stenig morän bredvid Mikelchiran Glacier innan vi kommer fram till lägret.

DAG 7: SÖNDAG
[ ACKLIMATISERINGSTUR TILL LENZ ROCK, 4 800 M Ö.H. ]

Idag gör vi en acklimatiseringstur upp till Lenz Rock, 4 800 m ö.h. Här vi testar vi vår utrustning inför den kommande toppbestigningen. Vi går ner till High Camp igen där vi övernattar.

DAG 8: MÅNDAG
[ ACKLIMATISERING OCH FÖRBEREDELSER ]

Dagen kommer ägnas åt förberedelser och träning inför toppbestigningen av Elbrus. Vi går igenom klätterteknik och testar den klätterutrustningen som vi kommer att använda. Resten av dagen är till för förberedelser, optimering av utrustning och vila.

DAG 9: TISDAG
[ TOPPBESTIGNING AV ELBRUS, 5 642 M Ö.H. ]
Efter en alpin start gör vi oss redo med pannlamporna och ger oss strax efter midnatt iväg från High Camp. Via Mikelchiran Glacier kommer vi fram till The Saddle på 5 300 m ö.h., det är här Elbrus två toppar separeras. Här fyller vi på med energi innan vi fortsätter vidare mot den västra toppen. Efter mycket kämpaglöd står vi till slut på toppen av Elbrus, 5 642 m ö.h. Europas högsta punkt, vi klarade det! Efter de obligatoriska toppfotona vänder vi neråt mot High Camp. Det tar vanligtvis totalt ca 12 - 15 timmar för att nå toppen och sedan tillbaka ner till High Camp igen.

DAG 10: ONSDAG
[ EXTRA DAG TILL TOPPBESTIGNING ]
Vädret på Elbrus kan vara nyckfullt och oförutsägbart. Om det är dåligt väder använder vi den här dagen för extra acklimatisering, förberedelser och toppbestigning.

DAG 11: TORSDAG
[ TILLBAKA TILL BASE CAMP, 2 500 M Ö.H. ]
Efter frukost packar vi ihop all utrustning och vårt camp för att återvända ner till Base Camp. Vandringen neråt kommer kännas mycket lättare än vad den gjorde när vi påbörjade äventyret på berget för drygt en vecka sedan. Väl åter i Base Camp väntar middag och vår sista natt på berget innan vi åker tillbaka till civilisationen
.

DAG 12: FREDAG
[ TILLBAKA TILL KISLOVODSK ]

Vi packar ihop vår utrustning och återvänder tillbaka till Kislovodsk. Här njuter vi av en välförtjänt varm dusch. På kvällen firar vi med avslutningsmiddag och bubbel innan vi somnar gott i hotellets sängar.

DAG 13: LÖRDAG
[ TILLBAKA TILL SVERIGE ]
Efter en tidig frukost åker vi med vår privata transfer till flygplatsen i Mineralnye Vody. Efter flygplansbyte i Moskva landar vi åter i Sverige på kvällen med ett stort äventyr och många minnen rikare i bagaget.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!