DAG FÖR DAG

DAG 1: FREDAG
[ AVRESA SVERIGE/ANKOMST TROMSÖ ]
Vid lunchtid flyger vi med SAS direktflyg till Tromsö där vi landar på eftermiddagen. I Tromsö blir vi upphämtade av vår privata transferbuss och körda till hotellet som ligger fint och centralt beläget vid kajen. Efter att vi installerat oss på rummen tar vi oss med gondolbanan Fjellheisen upp på 421 m ö.h. där vi har en magnifik utsikt över Tromsö och de omkringliggande fjordarna. Det här är en bra utgångspunkt för att spana efter norrsken då Tromsö befinner sig i norrskensbältet som sträcker sig över denna del av norra halvklotet.
På kvällen äter vi en god middag på hotellet och för de som vill finns det möjlighet att fortsätta kvällen ute på byn, eller varför inte med en drink uppe i hotellets spektakulära skybar?

DAG 2: LÖRDAG
[ VALSAFARI ]
Efter en rejäl frukost tar vi oss bort till kajen där fartyget ligger och väntar för att ta oss ut i Tromsös fjordar. Med hjälp av våra kunniga guider, spanar vi efter valar och lär oss mer om deras liv och leverne. Eftersom det är vilda djur finns det givetvis inga garantier att vi får syn på dem just denna dag, men förhoppningarna är stora! Efter en halvdag på fjordarna, med lunch ombord tar vi oss sedan tillbaka till Tromsö. På kvällen rundar vi av med en god 3-rätters middag på en av Tromsös bättre krogar. För de som vill finns det möjlighet att runda av kvällen på det lokala Mackbryggeriet. Här erbjuds det mer än 50 olika sorters öl på tapp.


DAG 3: SÖNDAG
[ HEJDÅ TROMSÖ ]
Efter en god frukost på hotellet finns det möjlighet att strosa runt i byn på egen hand eller följa med guiden för att ta del av arktisk vetenskap och historiska polarexpeditioner på Polarmuseet. Strax innan lunchtid blir vi upphämtade av vår buss för att ta oss till flygplatsen. När vi på kvällen landar hemma i Sverige igen är det med oförglömliga minnen och upplevelser i bagaget. Att man kan uppleva så mycket på så få dagar.

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!