DAG FÖR DAG

DAG 1: ONSDAG
[ ANKOMST KIRUNA & UT MED SKOTER ]

På onsdag förmiddag lämnar vi Arlanda med flyg för att landa i Kiruna vid lunchtid. Vid ankomst på flygplatsen blir vi välkomnade av vår lokala guide. Vi tar oss till VIP-loungen på flygplatsen där vi äter lunch och har informations- och säkerhetsgenomgång. Vi hämtar även ut skoterkläder, varma skor, hjälm, m.m. som lånas ut under turen. Ombytta och redo åker vi med våra skotrar direkt från flygplatsen ut i den orörda vildmarken. Vi färdas genom det vintriga landskapet över frusna myrar och sjöar. Vi fortsätter längs med bäckraviner, över snöklädda berg och genom skogslandet för att slutligen anlända ödebyn Sevuvouma som ligger vackert beläget vid foten av Vittangivaaraberget. Efter att ha värmt oss i den vedeldade bastun sätter vi oss till bords för att avnjuta en god middag som vi sköljer ned med ädla drycker. Sevuvouma ligger långt ifrån artificiellt ljus och är det en klar natt kan vi med stor sannolikhet få en spektakulär kvällsunderhållning i form av ett sprakande norrsken.

Längd: ca 60 km.

DAG 2: TORSDAG
[ MED SKOTER MOT RÅSTOJAURE ]
Efter en god frukost hoppar vi på skotrarna och gör oss redo för att fortsätta vårt äventyr. Vi kör upp på fjället mot Laimoviken och Torneträsk. När vi kommer fram till Kamasjaure stannar vi till för ett fika- och dryckesstopp. Med ny energi i kroppen fortsätter vi norrut mot dagens mål, Råstojaure dit vi anländer på eftermiddagen. Råstojaure fiskecamp, där vi kommer att övernatta ligger vackert beläget vid fjällsjön som är världsberömt för sitt rödingfiske i världsklass, mitt i hjärtat av det samiska kulturlandskapet. Efter att vi installerat oss i våra stugor kommer det finnas tid för avkoppling i bastun innan vi samlas för ännu en middag.

Längd: ca 90 km.

DAG 3: FREDAG
[ MOT TRERIKSRÖSET ]
Efter en rejäl frukost förbereder vi oss för att köra den sista biten norrut till Treriksröset. Vi kör genom orörd fjälltundra fram tills vi slutligen når punkten där Sverige, Finland och Norge möts. Här firar vi med ett glas kall (alkoholfri) champagne. När vi känner oss redo startar vi upp skotrarna för att köra tillbaka till Råstojaure dit vi kommer fram lagom till lunch. På eftermiddagen finns det tid för bastubad och prova på fiskelyckan för den som önskar. Kanske får vi njuta av nyfångad röding till middag?

Längd: ca 140 km.

DAG 4: LÖRDAG
[ RÅSTOJAURE - ABISKO - BJÖRKLIDEN ]
Efter en skön sovmorgon är vi redo för vår sista dag på skotrarna. Dagens skotertur kommer att ta oss ner mot Torneträsk och ut på isen där vi återigen får gasa på och känna skoterns krafter. När det är dags för lunch stannar vi till vid Abisko Mountain Lodge. Med magen och kroppen fyllda med energi och mat kör vi rakt norrut mot Vassijauresjön och den sista biten upp mot Björkliden dit vi anländer sent på eftermiddagen och checkar in på Hotell Fjället. På kvällen svidar vi om för att äta en delikat avslutningsmiddag som sköljs ned med ädla drycker. För de som önskar fortsätter kvällen med festligheter långt in på småtimmarna.

Längd: ca 155 km.

DAG 5: SÖNDAG
[ HEJDÅ NORRLAND ]
Efter en skön sovmorgon och god frukost tar vi vår privata transfer till Kiruna flygplats för att flyga tillbaka till Arlanda där vi landar vid 15-tiden med massa fartfyllda minnen i bagaget. Vi kan nu skryta om att vi tillhör det exklusiva sällskapet av de fåtal svenskar som besökt Sveriges nordligaste punkt, Treriksröset!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!