DAG FÖR DAG

DAG 1
[ AVRESA SVERIGE ]

Avresa tidigt på morgonen från Sverige via Amsterdam. Vi kommer fram till Kilimanjaro flygplats på kvällen där vi blir välkomnade av vår lokalguide och körs direkt till Hotel Aishi, som ligger vackert på sluttningen av Kilimanjaro. Här checkar vi in och äter vår första gemensamma middag.

DAG 2
[ MATERUNI WATERFALL ]

Acklimatiseringsdag. Efter frukosten tar vi vår buss en bit och vandrar upp till ett vackert vattenfall med smältvatten från Kilimanjaros toppglaciärer. På eftermiddagen har vi genomgång inför bestigningen, utlämning av låneutrustningen och förberedelser av den personliga utrustningen.

DAG 3
[ MACHAME CAMP, 3 018 M Ö.H. ]

Efter frukost åker vi buss till Machame Gate, på 1 800 m ö.h, endast 20 minuter från vårt hotell. Efter att vi registrerat oss går vandringen går sakta uppför genom tät och vacker regnskog. Sikten vidgas först när vi når Machamelägret på drygt 3 000 m ö.h. Dagens vandring tar runt sju timmar i lugnt tempo. Vi stannar ofta för att fotografera och fylla på vätska.

DAG 4
[ SHIRAPLATÅN, 3 840 M Ö.H. ]

Nästa etapp leder brant upp till Shiraplatån samtidigt som vi lämnar regnskogen bakom oss. Stigningen denna dag är cirka 800 höjdmeter och bergets högsta del skymtar i blickfånget. Etappmålet efter fem till sju timmars vandring är Shiralägret som ligger på 3 840 m ö.h.

DAG 5
[ GREAT BARRANCO, 3 860 M Ö.H. ]

Vi vandrar i riktning mot toppen och når 4 600 m ö.h. Luften börjar verkligen kännas tunn vid denna höjd, men snart bär det av nedåt igen. Vi vandrar 700 höjdmeter ner till dalen Great Barranco, vilket är mycket positivt ur acklimatiseringssynpunkt. Natten tillbringas på 3 860 m ö.h.

DAG 6
[ KARANGA CAMP, 3 960 M Ö.H. ]

Vandringen börjar uppför Barranco Wall och fortsätter vidare under Kibos isfält. Vi går ner i Karangadalen och tar sedan en sista brant upp till lägerplatsen Karanga Camp på 3 960 m ö.h. Den ligger på sluttningarna mot staden Moshi och vid klart väder kan vi se hela vägen ner till djungeln och Tanzanias slätter.

DAG 7
[ BARAFU CAMP, 4 600 M Ö.H. ]

Denna dag börjar vi med att gå genom en stenöken med spännande formationer. Vägen bjuder på både branter, gröna oaser och nedförsbackar. Vi anländer i tid för lunch till Barafulägret som ligger på 4 600 m ö.h. och är baslägret före toppattacken. Vi äter sedan en tidig middag eftersom vi ska gå upp innan midnatt. Detta är en relativt kort dag, vilket är bra inför toppattacken.

DAG 8
[ KILIMANJAROS TOPP, 5 895 M Ö.H. ]

Strax innan midnatt gör vi oss redo med pannlamporna för att ta oss den sista biten upp mot toppen. Leden sicksackar sig uppför till Stella Point på kraterkanten. Nu är det endast 140 höjdmeter kvar tills vi står på toppen och beundrar soluppgången. Det är bland de vackraste vyer man kan se. Vi tar förstås de obligatoriska toppfotona innan vi vänder nedåt till baslägret igen. Väl nere vid baslägret och efter lunch bär det av ner till Mwekalägret där vi firar med en god natts sömn.

DAG 9
[ TILLBAKA TILL HOTEL AISHI ]

Den sista vandringsdagen går genom tät regnskog med fantastisk grönska. Väl nere vid bergets fot åker vi tillbaka till Hotel Aishi, där vi firar med bubbel och ett välförtjänt dopp i poolen. Vi avslutar kvällen med god middag och dryck på hotellet.

DAG 10
[ DAGSAFARI ARUSHA NATIONALPARK & HEMRESA ]

Efter en skön sovmorgon beger vi oss vid 10-tiden till African View Lodge. Här äter vi en god lunch innan vi åker på en spännande dagsafari i Arusha nationalpark tillsammans med kunniga lokala safariguider i privata safarijeepar. Parken har en vacker och varierande natur. Här finns vidsträckta akaciasavanner, sodasjöarna Momella Lakes och Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru. De djur man har möjlighet att skåda under en safari här är apor, zebror, giraffer, vattenbockar, bufflar och om vi har tur, leopard. Här finns också ett rikt fågelliv med rosa flamingos och över 400 andra fågelarter. Vid 17-tiden beger vi oss därefter ut till flygplatsen för att kliva på flyget hem till Sverige.

DAG 11
[ ANKOMST SVERIGE ]

 Vid lunchtid landar vi i Sverige med minnena av ett stort äventyr i ryggsäcken.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!
NÄMN ATT DET GÄLLER 4GOOD!