VALAR & NORRSKEN I

NORDNORGE

UNDER EN HÄRLIG WEEKEND FÅR VI UPPLEVA GOD MAT, BRA BOENDE, FÖRHOPPNINGSVIS SPRAKANDE NORRSKEN OCH SPÄNNANDE MÖTEN MED DE IMPONERANDE VALARNA. VI FLYGER DIREKT FRÅN STOCKHOLM TILL TROMSÖ DÄR VI CHECKAR IN PÅ VÅRT FINA HOTELL SOM LIGGER CENTRALT BELÄGET VID KAJEN.

UNDER NOVEMBER när sillen simmar in i fjordarna är förutsättningarna mycket goda för att skåda valar. Ombord på vårt expeditionsfartyg tar vi oss lätt ut i Tromsös fjordar för att spana efter, och förhoppningsvis få närkontakt med dessa mäktiga djur.

UNDER HELGEN KOMMER VI förutom att uppleva spännande valsafari även ta oss med gondolbana upp till 421 meters höjd för att få se Tromsö ur ett panoramaperspektiv och spana efter norrsken. Tromsö ligger i ett av de områden som har bäst förutsättningar för att skåda ”Aurora Borealis”. Det ligger nämligen i det så kallade norrskensbältet som sträcker sig över dessa delar av det norra halvklotet!

NÄR VI INTE ÄR UTE på äventyrliga utflykter njuter vi av god mat och upptäcktsfärder i Nordnorges största stad. Vi kommer bland annat ha möjlighet att göra ett besök på det berömda Polarmuseet, eller varför inte välja bland 50 olika ölsorter på Mackbryggeriet, Tromsös äldsta pub.

TA CHANSEN ATT FÖLJA med på en djur- och naturupplevelse i Nordnorge du sent kommer glömma!

 

VILL DU BOKA?! ELLER HAR DU FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?
KONTAKTA OSS GÄRNA VIA FORMULÄRET NEDAN!